Αναπαραγωγή Κρύβει το αυγό και φουσκώνει

Τσακιρης

PB New Member
Εγγραφή
2 Ιουν 2018
Μηνύματα
3
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα σας και συγνωμη για την βιασυνη ειμαι νεος και θα συστηθω αργοτερα απλα επείγομαι. Ζευγαρακι καναρινακια δεν ειναι πρωταρικα εχουν ξαναζευγαρωσει οχι μεταξυ τους. Τα αυγα ειναι 3 πιασμενα εκανα ωοσκοπηση την 7η μερα. Τωρα ειμαστε στην 9η. Ενω κλωσουσε μεχρι προχθες ξαφνικά απο χθες δεν καθεται παρα μονον τα βραδυα, οταν βγαινει ειναι φουσκωμενη, τρωει κανονικα, μαλωνει λιγο με τον αρσενικο. Εκρυψε το ενα αυγο κατω απο τις τριχες της φωλιας και το ξαναεβαλα στην θεση του. Εβαλα χωρισμα αλλα χειροτερα. Εβγαλα παλι το χωρισμα και παλι δεν κλωσα. Τι να κανω ειναι πολυ κριμα... Ειναι αργα αραγε; Ευχαριστω και συγνωμη για τις συνεχομενες ερωτησεις
 
Καλώς ήρθες. Η εποχή είναι ακατάλληλη για οποιουδήποτε είδους αναπαραγωγική προσπάθεια και ειδικά στη φάση που βρίσκεσαι. Στη θέση σου θα την άφηνα στην ησυχία της, καθώς από αυτήν εξαρτάται αν θα ολοκληρώσει την επώαση των αυγών, είτε βάζεις χώρισμα είτε όχι. Μην ξεχνάς ότι κάνει ήδη πολύ ζέστη και είναι λογικό να μπαινοβγαίνει συχνά πυκνά, προσπαθώντας να διατηρήσει την θερμοκρασία των αυγών σε βιώσιμα επίπεδα. Άφησε την μέχρι να συμπληρωθεί ο χρόνος εκκόλαψης και αν δεν σκάσει κανένα μην στενοχωρηθείς. Ευκαιρία να ξεκουραστεί το ζευγάρι του οποίου η υγεία προέχει.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μου έτυχε δύο φορές στο παρελθόν σε δύο διαφορετικά ζευγάρια. Στο τέλος τα παράτησαν εντελώς. Μακάρι στη δική σου περίπτωση να μην γίνει έτσι.
 
Ψείρα ή ασθένεια "μυρίζει" αυτή η συμπεριφορά.

Λέει όμως ότι την νύχτα κάθεται στη φωλιά της. Δεν θα έπρεπε να κοιμάται εκτός εφόσον επρόκειτο για ψείρα;
 
Πουλι που αν υποθέσουμε ότι δεν αντέχει λόγω ζέστης θα φούσκωνε περαιτέρω με αποτέλεσμα να ανεβάζει παραπάνω την θερμοκρασία του;

Περισσότερο σε ασθένεια παραπέμπει.

Καλό θα ήταν ό φίλος να μας έδινε περισσότερες πληροφορίες για την εκτροφή του (εσωτερικη/εξωτερικη) κτλ και την συμπεριφορά του πουλιού διατροφικά κτλ
 
Καλημέρα σας και ευχαριστώ από καρδιάς για τις απαντήσεις σας. Η εκτροφή ειναι σε εξωτερικό χώρο εδώ και 2 χρόνια. Ψείρα δεν νομίζω να υπάρχει καθώς η καθαριοτητα είναι σχολαστική και δεν παρακολουθησα να 'ξυνεται' το πουλακι αν αυτο μετράει.. Καποια αλλη ασθενεια ίσως.. Θα βαώ ξυπνητηρι και θα σας ενημερωσω για την πορεια της την νυχτα. Αν δεν κλωσησει καθολου θεωρω πως θα πρεπει να απομακρύνω τα αυγουλάκια και να την αφησω να ηρεμήσει για φετος. Ειναι μια θυλικια timbrado εξαιρετικη μανουλα μεχρι σημερα ημερη και με ξαφνιαζει πολυ η συμπεριφορα της. Αν και στεναχωρηθηκα για τα αυγουλακια προεχει η υγεια της και θα κανω τα παντα για να παραμεινει υγειές το πουλακι με την δικη σας βοηθεια. Αν υπαρχει και καποια αλλη συμβουλη θα χαρω να την μοιραστείτε μαζί μου
 
