Κωνσταντίνος Ι. Γκιουρτζίδης Κτηνίατρος

Ο Γκιουρτζίδης Ι. Κωνσταντίνος DVM PHD Διδάκτωρ Μικροβιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Κτηνιατρική κλινική μικρών ζώων, άγιος Ιωάννης, στην Καλαμαριά.

Κτηνίατρος Κωνσταντίνος Γκιουρτζίδης​

Ο Dr Κωνσταντίνος Γκιουρτζίδης, ειδικευθείς στη Βέρνη Ελβετίας, είναι Κτηνίατρος - Μικροβιολόγος, Διδάκτωρ Μικροβιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

Επικοινωνία​

Τηλ.: 2310450100, 2310707007
Κιν.: 6973765765
Email: [email protected]

Σχετικό περιεχόμενο​

Κτηνίατροι στη Θεσσαλονίκη

Προτείνετε τον Κτηνίατρό σας​

Πτηνίατροι, Ειδικευμένοι στα Πτηνά Κτηνίατροι
 

Συνημμένα

  • vets.webp
    vets.webp
    10,2 KB · Προβολές: 0
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ίσως φανεί κάπως απόμακρος και υπερβολικά τυπικός στην αρχή αλλά είναι πολύ καλός επαγγελματίας και από όσο τον γνώρισα, πάρα πολύ καλός άνθρωπος με αγάπη για τα ζώα που ασκεί περισσότερο λειτούργημα παρά επάγγελμα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Evina
Είναι πολύ καλός. Γνώστης, ξεκάθαρος και υπεύθυνος. Μου εξήγησε υπομονετικά ότι απορία είχα. Ανεξάρτητα από τη στεναχώρια και την ταραχή μου, δεν μπορούσα να μη διακρίνω την καθαριότητα σε όλο τον χώρο.
 
Πρόσφατα επισκέφτηκα τον κ. Γκιουρτζίδη καθώς είχα 2 καναρινάκια (ένα αρσενικό και ένα θηλυκό) και ήθελα να τα ελέγξει. Μου είπε ότι πρέπει να μου πει που είναι το πανομοιότυπο γνωστό τροπάρι (διασταυρωμένο και από μία κοπέλα που τον επισκέφτηκε) που λέει ότι το καναρίνι έχει ποδάγρα και θα του συστήσει να πάρει το podagrine το οποίο αυτός πουλάει 6.5ε το ένα (χωρίς απόδειξη φυσικά και εντελώς παράνομα) τη στιγμή που πχ στο site agrotikistegi.gr κάνει 2.1ε. Δηλαδή το πουλάει πάνω από 300% κέρδος και μάλιστα στην περίπτωση μου επέμενε να αγοράσω 4 κουτιά γιατί όπως λέει είναι δυσεύρετα.

-Πάρε τώρα που τα βρήκαμε γιατί δε κυκλοφορούν.

Επιπλέον, χρεώνει την πρώτη φορά 50ε και τις επόμενες επισκέψεις δωρεάν. Φυσικά εγώ την πρώτη μέρα έφυγα δίνοντας 65ε γιατί μου πλάσαρε ότι προϊόν (άμμο από όστρακα, σκόνη για ψείρες κτλ) ήθελε να ξεπουλήσει από το φαρμακείο του και φυσικά όλα τα φαρμακευτικά σκευάσματα (4) που μου έδωσε τύχαιναν να είναι της ίδιας εταιρείας (TAFARM).

Ουσιαστικά εκμεταλλεύεται την άσχημη λυπηρή κατάσταση που είναι κάθε επισκέπτης με το άρρωστο κατοικίδιο του και πλασάρει προϊόντα για να οικονομήσει. Τη στιγμή εκείνη την πατάς αλλά όταν το ξανασκέφτεσαι μετά αντιλαμβάνεσαι (αργά βέβαια αφού τα χρήματα μπήκαν στην τσέπη) ότι σε δάγκωσε. Το θέμα της αισχροκέρδειας και της φοροδιαφυγής καθώς επίσης και της αμείλικτης πίεσης που ασκεί για να αγοράσεις τα προϊόντα του το ανέλυσα επαρκώς πιστεύω.

