Γενικά Κόκκινο λιποχρωμικό με κίτρινο Malinois;

Nightfall25

PB New Member
Εγγραφή
19 Αυγ 2007
Μηνύματα
8
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα παιδιά,

Μετά τον πρόσφατο χαμό της θηλυκιάς μου, έψησα την φίλη μου να πάρουμε άλλη κανάρα. επειδή όμως θέλω να ασχοληθώ σοβαρά με τους μικρούς μου φίλους, έχω μερικές απορίες. Και νομίζω ότι πολλοί άλλοι θα θέλουν να μάθουν κάποια πράματα.

Έχω ένα αρσενικό μαλινουά κίτρινο, και θέλω να το ζευγαρώσω πάλι με ένα κόκκινο θηλυκό.

Έχω ένα youtube εδώ... Η κόκκινη κανάρα που έχασα είναι αυτή. Είχε παράγοντα κόκκινο και γκρίζα φτερά στο φτέρωμα της μπορείτε να διακρίνεται τη ράτσα είναι, ή πως χαρακτηρίζουμε ένα τέτοιο καναρίνι;

Έχει παράγοντα WS; Εντάσσεται στα hard ή στα soft feather; Γενικά από το παρακάτω youtube παίρνουμε καμιά πληροφορία για τα δύο καναρίνια αυτά;

<broken link removed>

Ποια η γνώμη σας; Ποιος είδος κόκκινου καναρινιού να επέλεγα;

Δε γνωρίζω από ράτσες αλλά θα το εκτιμούσα αν μου λέγατε με πιο τρόπο να αποφασίσω. Αυτό που θέλω είναι να έχει παράγοντα κόκκινο, δε με ενδιαφέρει να είναι κατακόκκινο βαμμένο. Ανάλογα από τις απαντήσεις σας θα αρχίσω να σχηματίζω γνώμη για το τι τελικά θα αγοράσω.

Σταύρο δεύρο έξω... Θέλω λίγο help σ' αυτό το θέμα!
 
επειδή όμως θέλω να ασχοληθώ σοβαρά με τους μικρούς μου φίλους, έχω μερικές απορίες.
Πρώτα πρώτα θα πρέπει να γνωρίζεις πως υπάρχουν τρεις κύριες κατηγορίες καναρινιών:
  • Καναρίνια Φωνής
  • Καναρίνια Χρώματος
  • Καναρίνια Τύπου
Οποιαδήποτε σοβαρή προσέγγιση στο θέμα της αναπαραγωγής τους, δεν επιτρέπει συζητήσεις για διασταυρώσεις πουλιών μεταξύ των τριών αυτών κατηγοριών αλλά μόνο μιας συγκεκριμένης κατηγορίας και μάλιστα μεταξύ πουλιών της ίδιας ράτσας. Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, ο τίτλος του συγκεκριμένου πόστ είναι «αδόκιμος» από τη στιγμή που δεν επιτρέπεται να ζευγαρώνουμε ένα καναρίνι Φωνής ράτσας Malinois με ένα καναρίνι Χρώματος Κόκκινου Παράγοντα.
4) επίσης όταν λέμε ότι το καναρίνι είναι τύπου φωνής/χρώματος σημαίνει ότι έχει γονίδια τέτοια ώστε οι απόγονοί του μπορεί να πάρουν αυτά τα χαρακτηριστικά; ή απλά εννοούμε καναρίνια που έχουν εκπαιδευτεί να τραγουδάνε και έχουν βαφτεί κόκκινα;
Οι ράτσες των πουλιών έχουν δημιουργηθεί μέσα από εξελικτικές διασταυρώσεις με σκοπό και στόχο την επίτευξη συγκεκριμένων χαρακτηριστικών (στάνταρ) και σαφώς φέρουν τα χαρακτηριστικά αυτά στα γονίδιά τους. Δεν εκπαιδεύονται για να επιτύχουν τη δημιουργία χαρακτηριστικών που δεν φέρουν αλλά εκπαιδεύονται με συγκεκριμένο τρόπο για να τελειοποιήσουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που είναι «γραμμένα» στον γενετικό τους κώδικα.

Ίσως δεν είμαι ο καταλληλότερος εδώ μέσα για να δώσω απαντήσεις σε θέματα που αφορούν στα καναρίνια Χρώματος και στις μεταξύ τους διασταυρώσεις, αλλά έχοντας ως οδηγό αυτά που αναφέρω πιο πάνω, θα δεις ίσως πώς κάποιες από τις ερωτήσεις σου ακυρώνονται από μόνες τους πλέον και βοηθούν σε μια πιο ξεκάθαρη πλέον επιλογή.

Μόλις λοιπόν αποφασίσεις εάν σε ενδιαφέρει το "Χρώμα" ή η "Φωνή", νομίζω πως θα υπάρξουν πολύ πιο συγκεκριμένες απαντήσεις σε πιο ξεκάθαρες πλέον ερωτήσεις. :)
 
:)Καλημέρα φίλε μου,
θα συμφωνήσω με τον φίλο μου τον Σταύρο, και με τους υπόλοιπους φυσικά. Και θα πω και γω πως γενικά απαγορεύεται να ζευγαρώνεις καναρίνια τα οποία δεν ανήκουν στην ίδια κατηγορία. Κάτσε και μελέτησε όλες τις προϋπαρχουσες ράτσες καναρινιών και επέλεξε με ποια θέλεις να ασχοληθείς πραγματικά.

Οι ράτσες που υπάρχουν ήδη δεν ξεφύτρωσαν έτσι. Μέσα από το πέρασμα των αιώνων άνθρωποι ασχολήθηκαν με πολύ μεράκι, πείσμα και κόπο για να καταλήξουν σε κάποια στάνταρς.

Αν διαβάσεις κάποια ιστορικά γεγονότα που αφορούν τα καναρίνια θα διαπιστώσεις πως πολλές ράτσες γλίτωσαν στο τσαφ, λόγω πολέμων και και και... Οπότε δεν μπορούμε να φθίρουμε έτσι απλά πράγματα τα οποία άλλοι κατάφεραν σε εκατοντάδες χρόνια. Είναι σαν να διαλύεις π.χ. την ιστορία της αρχαίας Ελλάδας, γιατί πολύ απλά και τα καναρίνια έχουν την δική τους ΙΣΤΟΡΙΑ!

Δεν λέω, όλα είναι ψυχούλες, όλα είναι πουλάκια όμορφα και χαριτωμένα, και δεν θέλω να φανώ μέσα από αυτό το μήνυμά μου ρατσιστής. Αλλά πάντα υπάρχουν κάποια πράγματα που μας κάνουν να σκεφτόμαστε λίγο παραπάνω.

ευχαριστώ
 
Back
Top