Δεν θα έπρεπε να κοιμάται εκτός εφόσον επρόκειτο για ψείρα;
Oχι. Διότι το ένστικτο είναι πιο δυνατό απο το βαμπίρ. Πολλές φορές πεθαίνουν την νύκτα στην φωλιά. Φυσικά δεν έχουν ΟΛΑ τα θηλυκά την ίδια συμπεριφορά.
Προσωπικά, η πρώτη κίνηση που θα έκανα, θα ήταν να βγάλω το αρσενικό. Ακολούθως, συνεχής παρατήρηση αν τρώει και αν πίνει σωστά (Δεξτρόζη στο νερό της). Μια παγίδα για ψείρα, θα απαντήσει στην πιθανότητα ύπαρξης ή μή. Σε περίπτωση που συνεχίζει να είναι φουσκωμένη, άμεση μικροβιακή ανάλυση στις κουτσουλιές.
 
Κατά τη γνώμη μου η συγκεκριμένη φωλιά έχει καταστραφεί και τα αυγά της έχουν χαλάσει.
Με γνώμονα το παραπάνω καλό είναι να δοθεί το μεγαλύτερο τμήμα της προσοχής μας σε ένα πουλί που δείχνει πως έχει προβλήματα υγείας.
Λόγω των συνθηκών, του καιρού και ίσως και από την περιγραφή τείνω να πιστέψω πως οι ψείρες έχουν μερίδιο ευθύνης αυτής της καταστάσεως.
Ψείρα δεν νομίζω να υπάρχει καθώς η καθαριοτητα είναι σχολαστική και δεν παρακολουθησα να 'ξυνεται' το πουλακι αν αυτο μετράει..
Είναι απίθανο να δεις ψείρα... κινούνται μόνο το βράδυ.
Η καθαριότητα είναι κάτι που δεν τους εμποδίζει ούτε θετικά ούτε αρνητικά. Άλλωστε συνήθως κοιμούνται μέτρα μακρυά από την πηγή παρασιτισμού. Το θηλυκό στη φωλιά, όπως και οι νεοσσοί όταν υπάρχουν είναι αυτά που πλήττονται περισσότερο κι από πολλές μεριές.
Αν δεις έστω και μια ψείρα (τη μέρα)... Τότε τη νύχτα είναι εκατοντάδες χιλιάδες.
Δηλαδή όταν τις βλέπουμε τη μέρα η αποικία τους και η προσβολή είναι τεράστια το βράδυ.
Επίσης δεν πρόκειται ποτέ να δεις τα πουλιά να ξύνονται γιατί πολύ απλά αυτή η ψείρα δεν προκαλεί κνησμό όπως η αντίστοιχη στους ανθρώπους.
Μόνο ανησυχία μπορείς να "δεις" το βράδυ που εκδράμουν για να παρασιτήσουν.
Η εκτροφή ειναι σε εξωτερικό χώρο εδώ και 2 χρόνια.
Όλο αυτό συνηγορεί στο ο,τι μπορεί να έχεις θέμα με τις ψείρες και πρέπει να το διερευνήσεις.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Καλησπέρα σας και πάλι. Η καναρα μου συνεχίζει την ίδια συμπεριφορά. Κλωσσάει κάθε βράδυ μέχρι το πρωί μετά τέλος. Κάνω ότι μπορώ με την ψείρα, πλέον φθάνω σε λίγο στην συμπλήρωση 13-14 ημερών οπότε και θα μάθουμε τι θα γίνει. Λογικά όταν κλωσσάει 10 ώρες τη μέρα και τις υπόλοιπες τ αφήνει το έμβρυο πεθαίνει σωστά ;
 
Κάνω ότι μπορώ με την ψείρα
Εγώ δεν έχω καταλάβει τελικά.. Έχεις ψείρες ή όχι;
Ναι, όταν τα αυγά μένουν ακάλυπτα τόσες ώρες την ημέρα, πιθανά η επώαση σταματά, αλλά ποτέ δεν ξέρεις...όποτε περιμένουμε, κρατώντας μικρό καλάθι φυσικά, και βλέπουμε.
 
Παρατηρείς την κανάρα όλες τις υπόλοιπες ώρες; Σε ρωτάω γιατί με τόση ζέστη είναι λογικό να είναι φευγάτη. Παρεμπιπτόντως η υγεία της πως είναι; Ειναι ζωηρή;
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Back
Top