Γενικά Κόψιμο φτερών budgie, ποια είναι η γνώμη σας;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Giopant
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Giopant

PB New Member
Εγγραφή
30 Αυγ 2020
Μηνύματα
239
Πόλη
Αθήνα
Καλησπερα παιδια θα ηθελα ξανα την βοηθεια σας. Οπως ειδατε και απο τον τιτλο μετα απο ψαξιμο αποφάσισα οτι το καλύτερο για μενα και τους παπαγαλους μου θα ηταν να τα παω σε εναν κτηνιατρο να τους κοψει τα φτερα. Αρχικα διαβασα οτι δεν πονανε ισχυει? Ε πισης ο ΜΟΝΟΣ λογος που λεω να τα κοψω ειναι διοτι οταν ειναι εξω που σκοπευω να τα αφηνω αρκετη ωρα εξω να μην χρειαζεται να εχω ολα τα παράθυρα κλειστα. Θα ηθελα να ακουσω και την γνωμη σας
 
@Giopant τα πουλιά με κομμένα φτερά μπορούν να πετάξουν, όποτε δεν νομίζω να σε βοηθάει και πολύ στο θέμα που έχεις.

Ας μην συζητήσουμε για το ψυχολογικό σοκ που θα πάθουν τα καημένα.
 
Ε πισης ο ΜΟΝΟΣ λογος που λεω να τα κοψω ειναι διοτι οταν ειναι εξω που σκοπευω να τα αφηνω αρκετη ωρα εξω να μην χρειαζεται να εχω ολα τα παράθυρα κλειστα. Θα ηθελα να ακουσω και την γνωμη σας
Προσωπικά είμαι τελείως αντίθετος στο κόψιμο των φτερών.
Γράφεις ότι σκοπεύεις να τα αφήνεις αρκετή ώρα έξω, πρέπει να σκεφτείς τι θα κάνουν αυτές τις ώρες, θα πετάνε ή θα περπατάνε ?
Τα πουλιά τα αφήνουν ελεύθερα σε μεγάλους χώρους για να πετάνε, να γυμνάζονται, να εκτονώνουν την ενέργειά του και να απασχολούνται σε πάρκα με παιχνίδια εκτός κλουβιού.
να μην χρειαζεται να εχω ολα τα παράθυρα κλειστα.
Αυτό δεν μπορείς να το αποφύγεις αν θέλεις να είναι εκτός κλουβιού.
Εκτός από τα κλειστά παράθυρα υπάρχουν και πολλά άλλα πράγματα που πρέπει να προσέξεις όσο αφορά την ασφάλεια τους όταν είναι ελεύθερα σε ένα δωμάτιο.
[automerge]1604340875[/automerge]
Δες και αυτό:
 
μετα απο ψαξιμο αποφάσισα οτι το καλύτερο για μενα και τους παπαγαλους μου θα ηταν να τα παω σε εναν κτηνιατρο να τους κοψει τα φτερα

Που ακριβως το εψαξες και διαπιστωσες οτι ειναι αυτη η καλυτερη λυση?
Δηλαδη οι γονεις θα επρεπε να κοβουν απο τα παιδια τους τα ποδια για να μην διαφευγουν της προσοχης τους?
 
Δηλαδη ρε παιδια πρέπει να εχω ολη την ημερα χειμωνα καλοκαιρι κλειστα παράθυρα οταν τα εχω έξω?
 
@Giopant ναι, δεν χρειάζεται να είναι και όλη μέρα έξω, ο δικός μου το μεσημέρι μπαίνει μέσα για υπνάκο (και να μην μπει τον βάζω εγώ) και το βράδυ όταν πέφτει ο ήλιος τον βάζω (πλέον) στο υπνοδωμάτιο και κοιμάται, ανοίγω και αερίζω αυτές τις ώρες. Τι να κάνουμε αυτά έχουν οι παπαγαλοι και γενικά τα κατοικίδια.
 
@christina07 ρε συ σας ακουσα ολους που μου ειχατε πει για οταν τα βγαλω εξω και παράγγειλα ενα παρκακι. Το θέμα ειναι οτι θα ερθει σε 3 εβδομάδες. Πρεπει να περιμένω τόσο να το βγαλω? Εννοω αμα εξω δν εχει παιχνίδια δεν μπορώ να τα βγαλω?
 
@Giopant φυσικά και μπορείς να τα αφήσεις έξω, σου το είπα και την προηγούμενη φορά πως θα χρειαστεί χρόνο να εξοικειωθούν και να πάνε στο παρκάκι. Μην χάνεις χρόνο, άφησε τα να πετάξουν, μπορεί να μην βγουν και κατευθείαν.
 
Τα πουλιά με ψαλιδισμένα φτερά μπορούν να πετάξουν. Μου ξέφυγαν 3 φορές πουλιά με ψαλιδισμένα φτερά τα οποία ευτυχώς ήμουν τυχερός και βρήκα αμέσως.


Δηλαδη οι γονεις θα επρεπε να κοβουν απο τα παιδια τους τα ποδια για να μην διαφευγουν της προσοχης τους?
Οι παραλληλισμός αυτός είναι κατά τη γνώμη μου άστοχος. Η βασικότερη διαφορά είναι ότι τα φτερά ξαναβγαίνουν ενώ τα πόδια όχι.
Η πρακτική του ψαλιδίσματος είναι χρήσιμη σε κάποιες περιπτώσεις που δεν αφορούν ούτε συμπεριλαμβάνουν το παρόν θέμα.
 
Τα πουλιά με ψαλιδισμένα φτερά μπορούν να πετάξουν. Μου ξέφυγαν 3 φορές πουλιά με ψαλιδισμένα φτερά τα οποία ευτυχώς ήμουν τυχερός και βρήκα αμέσως.



Οι παραλληλισμός αυτός είναι κατά τη γνώμη μου άστοχος.

Ειναι προφανες οτι προκειται περι αλληγορίας...

Καλο ειναι να ξεβολευεται που και που ο ανθρωπος και να γίνεται υπεύθυνος χωρις να λειτουργει εις βαρος καποιου αλλου.
 
@Giopant θα βάλεις μια λιχουδιά μέσα στο κλουβι θα την δουν και θα μπουν μέσα, διαφορετικά χαμήλωσε λίγο τα φώτα για να καταλάβουν ότι είναι η ώρα για ύπνο και θα επιστρέψουν.
 
Back
Top