Ασθένειες Κύστη φτερών σε καναρίνι

george.00

PB New Member
Εγγραφή
16 Νοε 2015
Μηνύματα
5
Πόλη
Χαλκίδα
καλησπερα το καναρινι μου εβγαλε σημερα ενα κοκκινο σπυρι πισω στην πλατη. Γνωριζε κανεις τι μπορει να ειναι και πως αντιμετωπιζεται; το καναρινι ειναι αρσενικο μικροτερο του ενος ετους και η συμπεριφορα του δεν αλλαξε.

Κύστη φτερών σε καναρίνι.webp
 
Αν δεν κάνω λάθος, πρόκειται για κύστη φτερών.
Μια πιο κοντινή φώτο θα βοηθούσε.Αν έχεις καλώς, αλλιώς αύριο.
 
Αυτό που παρατηρείς πάνω στο πουλί είναι μια κύστη φτερών
Θα διαβάσεις εδώ ένα πολύ κατατοπιστικό άρθρο σχετικά. https://community.petbirds.gr/threads/Διατροφική-πρόληψη-και-αντιμετώπιση-των-κύστεων-φτερών.17805/ ή τη συζήτηση https://community.petbirds.gr/threads/Τι-γίνεται-με-τις-κύστες-στα-καναρίνια.15245/
Με λίγα λόγια η κύστη δημιουργείται στα μαλακά φτερώματα... όταν τα φτερά δεν έχουν τη δύναμη να διαπεράσουν το δέρμα... Χρειάζεται να ανοίξει και να αφαιρεθεί κάθε ίχνος εγκλωβισμένου φτερού.
Υπάρχει κάποιος ειδικός να σε βοηθήσει;
 
αν το αφησω ετσι υπαρχει περιπτωση να ανοιξει μονο του;
Δυσκολο, επιπονο για το πουλι και με σοβαρους κινδυνους μολυνσεων και μη σωστης αποκαταστασης... Προτεινω αυριο να επισκευθεις ενα γιατρο να σε βοηθησει!
 
Και εγώ νομίζω δύσκολα θα ανοίξει μόνο του. Είναι και μεγάλη πανάθεμά την. Κινήσου γρήγορα για γιατρό να σωθεί το πουλάκι ☹
 
αν το αφησω ετσι υπαρχει περιπτωση να ανοιξει μονο του;
Χωρίς βοήθεια θα αργήσει πολύ αλλά κυρίως δεν θα εξαφανιστεί το πρόβλημα. Αντίθετα αν δεν καθαριστεί σωστά θα υπάρξει μια νέα κύστη φτερών σχεδόν στο ίδιο σημείο.
 
Θα πρέπει να ρωτήσεις και ''απλούς'' κτηνιάτρους, το άνοιγμα μιας κύστης είναι κάτι που μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε κτηνίατρος (πιστεύω).
Εκτός αν κρίνει ότι χρειάζεται να ναρκωθεί το πουλί, εκεί χρειάζεται εξειδικευμένος κτηνίατρος στα πουλιά (απ΄ότι βλέπω στο σημείο που βρίσκεται η κύστη του δεν πρέπει να χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο)...
 
Back
Top