Γενικά Κόκκινο λιποχρωμικο με λευκό κεφάλι

nikosk1

PB Member
Εγγραφή
6 Φεβ 2011
Μηνύματα
838
Πόλη
Κομοτηνή
Ένα ιδιαίτερο κόκκινο λιποχρωμικο καναρίνι έβγαλε ένας πολύ καλός φίλος μου ο Σάκης Κιορογλου, ο Σάκης εκτρεφει αποκλειστικά μόνο κόκκινα λιποχρωμικα και συμμετέχει σε εκθέσεις με αρκετές διακρίσεις, η φωτογραφία δεν είναι καλή αλλά ελπίζω να καταφέρω να πάω από το σπίτι του την ερχόμενη εβδομάδα και να βγάλω καμία καλύτερη όπως και να παρακολουθησουμε την εξέλιξη του πουλιού μετά την πτερορια του καθώς είναι μόνο 24 ημερών σημερα.
received_2126078810945366.webp
 
Ιδιαίτερο πουλάκι αν και δεν φαίνεται και τόσο καλά. Όταν λοιπόν το βγάλεις ξανά φωτό, ρώτησε και για την παροχή χρωστικής - πότε ξεκίνησε, στις πόσες ημέρες δλδ.
 
Η χρωστικη έχει ξεκινήσει όπως όλα τα υπόλοιπα κόκκινα λιποχρωμικα πριν την γέννηση του, μην ξεχνάμε ότι είναι από της τελευταίες γέννες, το μόνο σίγουρο είναι ότι μιλάμε για αποχτωματισμο που ίσως οφείλεται σε γονιδιακο ελαττώμα είτε σε κάποια μετάλλαξη.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Γενετική παραξενιά...
Αποχρωματισμός περιοχής.
Κάτι που συμβαίνει σπάνια.. αλλά να που υπάρχει και τη βλέπουμε.
Θα παρακαλούσα με όλη μου τη δύναμη για μια νέα καθαρή φωτογραφία... και θα περιμένω να μας τη φέρεις από βδομάδα.
 
για "ελαττωματικο" δε δειχνει!
Όντως είναι ελάττωμα που το βγάζει από τις κρίσεις...
Ταυτόχρονα όμως το κάνει μοναδικό.. και για μένα πανέμορφο.
 
Πραγματικά θα πέθαινα... Θα σκότωνα για να είχα το καναρίνι αυτό με το γενετικό ελάττωμα ή έστω τους γονείς του αν το ελάττωμα είναι κληρονομικό. 😛 Το φαντάζομαι ήδη τι πανέμορφο που θα είναι. Να το χαίρεται ο φίλος σου. Ε, κι αν το βάλει του χρόνου με κανένα αδερφάκι του (με όλα τα ετερόφυλα αδέρφια και τον γονέα του θα το έβαζα), μπορεί και να μην πειράζει😎
 
ή έστω τους γονείς του αν το ελάττωμα είναι κληρονομικό.
Απίθανα δύσκολο να επανεμφανιστεί.
Κάποιες μεταλλάξεις πουλιών, προέκυψαν από κάποιες αντίστοιχες γενετικές "ανωμαλίες".
Το πιθανότερο είναι να να χαθεί κάθε ίχνος αυτής της μορφής στο επόμενο ζευγάρωμα.
Επίσης υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει κατά πολύ η εικόνα του στην πρώτη εφηβική πτερόρροια και να έχει ριζική αλλαγή στην κανονική...
Μακάρι να μπορέσουμε να έχουμε ενημέρωση για όλη του την πορεία.
 
Απίθανα δύσκολο να επανεμφανιστεί.
Εντελώς απίθανο, δεν αντιλέγω. Μπορεί να μην πρόκειται καν για μετάλλαξη, αλλά για κάποιο παράξενο, προσωρινό τερτίπι του μεταβολισμού του, αλλά αν πρόκειται; Προσωπικά, αν ήταν το πουλάκι στην κατοχή μου, θα γέμιζα το διαδίκτυο με φωτογραφίες του και στοιχεία μου, ώστε να δω μήπως έχουν και άλλοι και να ξεκινήσω εκτροφή του. Όσον αφορά στην πτερόρροιά του, όντως, το πιθανότερο είναι να χαθεί ο συγκεκριμένος φαινότυπος... Ελπίζω όχι.
 
Καθαρές και συνεχείς φωτογραφίσεις. Απομόνωση και συνεχή παρακολούθηση με την ανάλογη πλούσια διατροφή. Σταθερή παροχή χρωστικής μέχρι το κλείσιμο της πτερόρροιας, χωρίς υπερβολές. Αν δεν υπάρξει αλλαγή του φαινότυπου μετα το τέλος της, πρέπει να γίνει θέμα συζήτησης για τον τρόπο που μπορεί να συνεχιστούν τα ζευγαρώματα, αυτού και των γονέων του (ίσως και των παππούδων) με την ελπίδα να διατηρηθεί η γονιδιακή πληροφορία του λάθους.
 
Αχ ωραία τα γράφουμε εμείς και μακάρι να μπορούσατε εσείς οι εκτροφείς να το παίρνατε αυτό και τους γονείς του, παππούδες κλπ, μήπως καταφέρνατε να φτιάξετε καινούρια μετάλλαξη, γιατί πραγματικά είναι πανέμορφο και ξεχωριστό καναρίνι.

Μήπως @nikosk1 να έλεγες στον φίλο σου να γραφτεί στο φόρουμ μας;
Πραγματικά αξίζει να μάθουμε την πορεία αυτού του καναρινιού, τουλάχιστον μέχρι την πρώτη του πτερόροια.
 
Μήπως @nikosk1 να έλεγες στον φίλο σου να γραφτεί στο φόρουμ μας;
Πραγματικά αξίζει να μάθουμε την πορεία αυτού του καναρινιού, τουλάχιστον μέχρι την πρώτη του πτερόροια.
Εγώ του έχω δώσει το λίνκ για να μπορεί αν θέλει να βλέπει της απαντήσεις και φυσικά να γίνει μέλος αν και ο ίδιος το θέλει, έχει πολλά χρόνια στην πλάτη του στα καναρίνια χρώματος και πιστεύω ότι θα μπορούσε να συνεισφέρει αρκετά στο φόρουμ, από την πλευρά μου τώρα θα σας κρατώ ενήμερους για την πορεία του μικρού και θέλω να ρωτήσω και κάποια πράγματα σε σχέση με τα αδέρφια του μικρού και τους γονείς, παρατηρήσεις από την φωλιά σε τι αναλογία είναι τα χιονε από το συγκεκριμένο ζευγάρι αν ειναι βαθμολογίμενη οι γονεις ερωτήσεις που μπορεί να μην έχουν καμια αξία για αυτό που εχει συμβεί στο μικρό αλλά έτσι για να έχουμε μια ποιο ολοκληρωμένη εικόνα.

Αν δεν υπάρξει αλλαγή του φαινότυπου μετα το τέλος της, πρέπει να γίνει θέμα συζήτησης για τον τρόπο που μπορεί να συνεχιστούν τα ζευγαρώματα, αυτού και των γονέων του (ίσως και των παππούδων) με την ελπίδα να διατηρηθεί η γονιδιακή πληροφορία του λάθους.
Αν όντως δεν υπάρξει αλλαγή τότε σίγουρα θα σας φέρω σε επαφή.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Back
Top