Φροντίδα Κόψιμο φτερών σε budgie

BabyParrot

PB New Member
Εγγραφή
15 Νοε 2020
Μηνύματα
11
Πόλη
Αθήνα
Καλησπερα! Πριν απο λιγες μερες,συγκεκριμενα 4,μου χαρισαν ενα budgie ενως ετους.Το συγκεκριμενο ειναι αγριο και σκευτικα να του κοψω τα φτερα προκειμενου να το ''εκπαιδευσω''.Το εχω βγαλει απτο κλουβη του αλλα συνεχεια πεταει μεσα στο δωματιο και δεν μπορω να το βαλω παλι μεσα ευκολα.Ποια ειναι η αποψη σας?
Ακομα οταν ''εκπαιδευτει'' αν του αφερεσω τα κομενα φτερα και ξαναβγουν θα πεταει?
 
@BabyParrot αρχικά να το χαίρεσαι. Ακόμα κι αν του κόψεις τα φτερά θα πετάει. Επίσης οι παπαγαλοι για να σε αποφύγουν δεν χρησιμοποιούν μόνο τα φτερά, αλλά το ραμφος και τα πόδια τους. Μπορεί δηλαδή για να σε αποφύγει να σε δαγκώσει ή απλά να τρέξει και να πετάξει. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει αυτό. Οι λιχουδιές θα βοηθήσουν (μήλο,κεχρί). Από προσωπική εμπειρία έχω να πω (ο δικός μου είχε κομμένα φτερά όταν τον βρήκα) όσο δεν μπορούσε να πετάξει,δεν με πλησίαζε, μόλις μεγάλωσαν τα φτερά και ξεκίνησε να πετά (το καημένο δεν ήξερε καν να πετά) άρχισε να έρχεται μόνος του στο τραπέζι και στον καναπέ, επειδή ήξερε ότι μπορούσα να φύγει ανά πάσα ώρα και στιγμή, αν έβλεπε κάτι περίεργο. Αυτά έχω να πω εγώ. Μπορείς να δεις κάποια θέματα σχετικά με την εξημέρωση του παπαγάλου, όπως και για την γλώσσα του σώματος και φυσικά το σημαντικότερο είναι ο σεβασμός! Να το σέβεσαι και να το αγαπάς!

Τώρα για την επιστροφή στο κλουβι, θα πρέπει να τον δελεάζεις καθημερινά με μια λιχουδιά, να την βάζεις στο κλουβι για να έχει κάποιο κίνητρο ή να τον οδηγείς εσυ μέσα με μια λιχουδιά.

Να συμπληρώσω πως ο παπαγάλος θα έπρεπε να μείνει τουλάχιστον για 1-2 εβδομάδες μέσα στο κλουβι για να συνηθίσει τον χώρο,δεν έπρεπε να βγει από το κλουβι τόσο νωρίς
 
Τα είπε όλα η Χριστίνα συμφωνώ απολυτα μαζί της σε όλα! Επίσης να προσθέσω μόνο ότι και το δικό μ όταν το πήρα είχε κομμένα φτερα και ετρωγε κάτι σαβούρες σε τοίχους σε περίεργα σημεία που το άλλο μπατζι με φτερά δεν είχε πέσει ποτέ! Επίσης πλέον έχει δυο φτεράκια σε κάθε πλευρά (απο τα μακρυά!) και πεταει σχεδόν μια χαρά μέσα στο σπίτι!
 
Συμφωνώ με όσα σου είπε η Χριστίνα. Σε αυτή τη φάση η έξοδος απο το κλουβί το τρομάζει και μόνο στην εξημέρωσή του δεν συμβάλλει. Το κόψιμο φτερών δεν θα προσφέρει επίσης τίποτα σε αυτό το πουλί εκτός απο ανασφάλεια.
 
Back
Top