Αναπαραγωγή Λάθος στη διατροφή κατα την αναπαραγωγή καναρινιών

sfakianos

PB New Member
Εγγραφή
27 Δεκ 2008
Μηνύματα
1
Πόλη
Ηράκλειο
Καλησπέρα η καλημέρα
Με λένε Βαγγέλη είμαι 29 χρονών πολιτικός μηχανικός καταγωγή από Σφακια Κρήτης και μένω στο Ηράκλειο.
Είμαι νέος και άπειρος με την ασχολία τον καναρινιών (αν και πάντα τα λάτρευα και τα αγαπούσα)
Έτσι πριν περίπου 2 μήνες απόκτησα έναν τιγρε κόκκινο αχατι (αρσενικό)
Μετά από περίπου ένα μηνά αγόρασα μια θηλύκια η οποία είναι χιονάτη στο χρώμα και έτσι την λέω.
Αποφάσισα με την γυναικά μου να τα ζευγαρώσουμε και έτσι τα βάλαμε σε μια ζευγάρωστρα χωριστά τις πρώτες 7 μέρες και μετά τα ενώσαμε και έτσι αρχίσαμε να παρακολουθούμε ένα ερωτικό παιχνίδι μπροστά στα ματιά μας.
Πριν περίπου 15 μέρες αποκτήσαμε 4 αυγουλακια
ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΩΡΑΙΑ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ.
Ακουστέ τώρα πόσες βλακείες έκανα γιατί ναι μεν εγώ δεν γνώριζα αλλά και αυτός που γνώριζε με κατάστρεψε
ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΣΟ ΘΑ ΖΕΥΓΑΡΩΝΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΒΑΖΩ ΣΠΟΡΑΚΙΑ(ΚΕΛΑΙΔΙΝΗ) παρά μονό αυγό και αυγοτροφη
Με αποτέλεσμα τις τελευταίες 7 μέρες η θηλύκια να κάθεται μονή της χωρίς να ζεσταίνει τα αυγά της να μην έχει όρεξη για τίποτα γενικά.
Ένας γνωστός μου που έχει petshop μου ειπε να πεταξω τα αυγα να τους βάλω βασική τροφή με ελάχιστη αυγοτροφη και μου έδωσε και αντιβίωση(astricycline)
Για προληπτικούς όπως μου είπε λογούς.
Πιστεύετε ότι η θηλύκια μου η χιονάτη μου έχει κάτι σοβαρό και αν όχι μετά από ποσό καιρό θα μπορούσα να ξανακάνω προσπάθεια ζευγαρώματος.

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων
 
Τις τελευταιες 7 μερες που ειδες οτι κατι δεν παει καλα με την καναρα.. Αλλαξες κατι; Ακολουθησες τις συμβουλες του μαγαζατορα κι αν ναι ποτε;
 
Καταρχήν Βαγγέλη λάθη κάνουμε όλοι, άλλοι από άγνοια και άλλοι από απροσεξία. Το θέμα είναι να μαθαίνουμε από αυτά και να μην τα επαναλαμβάνουμε.

Στην ουσία τώρα. Το πρώτο που πρέπει να κάνεις (αν δε το έκανες) είναι να βάλεις χώρια το θηλυκό και χώρια το αρσενικό. Δεν έχει κανένα νόημα να συνεχίζεις την προσπάθεια αναπαραγωγής αυτή τη στιγμή.
Στη συνέχεια κάνεις μια καλή διατροφή στα καναρίνια σου με μείγμα σπόρων φρούτα, λαχανικά και αυγό ή αυγοτροφή (όχι όλα μαζί ούτε κάθε μέρα).
Αντιβίωση χωρίς συγκεκριμένο λόγο δε δίνουμε σε καμιά περίπτωση.
Αν θες μπορείς να πάρεις ένα πολυβιταμινούχο σκεύασμα (κυκλοφορούν πολλά) και να δίνεις 2 με 3 φορές την εβδομάδα στο νερό ή την αυγοτροφή.

Όσο αναφορά για την αναπαραγωγή ρίξε μια ματιά στα θέματα που υπάρχουν για την προετοιμασία αναπαραγωγής και τη διατροφή. Πάντως ποτέ δεν αφαιρούμε το μείγμα σπόρων στην περίοδο της αναπαραγωγής.

Το ότι παράτησε τα αυγά μπορεί να οφείλετε και στην κακή διατροφή. Δεν είναι απαραίτητο ότι πρόκειται για κάποια αρρώστια.

Προσπάθεια αναπαραγωγής θα κάνεις μόνο αν είσαι σίγουρος ότι και τα δύο καναρίνια είναι απόλυτα υγιή και αφού έχεις κάνει μια καλή προετοιμασία.
 
Back
Top