Ασθένειες Κρατάνε το πόδι τους

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης kimi
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Λαμία
Εδω κ μερικές μερες ο αρσενικος κρατάει πανω το ποδαράκι του, δε ξερω γιατι! Δε δειχνει να εχει κατι. Τον έχω μονο του στο κλουβάκι. Και απο σημερα εχει αρχίσει να το κραταει κ η καναρα. Και αυτη καλα δειχνει! Παντως εχουν ορεξη κ τρωνε κανονικα. Να εχουν ποδαγρα; Ακομα εχω κ το 1 παιδακι με χτυπημενο το ποδαρακι του. Που κ πυ βγαζει αιμα. Και απο οτι ειδα σαν να εχει γυρισει το νυχακι του κ ειναι μαυρο. Του βαζω μπεταντιν κ σουφλαμιδοσκονη. Τι αλλο να κανω; ☹

Αν μπορείς, για μια εβδομάδα, κάθε βράδυ πριν τον ύπνο Epithol.
Πολύ ελαφρά επάληψη. Ολο το πόδι και τα δάκτυλα.
-Δεν μπορεί να είναι συμπτωματικό που έχεις τρία πουλάκια
με πρόβλημα στα πόδια.

• Like
Αντιδράσεις: lizard
O μικρος εχει χτυπησει στο νυχακι του. Εχει μαυρισει. Και καπου καπου βγαζει αιμα. Κανω καλα που του βαζω μπεταντιν;

Πολύ καλά κάνεις, αλλά θα του βάλεις και epithol, όπως στα άλλα.

υπαρχει μια πιθανοτητα εφοσον εξωτερικα δεν δειχνη καποιο τραυματισμο κτλ να προκειτε για υπερβολικη χορηγηση πρωτεινουχον τροφον αυγο αυγοτροφη η οποια δινει αυτα τα συμπτωματα μπορεις να το εχεις υποψιν σου και αυτο

Σοβαρα μιλας; Αυτο ακριβως κανω τους βαζω συνεχεια βιταμινες κ αυγο. Μα τι να εκανα υπηρχαν κ μικρα. Θα αρχισω να κοβω τις βιταμινες το αυγο φυσικα.

τα μικρα καναρινια και μεχρι την πρωτη πτερορροια πρεπει να εχουν συνεχως αυγοτροφη στο κλουβι τους!

Οσο αναφορα το τραυματισμενο καναρινι -δεν Θελω να σε πανικοβαλλω- αλλα ισως πρεπει να το δει κτηνιατρος και να του χορηγησει καποια αγωγη. Μου συνεβει ενα παρομοιο περαστατικο με μια καρδερινα:τραυματιστηκε το ενα της ποδι στην συνεχεια μαυρισε και επεσε. Σου ευχομαι να μην σου συμβει!

• Like
Αντιδράσεις: lizard
τα μικρα καναρινια και μεχρι την πρωτη πτερορροια πρεπει να εχουν συνεχως αυγοτροφη στο κλουβι τους!

Και τι να κανω! Αφου στο ιδιο κλουβι ειναι κ η μαμα τους ( που κραταει το ποδι της). Και θα τρωει κ αυτη. 😕

να περιμενης μεχρι να γινουν 28-30 ημερων οπου τα μικρα θα μπορουν να τραφουν απο μονα τους
αλλη λυση ειναι να βαλεις χωρισμα και το αυγο στη μερια των μικρων ετσι η καναρα θα τα ταιζει μονο σπορους
αυτο για να γινει θα πρεπει οι νεοσσοι να εχουν εγκαταληψει την φωλια17-18 ημερων περιπου

Εχουν γινει! Εχω χασει το χωρισμα απο το κλουβι. Αμα ειναι θα βγαλω τη καναρα. Οπου εχει πολλα νευρα. Τσιμπαει κ φωναζει τα μικρα, αμα πανε για τροφη.

Back