Φροντίδα Κόκκινα Μωσαϊκά - Χρωστικά βοηθήματα

GrigorisCY

PB New Member
Εγγραφή
9 Ιουν 2022
Μηνύματα
20
Πόλη
Λευκωσία
Καλησπέρα στην ομάδα. Θα ήθελα μια βοήθεια σχετικά με χρωστικά βοηθήματα που δίνονται σε κόκκινα μωσαϊκά.

Κατα την περίοδο της πτερόρροιας δίνουμε χρωστικές σε αυτού του είδους καναρίνια? αναφέρομαι σε ενήλικα πουλιά για διατήρηση του ήδη υφιστάμενου χρώματος τους.

Και αν ναι, είναι η δοσολογία η ίδια που δίνεται και στα red factor? Δηλαδή, όσον αφορά σκευάσματα που περιέχουν τουλάχιστον 10% canthaxanthin, περίπου 10 grams στο κιλό αυγοτροφής.

Ευχαριστώ
 
Κατα την περίοδο της πτερόρροιας δίνουμε χρωστικές σε αυτού του είδους καναρίνια?
Ναι.
Και αν ναι, είναι η δοσολογία η ίδια που δίνεται και στα red factor? Δηλαδή, όσον αφορά σκευάσματα που περιέχουν τουλάχιστον 10% canthaxanthin, περίπου 10 grams στο κιλό αυγοτροφής.
Ακολουθάς πάντα τις οδηγίες των σκευασμάτων.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ ευχαριστώ φίλε. Ο λόγος που ρώτησα για τη δοσολογία είναι για να ξεκαθαρίσω αν βάζουμε τη γενική δοσολογία που αναγράφεται στο σκευάσμα (1 δοσολογία αναφέρεται ανεξαρτήτως είδους), ή μήπως επειδή μιλάμε για κόκκινα μωσαϊκά ίσως πρέπει να ρυθμίζεται προς τα κάτω η δοσολογία για να μην υπάρχει υπερβολικό βάψιμο στις περιοχές του άσπρου πτερώματος.
 
αναφέρομαι σε ενήλικα πουλιά για διατήρηση του ήδη υφιστάμενου χρώματος τους.
Με τον τρόπο βαφής όλων των κόκκινων λιποχρωμικών βάφονται και αυτά ,αν θέλει κανείς να διατηρηθεί σε απόλυτο βαθμό το χρώμα τους. Ενα ενήλικο μωσαϊκό όμως, δεν θα βαφτεί ποτέ, όπως ένα νεαρό στην πρώτη πτερόρροια. Τα ενήλικα κατα την αλλαγή πτερώματος, αντικαθιστούν τα φτερά πτήσης καθώς και την ουρά. Άρα με την παροχή χρωστικής θα βαφτούν και αυτά. Η γενικότερη εικόνα του πουλιού είναι αρκετά διαφορετική απο ένα Κόκκινο μωσαϊκό όπως το γνωρίζουμε.
[automerge]1656169761[/automerge]
ίσως πρέπει να ρυθμίζεται προς τα κάτω η δοσολογία για να μην υπάρχει υπερβολικό βάψιμο στις περιοχές του άσπρου πτερώματος.
Αυτό είναι μια πολύ καλή σκέψη, αν δεν είναι κανείς τόσο απαιτητικός με το βάθος χρώματος
 
Back
Top