Τα μειονεκτήματα για τα υβρίδια από όσα ξέρω είναι τα εξής:
(α) Για να σου αποδώσουν παραγωγή (αυγών κατά κύριο λόγο αλλά και κρέατος) πρέπει να έχουν πάρα πολύ καλή διατροφή.
Αν σου έχουν πει ότι κάνουν 250+ αυγά τον χρόνο δεν θα στα κάνουν με καλαμπόκι και στάρι.
Με καλαμπόκι και στάρι μπορεί να κάνουν πιο λίγα και από τις ντόπιες κότες.
Θέλουν ειδικές τροφές mills.gr/Files/526_10.pdf
(β) Είναι ευαίσθητες στης αρρώστιες.
Σε αντίθεση με τις ντόπιες που έχουν προσαρμοσθεί στις κλιματολογικές συνθήκες του κάθε τόπου και έχουν ισχυρό ανοσοποιητικό.
(γ) Δεν ''βγαίνουν'' εύκολα κλώσες αλλά και αν ''βγουν'' τα μικρά δεν έχουν τα χαρακτηριστικά των γονιών γιατί οι γονείς προέρχονται από διαφορετικές ράτσες.
Έτσι κάθε φορά πρέπει να αγοράζεις καινούργιες κότες.
Είσαι από τα Τρίκαλα,έχετε ντόπιες κότες που είναι αρκετά παραγωγικές σε αυγά.
Σου δίνω την ιστοσελίδα του Πελίτι
ΠΕΛΙΤΙ
Ο Πελίτης ασχολείται με ντόπια φυτά και ζώα και προσπαθεί να τα διατηρήσει.
Ζήτα το τηλέφωνο του Κύριου Μπίλα.