Γενικά Κόψιμο φτερού σε κοκατίλ ή όχι;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Macisseg
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Macisseg

PB New Member
Εγγραφή
19 Αυγ 2018
Μηνύματα
53
Πόλη
Χαλκίδα
Καλησπέρα σε όλες και όλους.
Ο Ρόκυ που αγοράσαμε πρόσφατα είναι με κομμένο το ένα φτερό από τον πωλητή. Εγώ προσωπικά του εξέφρασα την αντίθεσή μου, αλλά εκείνος μου είπε ότι είναι για καλό του πουλιού και τέτοια (αποφεύγονται τραυματισμοί μου είπε αν δεν πετάει, ακόμα και θάνατοι. Θέλω τα φόντα σας γιατί προσωπικά το θεωρώ κανιβαλισμό και απλά δεν μπορώ να το κάνω. Αν πάλι πρέπει, τότε να το πάω σε κάποιον πτηνίατρο να το κάνει εκείνος.
Ευχαριστώ!
 
Προσωπικά είμαι κάθετα αντίθετος. Πολλοί το επιλέγουν και το σέβομαι, αλλά είναι σαν να πέρναγα... αλυσίδες στα πόδια του μωρού μου γιατί μπορεί να χτυπήσει ή και να πεθάνει όταν μαθαίνει να περπατάει.
Και ο Ερνέστο μου και η Ταμού μου έχουν φάει αρκετές "στούκες" σε παράθυρα και τοίχους μαθαίνοντας να πετούν, αλλά μετά από μόλις 2 ή 3 ημέρες ελεύθερα και χαλαρά μάθαιναν το χώρο και πετάνε άνετα και με πιρουέτες που μου... κόβουν την ανάσα.

Ετσι λοιπόν προσωπικά θα σε απέτρεπα απ' το κόψιμο των φτερών, εγώ πιστεύω ότι αφήνει και "ψυχολογικά" στο πουλάκι. Ξαναλέω, σεβόμενος και την άποψη όσων διαφωνούν, καθώς "επιχειρήματα" υπέρ και κατά υπάρχουν και απ' τις δύο πλευρές. Απλά δε το βρίσκω φυσικό, το "ένστικτό" μου μου λέει "οχι". Δείξε λίγο προσοχή όταν το έχεις έξω σε παράθυρα και γυαλινες επιφάνειες γενικότερα (σιγά σιγά θα το μάθουν και αυτό, δες που κάθονται τα δικά μου και δεν εχουν "τράκάρει" ποτέ εκεί)

WP_20171216_001.webp

Αυτή είναι φυσικά η προσωπική μου άποψη :)
 
Η γνώμη μου είναι ότι δεν χρειάζεται και είμαι κι εγώ κάθετα αρνητική. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι το κάνουν, όπως σας είπαν, για να μην τραυματιστεί το πουλί κατά τις πρώτες πτήσεις που δεν γνωρίζει τον χώρο. Ακόμη κι έτσι να είναι δεν χρειάζεται να του τα ξανά κόψετε αφού θα έχει μάθει τον χώρο. Εγώ δεν το έκανα σε κανένα από τα κοκατιλ μου και δεν θα το κάνω. Παίρνοντας τις κατάλληλες προφυλάξεις μέσα στο σπίτι και επιτηρωντας το πουλάκι όταν βρίσκεται εκτός κλουβιού, αποφεύγετε να του στερήσετε την πιο όμορφη δεξιότητα του. Έχει ξανασυζητηθει το θέμα παλιότερα. Ρίξτε μια ματιά αν θέλετε για να πάρετε και άλλες απόψεις.

https://community.petbirds.gr/threads/Κόψιμο-φτερών.32559/
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Για αρχή είναι κομμένα 1 φτερό ανα φτερούγα η απο τη μια μονο;και γω δε συμφωνω με το κοψιμο των φτερων παρα μονο υπο συγκεκριμενες προϋποθέσεις! Δλδ στα μικρα που τα κοβουν για να μη χτυπανε μπορω να το καταλαβω εν μέρει αλλά κ πάλι αν είμαστε εμείς προσεκτικοί δε θα υπάρξει θέμα!
 
Για αρχή είναι κομμένα 1 φτερό ανα φτερούγα η απο τη μια μονο;και γω δε συμφωνω με το κοψιμο των φτερων παρα μονο υπο συγκεκριμενες προϋποθέσεις! Δλδ στα μικρα που τα κοβουν για να μη χτυπανε μπορω να το καταλαβω εν μέρει αλλά κ πάλι αν είμαστε εμείς προσεκτικοί δε θα υπάρξει θέμα!
Είναι μόνο στο ένα φτερό!
 
Είναι μόνο στο ένα φτερό!
Ναι αυτό είναι λάθος! Για ποιο λόγο να κάψουμε από τη μια μερια μόνο ένα φτερο; αν θέλουμε να τα κόψουμε τα κόβουμε συμμετρικά και από τις δύο φτερούγες!
 
Back
Top