Ασθένειες Κόπηκε το ράμφος

VampireConure

PB New Member
Εγγραφή
18 Ιουλ 2022
Μηνύματα
128
Πόλη
Κέρκυρα
Το κάτω μέρος του ράμφους του Βαμπίρ αντί να τριμαρεται τώρα που πλέον το χρησιμοποιεί πιο σωστά και έχει πρόσβαση σε κάποια κατάλληλα αντικείμενα και τροφές, φαίνεται να είναι πολύ λεπτό και να κόβεται.
Είναι αποκαρδιωτικό...
 

Συνημμένα

  • IMG_20220729_180324.webp
    IMG_20220729_180324.webp
    43,2 KB · Προβολές: 37
Το καλό είναι ότι παραμένει λειτουργικό. Μήπως μπήκε πολύ νωρίς στη διαδικασία να χρησιμοποιεί το προσφάτως τριμαρισμένο ράμφος του σε σκληρές επιφάνειες; Οι φυσικές άκρες του ράμφους γίνονται σταδιακά ανθεκτικές και αντέχουν σχεδόν σε οτιδήποτε. Ένα φρεσκοκομμένο ράμφος όμως χρειάζεται λίγο χρόνο μέχρι να προσαρμοστεί στις σκληρές δοκιμασίες;

Δεν ξέρω, απλά κάνω μία υπόθεση.
 
Μόνο το πάνω μέρος του είχε κλιπαρει η κτηνίατρος. Φαίνεται ότι αυτά που βοηθάνε το πάνω μέρος, κόβουν το κάτω που ίσως λόγω προτερης κακής διατροφής είναι μαλακό και λεπτό.
Τώρα δεν ξέρω πλέον σε τι να δώσω προτεραιότητα
 
Ίσως η σωστή διατροφή βοηθήσει, μαζί με το τριμάρισμα στην πιο σωστή διαμόρφωση και αντοχή του ράμφους. Κάνε λίγη υπομονή και δώστου τα παιχνίδια λίγο καιρό αργότερα.
 
Ίσως η σωστή διατροφή βοηθήσει, μαζί με το τριμάρισμα στην πιο σωστή διαμόρφωση και αντοχή του ράμφους. Κάνε λίγη υπομονή και δώστου τα παιχνίδια λίγο καιρό αργότερα.
Τώρα αν εκεί που έχει κοπεί προχωρήσει επικίνδυνα προς τα μέσα και ανοίξει στα 2 τι γίνεται;
 
Άμα προσέξετε η κάτω γνάθος ακολουθεί τη καμπύλη που κάνει η πάνω. Αυτή η συμμετρία είναι πολύ σημαντική για το τεμαχισμό των σκληρών κομματιών.
Και οι δύο γναθοι όταν μεγαλώνουν έχουν ένα σημείο πιο ανοιχτόχρωμο/διαφανές και αυτό πρέπει να λιμαρεται. Το υπόλοιπο κομμάτι πρέπει να λιμαρεται με πολύ προσοχή για να μην "αδυνατίσει" το σημείο και σπάσει.
Δεν ξεχνάμε πως μόνο η κάτω γνάθος είναι που κινείται.
Το λιμαρισμα του ράμφους πρέπει να γίνεται με υψηλής κοκομετριας λίμα και όχι με αυτή που γίνονται τα νύχια γιατί είναι πιο σκληρή.
 

Συνημμένα

  • IMG_20220802_212710_copy_1024x1232.webp
    IMG_20220802_212710_copy_1024x1232.webp
    33,9 KB · Προβολές: 10
Πώς είναι το βαμπίρ σου?
Καλημέρα! Καλά είναι το Βαμπίρ. Έχω στείλει κάποια δείγματα για εξετάσεις, μίλησα και με 2 πτηνιατρους, θα πάρει και 2 βδομάδες συμπληρώματα σαν έξτρα μπουσταρισμα. Ήταν να βάλουμε ρητίνη στη ρωγμή αλλά δεν προλάβαμε γιατί έσπασε η μία πλευρά και έφυγε, δεν πειραχτηκε ουτε νεύρο ούτε αγγείο. Του λιμαρω λίγο λίγο το κάτω για να μη βρίσκει πάνω.
Από διάθεση και ενέργεια είναι σούπερ.
Η δόλια μάνα διαβάζει και μελετάει συνέχεια γιατί μπήκε στα βαθιά κατευθείαν.
 
Back
Top