Ασθένειες Κόκκινες κουτσουλιές σε καναρίνι εδώ και τρεις μέρες

ΜΑΚΡΥΝΕΙΑ

PB New Member
Εγγραφή
31 Μαϊ 2020
Μηνύματα
256
Πόλη
Αιτωλοακαρνανία
Καλησπερα σε ολη τη παρεα. Ξερω οτι προσφατα ειχε μπει παρομοιο θεμα, αλλα προεκυψε και το δικο μου, και ανησυχω.
Εβαλα στον Ρικο καρπουζι, τη Παρασκευη 03/07. Ενα κομματι λιγο μεγαλυτερο απο σπιρτοκουτο, με τη φλουδα και λιγο κοκκινο καρπο... Ξερετε... Το κατω κατω απο οταν το καθαριζουμε και το πεταμε. Τη Παρασκευη λοιπον, λογικο το βρηκα, ειχε κουτσουλιες λιγο κοκκινες αλλα και κανονικες. Το Σαββατο παρατηρησα οτι στις νεες κουτσουλιες (που ηταν πολυ λιγοτερο κοκκινες απο τη προηγουμενη μερα) σχηματιζοταν στο λευκο χαρτι, κοκκινο χρωμα γυρω τους..σαν ξεβαμμενο αιμα. Ειπα...οκ, ακομα εχει καταλοιπα απο το καρπουζι. Σημερα λοιπον που αλλαξα χαρτι.. Εκανε εντελως κοκκινες... Καμια μαυρη

01.webp02.webp

... Και αυτο με τρομαξε καπως. Επισυναπτω φωτο. Πειτε μου αν θεωρουνται φυσιολογικες ή κατι συμβαινει! Ευχαριστω εκ των προτερων για οποια απαντηση σας.
 
Σταμάτησε για δύο μέρες τα πάντα. Του προσφέρεις ΜΟΝΟ το μείγμα σπόρων του και καθαρό φρέσκο νεράκι. Την Τρίτη, βάζεις καθαρό χαρτί στον πάτο και ανεβάζεις πάλι φωτογραφία κουτσουλιάς.

Ποιο μείγμα σπόρων τους δίνεις;
 
[automerge]1593947371[/automerge]
Κατι εκανα λαθος με τη φωτο. Τεσπα... Του δινω συσκευασμενους σπορους, αυτη τη μαρκα. Απλα τελευταια, του εβαλα αυτο που εδω λεμε 'κοκκινη βιταμινη' γιατι την ειχα σε περισσευμα. Ηθελα να τελειωσει για να αγορασω συσκευασμενη. Αλλα την εχει ξαναφαει και ΔΕΝ ειχε κοκκινες κουτσουλιες.
Κ.Σταυρο, να μην του βαλω ουτε λαχανικα, τιποτα δλδ, μονο σπορους;

20200617_183826.jpg
 
Απλα τελευταια, του εβαλα αυτο που εδω λεμε 'κοκκινη βιταμινη' γιατι την ειχα σε περισσευμα. Ηθελα να τελειωσει για να αγορασω συσκευασμενη
Τώρα είδα το μήνυμα. Πέταξε το αυτό το πράμα. Κατά πάσα πιθανότητα το πουλάκι δεν έχει τίποτα. Απλά καλό είναι να αναφέρουμε όλα τα στοιχεία από την αρχή για να μην ψάχνουμε άδικα.
 
@Stavros Το σκεφτηκα μετα. Η συσκευασια ειναι χυμα. 20200705_195155.jpgΜου την ειχε προτεινει αυτος που μου εδωσε τον Ρικο που δεν ειναι επαγγελματιας εκτροφεας.
Κ.Σταυρο, ζητω συγνωμη αν σας ανησυχησα και σας ταλαιπωρησα. Δεν ειμαι εμπειρη. Το σκεφτηκα μετα. Εκεινη την ωρα πανικοβληθηκα!
Ζητω λοιπον την επιεικεια σας.
Σας ευχαριστω.
 
@ΜΑΚΡΥΝΕΙΑ ούτε μας ταλαιπωρείς ούτε τίποτα. Το φόρουμ είναι για να μαθαίνουμε πράγματα και να ανταλλάζουμε απόψεις. Οπότε καθόλου δεν ενόχλησες. Από δω και πέρα να την κόψεις την βιταμίνη και να δίνεις μόνο αυγό στη θέση της και όλα θα πάνε καλά. (δεν μας έχεις πει και το όνομά σου τόσο καιρό)
 
@ΜΑΡΙΑαα Γεια σου Μαρια μου. Απο την ωρα που εβγαλα τη κοκκινη βιταμινη οι κουτσουλιτσες του δειχνουν να φτιαχνουν. Αυριο θα αλλαξω παλι χαρτι για να ειμαι σιγουρη και τη Τριτη θα ανεβασω και εδω. Κατα τ'αλλα δεν ειχε αλλαξει κατι στη διαθεση του ουτε στη συμπεριφορα του. :)
 
ζητω συγνωμη αν σας ανησυχησα και σας ταλαιπωρησα
Καμία ταλαιπωρία και ειδικά για μας. Το ανέφερα γιατί συνήθως οι εξ αποστάσεως εκτιμήσεις βασίζονται σε υποθέσεις που κάνουμε από τα στοιχεία που γνωρίζουμε. Αυτό μπορεί να μας κάνει να αναφερθούμε σε ασθένειες ή καταστάσεις που μπορεί να φρικάρουν τον άλλο χωρίς λόγο, απλά επειδή τα στοιχεία που είχαμε ήταν ελλιπή.

Απο την ωρα που εβγαλα τη κοκκινη βιταμινη οι κουτσουλιτσες του δειχνουν να φτιαχνουν. Αυριο θα αλλαξω παλι χαρτι για να ειμαι σιγουρη και τη Τριτη θα ανεβασω και εδω
Αθηνά, αν παρατηρήσεις ότι όλα γίνονται όπως πριν, θα έλεγα ότι δεν χρειάζεται να ταλαιπωρήσεις το πουλάκι με φωτογραφήσεις κλπ. Μια ενημέρωση του τύπου, "όλα ΟΚ" αρκει.
 
Back
Top