Όσον αφορά την επιστημονική του κατάρτιση και τη λύση στο πρόβλημα που έχει ο πελάτης με το μικρό πτηνό του θα μιλήσω συγκεκριμένα και θα περιγράψω τη δική μου εμπειρία. Τον επισκέφτηκα δύο φορές. Την πρώτη φορά τα εξέτασε και μου δωσε αγωγή και μετά με το πέρας της αγωγής τον ξαναεπισκέφτηκα. Χαρακτηριστικά μου είχε πει ότι το αρσενικό έχει θέμα με κοκκίδια, ποδάγρα και λοίμωξη αναπνευστικού και μπορεί να το χάσουμε γιατί έχει πάρα πολλά κοκκίδια και το θηλυκό δεν είχε τίποτα.

Επειδή το θηλυκό συνήθιζα να το έχω έξω, το καλοκαίρι το τσίμπησε κουνούπι και έβγαλε το κλασσικό εξόγκωμα στο ποδαράκι της από τον ιό της ευλογιάς. (Τώρα τα γράφω αφού την έπαθα και αφού έχασα το πουλάκι. Μακάρι να το γνώριζα νωρίτερα αλλά άκουσα τον γιατρό). Το πάω στον γιατρό τη δεύτερη φορά, δε βλέπει καν ότι το πόδι έχει εξόγκωμα και του λέω:

-Γιατρέ το πόδι το είδατε;
-Το είδα δεν είναι τιποτα θα τραυματίστηκε από μονη της και συνεχισε να βάζεις podagrine.
-Καλά αφού έχει πληγή στο πόδι, θα βάζω podagrine πάνω στην πληγή;
-Ναι δεν υπάρχει πρόβλημα.
-Γιατρό μήπως την τσίμπησε κουνούπι;
- Δε τσιμπάνε τα κουνούπια τα πουλιά (με ειρωνικό ύφος).

Δηλαδή έλεος! Τι σόι γιατρός είσαι που δε ξέρεις ότι ο ιός της ευλογιάς μεταδίδεται στα πτηνά από τα κουνούπια και ότι φέτος το καλοκαίρι η ευλογιά ήταν σε έξαρση.

Χωρίς να τα πολυλογώ το πουλάκι έβγαλε εξόγκωμα και κάτω από το ράμφος του και σε μια βδομάδα κατέληξε από δευτερογενή λοίμωξη. Είχε μείνει σκελετός, δεν έτρωγε δεν έπινε.
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ; Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία.

Δυστυχώς αν μου λεγε ότι ήταν ευλογιά και μου δίνε την κατάλληλη θεραπεία ίσως να προλάβαινα το θηλυκό καναρινάκι μου. Ο συγκεκριμένος κατά τη γνώμη μου (έχοντας επισκεφτεί άλλη μια πτηνίατρο στα Πεύκα) είναι ο χειρότερος και από άποψη χαρακτήρα (απότομος, απόμακρος, αυστηρός κτλ) αλλά παραβλέποντας αυτό, η επιστημονική του κατάρτιση είναι ελλιπής. Δε θα τον συνιστούσα σε κανέναν που έχει άρρωστο καναρινάκι. Μπορεί για σκύλους γάτες χιμπατζήδες να είναι ο πρώτος αλλά για πτηνά είναι αδαής.

ΥΓ Μιλάω ανοιχτά, υπεύθυνα και με αποδεικτικά στοιχεία. Ούτε έχω κάτι να φοβηθώ ούτε έχω συμφέροντα με εταιρείες.
 
Καλησπέρα, ψάχνω κι εγώ έναν γιατρό με γνώσεις στα πτηνά, αυτήν που αναφέρατε στα Πεύκα, είναι καλή;
 
Back
Top