Ασθένειες Κρατάει το πόδι του μέσα

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης PRO
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

PRO

Πόλη
Θεσσαλονίκη
Αυτες τις μερες παρατηρησα οτι το καναρινι μου κραταει το ενα του ποδι του μεσα. Επισης το μεσαιο του δαχτυλο του ποδιου του ειναι ελαφρως κοκκινο. Τι μπορω να κάνω;Ειναι κατι σοβαρο;

Ίσως αυτός ο ερεθισμός οφείλεται σε εξωπαράσιτα ή άκαρι των ποδιών. 🙄

Πιστεύω ότι αν του χορηγήσεις epithol θα είναι εντάξει :)

Πρώτα πρώτα κοίταξε την κοιλιά του πουλιού, εάν είναι καθαρή παντού ή αν υπάρχουν εστιασμένες περιοχές με σκούρο χρώμα (σκούρο κόκκινο ή μελανό) ή πρηξίματα.

Αν η κοιλιά του είναι καθαρή, τότε βγάλε μια φωτογραφία το πόδι του και προσπάθησε να είναι όσο το δυνατόν πιο καθαρή, να έχει καλή εστίαση δηλαδή για να μπορέσουμε να σου πούμε μια γνώμη. :)

• Like
Αντιδράσεις: Sissy
Και οι δικοι μου το κανουν αυτο αλλα εχω διαβασει πως το κανουν για να δειξουν οτι ο χωρος που βρισκονται ειναι αποκληστικα δικο τους και δεν επιτρεπουν σε κανενα αλλο πουλι να εισβαλει στην περιοχη αυτη και επισης δεν φενεται ανησυχιτικο. Τωρα για το μεσαιο δαχτυλο που ειναι κοκκινο δεν ξερω!

Τάνια, όλα τα πουλιά σηκώνουν το πόδι τους κατά την διάρκεια της ημέρας για να ξεκουραστούν, αυτό δεν είναι ανησυχητικό αλλά όταν βλέπουμε ότι είναι κόκκινο ή είναι πρησμένο ή βλέπουμε ότι το πονάει και το σηκώνει τότε υπάρχει πρόβλημα και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε, τότε είναι ανησυχητικό. :)

Stavro αν η κοιλια του εχει σκουρο χρωμα ή μελανιασμα τοτε τι σημαινει αυτο, απαντησε μου σε παρακαλω;

Κάποια μόλυνση είτε στα έντερα είτε στο συκώτι.

Back