Ασθένειες Κόκκινα ακάρεα ή ψείρα;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης sainer
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Λαμία
Καλησπερα σε ολους. Θα ηθελα να με βοηθησετε σας παρακαλω. Εχω 5 καναρινια.1 ζευγαρι στο ιδιο κλουβι και 3 αρσενικα ακομη το καθε ενα σε ξεχωριστο κλουβι. Εδω και 15 μερες παρατηρησα οτι οτι καποια πουλια εξηναν το σωμα τους και οταν κοιταξα καλυτερα ειδα οτι κατι μικρα παρασιτα σαν ψειρες περπατουσαν στο κλουβι και ειχαν χρωμα μπορντο. Οταν σκοτωσα μερικα εβγαλαν αιμα. Τι ειναι και πως μπορω να τα εξαφανισω; Πηγα στο petshop και μου εδωσε ενα σπρευ. Τα ψεκασα και τα καναρινια και τα κλουβια και τωρα σκεφτομαι να παω και στο κτηνιατρο. Περιμενω απαντησεις και λυσεις... Ευχαριστώ!

Καλημερα! Δεν ειναι αναγκη να πας για τις ψειρες στον κτηνιατρο, καλα εκανε ς και ψεκασες το κλουβι και τα πουλια,ισως χρειαστε να ξαναψεκασεις σε 5 μερες, μπορεις να βγαλεις τα σκευη νερου φαγητου και τα πουλια απο το κλουβικαι να πλυνεις με καυτο νερο και χλωρινη τα κουβια και τις πατηθρες, να ξεπλυνεις καλα και να τοποθεησει ςπλαι τα πουλια και τα σκευη τους. 😉

Αν είναι πράγματι κόκκινη ψείρα, φεύγεις απο το σπίτι, αλλάζεις δημοτικό διαμέρισμα, σκέφτεσαι σοβαρά να γυρίσεις στην ιδιαιτέρα σου πατρίδα.😛
Αν πάλι δεν είσαι τύπος που πανικοβάλλεται εύκολα απο κάτι τέτοιες συμβουλές, μπορείς να κάνεις τα εξής.

-Mετακομίζεις τα πουλιά σε άλλα ΚΑΘΑΡΑ κλουβιά ή σε κάποια μεγάλη ζευγαρώστρα.
Κατά την μεταφορά τα ψεκάζεις όλα προσεκτικά, σβέρκο, μασχάλες, κοιλιά. (με ένα κατάλληλο αντ/κό σπρέυ)
-Αδειάζεις τα κλουβιά απο όλα τα παρελκόμενα, ταίστρες, ποτήστρες, αυγοθήκες,
πάτους κλπ.
-Πλένεις τα γυμνά κλουβιά με ατμό ή με καυτό νερό και χλώριο.
-Ολα τα παρελκόμενα πρέπει να αντικατασταθούν ή να τοποθετηθούν σε καυτό νερό
με χλώριο για αρκετές ώρες.
-Αφού τελειώσεις απο την καθαριότητα, τοποθετείς τα παρελκόμενα στα κλουβιά και τα ψεκάζεις όλα με ένα ισχυρό παρασιτοκτόνο ARDAP,INS-5 κλπ.
-Ψεκάζεις επείσης και τον χώρο που θα τοποθετηθούν.
-Μετά απο 24-36 ώρες μπορείς να επιστρέψεις τα πουλιά στα κλουβιά τους. Κατά την επιστροφή τα ψεκάζεις ξανά(τα πουλιά) ένα προς ένα με επιμέλεια.
Προμηθεύεσαι και ένα μαλακό αντιπαρασιτικό για προλυπτικούς ψεκασμούς κάθε
20ήμερο( chevitren) (πάρε το θέμα σοβαρά και μη το αμελήσεις).

Καλημέρα

αν είναι κόκκινη ψείρα (δύσκολο πιστεύω) θα έχεις σοβαρά προβλήματα και θα πρέπει να είσαι σε ετοιμότητα. Η κόκκινη ψείρα μπορεί να ζήσει μακριά από το πουλί αρκετές μέρες και να επιστρέψει. Δεν υπάρχει κύνδινος για ανθρώπους καθώς πάει μόνο πάνω στα πουλιά.
Θα σου πρότεινα από προσωπική εμπειρία να αγοράσεις σπράϋ Frontline που είναι για κουτάβια. Με αυτό έχεις τη δυνατότητα να ψεκάσεις 0,5ml ποσότητας κάθε φορά που πατάς το καπάκι.
Ψεκάζεις πάνω στο δέρμα του πουλιού (στο σβέρκο ή στον ουροπήγιο αδένα) μια φορά. Κάνεις επανάληψη μετά από 1 μήνα περίπου. Πιστεύω ότι δεν θα ξαναδεις ψείρα.

Φυσικά ακολουθείς τις συμβουλές καθαριότητας που έγραψε ο Μάκης.

καλησπερα

εναν αλλο τροπο για απολυμανση μπορω να πρωτεινω και εγω, φυσικα αυτο ειναι ΜΟΝΟ για τα πλαστικα ενως κλουβιου οπως πατηθρες, ποτιστρες, ταιστρες, φωλιες κλπ. Μετα απο ενα παρα πολυ καλο πλυσιμο αν θελουμε να αποφυγουμε τα χημικα οπως σπρει και χλωρινες μπορουμε να τα βαζουμε στο φουρνο μικροκυματον. Τα μικροκυματα προκαλουν την κινηση των μοριων σε ενα υγρο με αποτελεσμα να βραζουν, οπως μια κουπα με νερο,το νερο ειναι ζεστο και η κουπα κρυα. Αυτο το κανω για τα αυγα απο ψειρες, με αυτον τον τροπο δεν μενει τιποτα ζωντανο. ΠΟΤΕ το πουλι μεσα στον φουρνο.

Νικόλα συγνώμη, αλλά νομίζω πως τα σκεύη που μπάινουν στον φούρνο μικροκυμάτων πρέπει να έχουν τις κατάλληλες προδιαγραφές. Αν κανείς βάλει στον φούρνο οποιοδήποτε σκεύος πλαστικό χωρίς αυτό να είναι κατάλληλο για την χρήση, καθίσταται επικύνδυνο για την υγεία του χρήστη. ☹ Οι πλαστικές ταίστρες, ποτίστρες, πατήθρες δεν είναι σωστό να μπαίνουν στον φούρνο μικροκυμάτων γιατί δεν είναι κατασκευασμένες από το κατάλληλο υλικό.:)

καλησπερα παιδια.στο pet shop μου ειπαν οτι ειναι ακαρεα η οποια βγαινει το βραδυ και ρουφαει αιμα απο τα πουλια. Τα ψεκασα με ενα σπρευ που μου εδωσαν και καθαρησα ολα τα αντικειμενα τησ αποθηκησ που τα εχω με χλωρινη. Αλλεσ συμβουλες;

Back