Διατροφή Κόκκινα πασχαλιάτικα αυγά στα πουλιά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης paoki72
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

paoki72

PB Member
Εγγραφή
22 Φεβ 2007
Μηνύματα
245
Πόλη
Πολύχρονο
Θα ήθελα να μου πει κάποιος φίλος αν υπάρχει πρόβλημα στο να δώσουμε κόκκινο πασχαλιάτικο αυγό (εννοώ το βαμμένο) στα πουλιά. Πρέπει να βγάλουμε το τσόφλι λόγω του χρώματος ή δεν υπάρχει πρόβλημα; Δεν ξέρω αν αυτή η ουσία που βάφει το αυγό είναι επιβλαβής για τα πουλιά.
 
Ξέρω σίγουρα ότι οι περισσότερες βαφές του εμπορίου είναι τοξικές. Έγω τους δίνω τα πασχαλινά αυγά αλλά χωρίς το τσόφλι και δεν έχουν κανένα πρόβλημα.
 
Ξέρω πολλούς που δίνουν τα πασχαλινά αυγά στα κανάρια τους υποστηρίζοντας οτι εφοσον τα τρωμε εμεις και δε μας κανουν κακό δε θα κανουν και στα πουλια. Ξεχνάνε όμως οτι οι ανθρωποι δε τρωνε το τσοφλι ενω τα πουλιά το τρώνε. Εγώ πάντως τα αποφεύγω.
 
Yπάρχουν και πολλοί, που δίνουν τα αυγά χωρις τσόφλι στα πουλιά και μερικά από αυτά προέρχονται απο τα σπασμένα κατά την βαφή. Καλά θα είναι να προσέχουμε να μην έχει εισχωρήσει η χρωστική και μέσα από το τσόφλι, στο αυγό.
 
Τα αυγα που εχουν βαφτει για το Πασχα ειναι ασφαλη και για ταισμα νεοσσων;
 
δεν κανει να δινουμε βαμμενα αυγα στα πουλακια, απότι ξερω και ειδικα σε νεοσσούς. Το χρωμα περναει μεσα τις περισσοτερες φορες και ειναι εντελώς ακαταλληλο για πουλακια
 
Εγω δεν θα τα εδινα σε καμια περιπτωση. Ουτε σε ενηλικα πουλια ουτε σε νεοσσους.
Γιατι να μην βρασεις μερικα χωρις μπογιες και χρωματα;
 
Εννοειται οτι τους βραζω😉
Απλα μπηκα στον πειρασμο επειδη υπαρχουν ετοιμα, για να "λουφαρω":D
Αλλα αφου δεν κανει δεν υπαρχει περιπτωση να δωσω και θα το πω και σε αλλους να μην δινουν..
Καλο ειναι να αναφερουμε οσο πιο πολλα μπορουμε για την καλυτερη δυνατη φροντιδα των φτερωτων μας φιλων!
Ευχαριστω παιδια
 
κι εγω φοβαμαι να τα δωσω αν και δεν ξερω αν τελικα ειναι επικυνδυνα τα βαμμενα αυγα.
 
Σε καμία περίπτωση βαμμένο αυγό, εδώ μπορεί να επεεάσουν τον άνθρωπο πόσ μάλλον τα πουλιά, εγώ πήρα μια καρτέλα ολόκληρη για τους νεοσούς φρέσκα αυγά, τώρα που ηταν και με προσφορές!
 
Δεν ξερω αν απο τους φιλους που δωσαν απαντησεις για τα βαμμενα αυγα, εχει καποιος δοκιμασει να δωσει στα πουλια του και οντως επαθαν κατι. Το λεω αυτο γιατι εγω τα δινω κανονικα, απλα βγαζω το τσοφλι και μεχρι τωρα δεν εχω την παραμικρη απωλεια.
 
δεν εχουν κανενα προβλημα τα πουλια αν δεν εχει περασει η μπογια μεσα στο αυγο. Ειναι κοινη λογικη φανταζομαι!
 
Επισης κοινη λογικη ειναι κι οτι τα αυγα εχουν πορους και δεν ξερεις αν περναει κατι μεσα...
Αφου ειμαστε ολοι στο ιδιο φορουμ καλο ειναι να μαθαινουμε καινουρια πραγματα απο εμπειρους στο ειδος 😉
 
Όπως και να χει, δεν ρισκάρεις την υγεία των πουλιών για να δείς αν δεν τους πειράζει η βαφή, τουλάχιστον έτσι σκέφτομαι εγώ, διαφορετικά η νεκροψία θα το δείξει..:D
 
Εγώ πιστεύω ότι απ την μία κάνει γιατί αυγό είναι και το τρώνε αλλά απ την άλλη το στομάχι τον πουλιών είναι πολύ ευαίσθητο και δεν πιστεύω ότι πρέπει να δώσουμε κάτι χημικό σε πουλιά...
 
Back
Top