Γενικά Κρύα πόδια σε budgie

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης ckdodis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

ckdodis

PB New Member
Εγγραφή
26 Φεβ 2022
Μηνύματα
226
Πόλη
Ηγουμενίτσα
Καλησπέρα σε όλους,

Παρατήρησα σήμερα και ανασύροντας από την μνήμη μου και άλλες μέρες που συνέβαινε, το εξής φαινόμενο:

Βγάζω τον Φοίβο από το κλουβακι του και την πρώτη φορά που με ακουμπάει με τα πόδια του τον νιώθω να είναι κρύος. Μέχρι να τον πάω απ' το κλουβί έως το πάρκο του, που είναι απόσταση κάποιων εκατοστών και να του δώσω την πρώτη εντολή, είτε "πανω" είτε "έλα", τα πόδια του είναι ζεστά!

Ο Φοίβος ζει σε κλειστό χώρο, εντός του επαγγελματικού μου χώρου για την ώρα, και δεν υπάρχουν ρεύματα.

Ξέρει κάποιος να μου πει εάν γίνεται τόσο γρήγορα να αυξομειώνεται η θερμοκρασία του; Είναι φυσιολογικό; Δεν γίνεται να κρυώνει μέσα στον χώρο έχει μόνιμα 18 βαθμούς κελσίου κατ ελάχιστον.

Ευχαριστώ πολύ όλους.
 
Αν δεν με απατά η μνήμη μου παλαιά που είχα τέτοιο παπαγαλάκι όταν καθόταν στο χέρι μού αισθανόμουν τα πόδια του δροσερά,δεν είχα δόση σημασίας.
 
Δεν θυμάμαι αν μετά ήταν ζεστά αλλά η λογική έτσι λέει, αν τον αφήσεις για λίγα λεπτά,μετά πάλι είναι ποιό κρύα?
 
Ας μην ξεχνάμε ότι τα πουλιά είναι σητν πραγματικότητα ερπετά, θερμόαιμα, αλλά δεινόσαυροι. Οι φολίδες που έχουν στα πόδια είναι πανοπλία για το μέγεθός τους. Επιπλέον, η ειδική επιφάνεια των ποδιών είναι τεράστια σε σύγκριση με το υπόλοιπο σώμα, συν του ότι δεν έχουν πούπουλα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάνουν θερμότητα πιο γρήγορα στα πόδια. Και σε εμάς κρυώνουν πρώτα μέλη στα άκρα, που είναι μυτερά και λεπτοκαμωμένα, όπως δάχτυλα, μύτη και αφτιά. Όσο για το γιατί ζεσταίνονται υστερα από λίγο, η κίνηση καίει θερμίδες, που γίνεται ενέργεια (και όλες οι μορφές ενέργειας καταλήγουν ως θερμότητα). Επισης, αν το πουλάκι κάθεται στο χέρι ή άλλη επιφάνεια πιο ζεστή από τα πόδια του, γίνεται μεταφορά θερμότητας από την ζεστή στην κρύα επιφάνεια - βασικός νόμος της φυσικής.

όποιος θέλει φροντιστήριο φυσικής μου στέλνει μνμ, 5Ε η ώρα
 
Θα συμφωνήσω με την Ναυσικά,τα πτηνά είναι θερμόαιμα ζώα, τα ερπετά όμως όχι.
Τα ράμφη, και τα πόδια τα οποία δεν καλύπτονται από φτερά δεν είναι μονωμένα, άρα αποτελούν σημείο σημαντικής ανταλλαγής θερμότητας,
. Τα πουλιά μπορούν να ελέγχουν τη θερμοκρασία των ποδιών ξεχωριστά από το σώμα τους περιορίζοντας τη ροή του αίματος στα ακρα τους, μειώνοντας έτσι την απώλεια θερμότητας.
Επίσης στα πόδια τους έχουν μικρό αριθμό αιμοφόρων αγγείων.
Ο μηχανισμός ανταλλαγής της θερμότητας με το περιβάλλον, είναι υπεύθυνος για το ζεστό, κρύο, που παρατηρούμε στο ράμφος και τα πόδια τους.
 
@ckdodis Πόσο γρήγορα ζεσταίνονται τα χέρια ή τα αφτιά όταν τα ντύσουμε? Η ροή θερμότητας από ζεστό προς κρύο και ποτέ το αντίστροφο είναι από τους ελάχιστους μη-συζητήσιμους νόμους της φυσικής. Ο κόσμος να χαλάσει, πάλι έτσι θα πηγαίνει η θερμότητα.
 
@Nausicaa δεν ξέρω το ότι τα πόδια του παπαγαλου είναι κρύα είναι κάποιος νόμος της φυσικής η απλά ιδιαιτερότητα του πουλιού, ας πούμε ότι τα σκυλιά έχουν υγρή μύτη είναι κάποιος νόμος της φυσικής 😀
 
@ΠΑΡΙΣ Καμία σχέση, τα πόδια τους μπορεί να είναι και ζεστά, εξαρτάται από την θερμοκρασία δωματίου και την δραστηριοτητα του πτηνού. Ο νόμος της φυσικής λέει ότι το ζεστο πάει στο κρύο και ποτέ το κρύο στο ζεστό, αυτό είναι όλο.
 
Back
Top