Διατροφή Κόκαλο σουπιάς ή κάτι άλλο για ασβέστιο;

Εγγραφή
25 Μαϊ 2017
Μηνύματα
39
Πόλη
Χαλκιδική
Για ασβεστιο ειναι πιο καλητερα κοκκαλο σοθπιας η κατι αναλογο οπως αυτα του εμποριου σε σχημα καρδουλας;
 
Θανάση, το σουπιοκόκκαλο που έχεις βάλει ειναι, φοβάμαι, βρώμικο. Έχει δυσχρωμίες. Δεν το έβρασες με λευκό ξύδι; Δεν το έξυσες λιγάκι, ώστε να φύγουν οι μεμβράνες; Πρόσεξε, αν έχουν μείνει υπολείμματα απο τη σουπιά, θα αποτελέσει εστία μολύνσεων και αν μυρίζει σουπιά, πόλο έλξης για τα κουνούπια.
 
Δεν το έβρασες με λευκό ξύδι; Δεν το έξυσες λιγάκι, ώστε να φύγουν οι μεμβράνες;
το ξύδι δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο, αλλά ένα καλό πλύσιμο και το ξύσιμο όλων τον υπολειμμάτων πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε.
 
Θανάση, το σουπιοκόκκαλο που έχεις βάλει ειναι, φοβάμαι, βρώμικο. Έχει δυσχρωμίες. Δεν το έβρασες με λευκό ξύδι; Δεν το έξυσες λιγάκι, ώστε να φύγουν οι μεμβράνες; Πρόσεξε, αν έχουν μείνει υπολείμματα απο τη σουπιά, θα αποτελέσει εστία μολύνσεων και αν μυρίζει σουπιά, πόλο έλξης για τα κουνούπια.
φυσικο μελανι ειναι, αλα θα ακοθσω τη σιμπολισου... Μονο νερακι θελει κ τριπσιμο 😉 :)
 
Παΐδια θα επιμείνω ότι θέλει καθάρισμα και βράσιμο με ξύδι
Γιάννη εφόσον όλοι οι μικροοργανισμοί σκοτώνονται σε θερμοκρασία μεγαλύτερη των 70 βαθμών (αρα και με το βράσιμο) ποιο το νόημα να ξοδέψεις ξύδι; Ισα ίσα που θα δώσει και την ανεπιθύμητη μυρωδιά του στο σουπιοκκοκαλο
 
Γιάννη εφόσον όλοι οι μικροοργανισμοί σκοτώνονται σε θερμοκρασία μεγαλύτερη των 70 βαθμών (αρα και με το βράσιμο) ποιο το νόημα να ξοδέψεις ξύδι; Ισα ίσα που θα δώσει και την ανεπιθύμητη μυρωδιά του στο σουπιοκκοκαλο
Βρε Γιώργο... Δεν είπαμε να βάλει και όλο το μπουκάλι... Μερικές σταγόνες να βάλει, αρκεί...
Δεν θα μυρίζει...
 
Βρε Γιώργο... Δεν είπαμε να βάλει και όλο το μπουκάλι... Μερικές σταγόνες να βάλει, αρκεί...
Δεν θα μυρίζει...
Και πάλι Εύα, έτσι όπως λες δεν θα μυρίζει και θα είναι όλα κομπλέ σωστά; Το θέμα όμως είναι πως δεν θα υπάρχει καμία διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα είτε χρησιμοποιήσεις το ξύδι είτε όχι... Οπότε γιατί να το κάνει;

Εγώ απλά το επισημαίνω γιατί θεωρώ πως όσο φορτώνουμε τον κόσμο με περισσότερες πληροφορίες, τόσο τον αποθαρρύνουμε και τον κουράζουμε ή ακόμη χειρότερα τον βάζουμε στη διαδικασία να μας αμφισβητήσει. Τώρα φαντάσου να τους φορτώνουμε και με έξτρα συμβουλές που πρακτικά δεν ωφελούν σε τίποτα...
 
Γιώργο μου, το ξύδι, και δεν μιλάω για σταγόνες αλλά για αρχικό διάλυμα περιπου 10% , δεν προσθέτει οσμή στο κόκκαλο σουπιας, μέταλ το τελικό στέγνωμά του. Επίσης δημιουργεί όξινο περιβάλλον που ειναι επιπροσθετα επιβαρυντικό για διάφορους μικροοργανισμούς, για τους οποίους οι 70 ή για την ακρίβεια οι 100+ βαθμοί του βρασμού του διαλύματος μπορεί ναι μεν να τους σκοτώνουν, αλλαγές όλοι παντα τα σπόριά τους, ενώ το ξύδι ενδεχομένως μπορεί να τα πλήττει. Δεν έχω δεδομένα για το τι ειδους μικροοργανισμοί, πόσο θερμοάντοχοι ή ευάλωτοι σε όξινο περιβάλλον μπορεί να αποικίζουν ένα σουπιοκόκκαλο, αλλά το να ρίξεις με το μάτι το 1/10 του νερού ξύδι, δεν ειναι και τίποτα σπουδαίο, αλλά μία απλή κίνηση, λίγων δευτερολέπτων κ;ι έχεις το κεφάλι σου πιο ήσυχο.
Τέλος, το ξύδι, ως όξινο διαλύει πιο εύκολα ζωικά υπολείμματα και ίσως μια επιφανειακή ποσότητα ασβεστίου, που ενδεχομένως να ειναι και η πιο ευπρόσβλητη.
 
Back
Top