Γενικά Κόκκινο λιποχρωμικό έγινε αχάτης κόκκινο μωσαικού

Εγγραφή
5 Φεβ 2009
Μηνύματα
21
Πόλη
Μυτιλήνη
Καλησπέρα! Διαβάζοντας αρθρα στο φορουμ μου δημιουργήθηκε μία απορία. Όταν είχα πάρει το καναρίνι μου το αρσενικό ήταν κόκκινο λιποχρωμικό, κατα τη διάρκεια της χρονιάς ξέβαφε το κόκκινο και κατέληξε αχάτης κόκκινο μωσαικού. Το πήρα σεπτέμβρη και η αλλαγή στο χρώμα του ολοκληρώθηκε φεβρουάριο.
Είναι λογικό να αλλάξει το χρώμα τόσο πολύ σε περίοδο που δεν περνάει πτερόρροια; Δεν πέφτανε τα πουπουλα, απλώς άλλαζε χρώμα. Μήπως του παρεχότανε χρωστική πριν το πάρω και μετα λόγω έλλειψης να χάθηκε ο χρωματισμός; Είναι δυνάτον κάποιο αχάτες με χωρίγηση χρωστικής να αλλάξει όλο το χρωματισμό του;
Είμαι πολύ περίεργος να ακούσω αν σας έχει τύχει κάτι τέτοιο..
 
Ρωτάω γιατί του πήρα θυλικό κόκκινο λιποχρωμικό και τωρα είναι διαφορετικά.. Μπορεί να ξαναεπιστρέψει στο αρχικό χρωματισμό με χωρίγηση intesief(που θα πάρω για τη θυλικά) ή δεν πρέπει; Αν του πάρω ζευγαράκι αχατίνα τον σεπτέμβρη θα είναι έτοιμη για αναπαραγωγή την άνοιξη;
 
αμα ειναι αχατης μην το χαλησεις βαζοντας χροστικες καλητερα αστο ετσι και του χρονου περνεις ενα αλλο αχατη και το κανεις ζευγαρι.
 
Νίκο ξεβάφοντας το κόκκινο δεν θα κατέληγε αχάτης κόκινο μωσαϊκού αλλά κίτρινο λιποχρωμικό. Το κόκκινο λιποχρωμικό σημαίνει ότι το πουλί δεν έχει ίχνος μαύρου καφέ η γκρι επάνω του παρά μόνο κόκκινο. Ο αχάτης κοκινος μωσαϊκού από την άλλη έχει γκρι σχέδιο και κόκκινα μάσκα, ώμοι, στήθος και βάση ουράς. Μπορείς να βάλεις μια φωτό από το πουλί όπως είναι τώρα; Και αν έχεις και όπως ήταν.
 
Back
Top