Ασθένειες Κόψιμο ράμφους (κατά λάθος)

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης XGEORGE
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

XGEORGE

PB New Member
Εγγραφή
5 Οκτ 2022
Μηνύματα
109
Πόλη
ΑΘΗΝΑ
Αν δε πάθεις, πως θα μάθεις......! Αθελά μου έκοψα λίγο ''παραπάνω'' ράμφος με συνέπεια να τρέξει λίγο αιματάκι......Έβαλα κατευθείαν λίγο betadin και αναμένω τις οδηγίες σας.....Στεναχωρήθηκα γαμώτη......Το αίμα σταμάτησε μετά από λίγο αλλά βλέπω ότι δεν πάει στους σπόρους αλλά στην αυγοτροφή κ στο μαρουλάκι......Μάλλον το πόνεσα το φουκαριάρικο ε? Τι ΄κάνουμε τώρα?
 
Συνέχισε να του παρέχεις και μαλακές τροφές.
Παρατήτησε την συμπεριφορά-διάθεση του.
Εάν είναι κακόκεφο πιθανώς να χρειαστεί παυσίπονο, που θα σου προτείνει αποκλειστικά κάποιος κτηνίατρος ώστε να καθορίσει και την ακριβή δόση, βάσει του βάρους του πουλιού.
Εύχομαι περαστικά.
 
Επανέρχομαι στο ίδιο topic διότι το ράμφος του μεγάλωσε λιγουλάκι πάλι και εξέχει λίγο παραπάνω μια ''μυτούλα'' στο άνω ράμφος....Επειδή δεν τοχω με το κόψιμο, (την πάτησαμε την πρώτη φορά) μπορώ να το πάω κάπου να το κόψουνε? η μήπως βρίσκεται κάποιος ''πιο'' έμπειρος στην περιοχή μου (Περισσό) να το κάνουμε παρέα κάποια στιγμή??
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
Γιώργο δοκίμασε και με μία λίμα για τα νύχια. Ίσως σου φανεί ευκολότερο έτσι.
 
Φαντάζομαι πως η λίμα θα κάνει την ''τρομάρα'' του να κρατήσει περισσότερο στο ξύσε ξύσε μέχρι να το φέρω το ράμφος εκεί που πρέπει, από ένα κόψιμο μια κ έξω....Ξέρω γω.....ίσως το πάω εδώ σε έναν κτηνίατρο που έχω κ με εξυπηρετήσει.....
 
Φαντάζομαι πως η λίμα θα κάνει την ''τρομάρα'' του να κρατήσει περισσότερο στο ξύσε ξύσε μέχρι να το φέρω το ράμφος εκεί που πρέπει, από ένα κόψιμο μια κ έξω.
Κι όμως, η λίμα χρησιμοποιείται κατά κόρων. Ειδικά στις περιπτώσεις που υπάρχει πρόβλημα, παρακολουθούμε συνεχώς και επεμβαίνουμε με συχνότερες και πιο μικρές σχετικά παρεμβάσεις και έτσι το στρεσάρισμα είναι μικρότερο.

Επανέρχομαι στο ίδιο topic διότι το ράμφος του μεγάλωσε λιγουλάκι πάλι και εξέχει λίγο παραπάνω μια ''μυτούλα'' στο άνω ράμφος..
Όταν έχουμε δηλαδή ένα πουλί πού έχει την τάση να μεγαλώνει το ράμφος του, τότε στα πλαίσια του προκαθορισμένου "ελέγχου του στο χέρι" από εμάς, λιμάρουμε λιγάκι και το ράμφος του. Έτσι δεν προλαβαίνει να δημιουργηθεί ποτέ πρόβλημα με το ράμφος.

ίσως το πάω εδώ σε έναν κτηνίατρο που έχω κ με εξυπηρετήσει.....
Ναι φυσικά μπορείς να κάνεις και αυτό. Εγώ πάντως αν το πήγαινα με αφορμή αυτό το λόγο, θα το πήγαινα κυρίως για να μου πει ξεκάθαρα το λόγο για τον οποίο μεγαλώνει συχνά το ράμφος.
 
Κάπως έτσι είναι.....
 

Συνημμένα

  • 1707410072200.webp
    1707410072200.webp
    288,6 KB · Προβολές: 20
Προσωπικά θα χρησιμοποιούσα νυχοκόπτη (αφού φυσικά θα τον είχα απολυμάνει) και θα έκοβα πολύ λίγο.
Κόκκαλο σουπιάς έχει το πουλάκι; Πέτρα ασβεστίου;
 
Προσωπικά θα χρησιμοποιούσα νυχοκόπτη (αφού φυσικά θα τον είχα απολυμάνει) και θα έκοβα πολύ λίγο.
Κόκκαλο σουπιάς έχει το πουλάκι; Πέτρα ασβεστίου;
Κόκκαλο έχει μόνιμα....Ωστόσο δε βλέπω να το προτιμά το τελευταίο διάστημα....ενω πριν καιρό πήγαινε συχνά σε αυτό.....Πέτρα όχι δεν έχω βάλει.....
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Δεν ξέρω, ας πει και κάποιο άλλο μέλος, εφόσον έχει άποψη, αλλά μήπως η προσθήκη πέτρας ασβεστίου, θα το ωθούσε να τη χρησιμοποιεί, με αποτέλεσμα να ξύνεται το ράμφος του επάνω της;
 
Back
Top