Γενικά Λάθος φύλλο καναρινιου;

melagio80

PB Member
Εγγραφή
20 Οκτ 2008
Μηνύματα
1.993
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα σας!
Είναι η πρώτη φορά που γράφω στο φόρουμ για τα καναρίνια...

Αγόρασα πέρυσι το καλοκαιράκι ένα καναρίνι στον πατέρα μου. Μου είπαν πως είναι αρσενικό και ότι θα ξεκινούσε να κελαιδαει από τον οκρωΟκτώ και μετά. Όντως, μέσα στο χειμώνα ξεκίνησε το τραγούδι.
Σήμερα όμως βρήκαμε ένα αυγό στον πάτο του κλουβιου. Γίνεται αυτό με τα θηλυκά; Κελαιδανε; Η μπορεί να συμβαίνει κάτι άλλο;
 
Ναι, γίνεται και με κάποια θηλυκά να κελαηδούν, ιδίως σε φάσεις πυρωματος, και μάλιστα με τριλιες. Δεν πλέκουν βεβαίως το πιο άριστο κελάηδημα, αλλά όντως κελαηδούν.
Φυσικά το πουλάκι είναι θηλυκό.
 
Θα συνεχίσει δηλαδή το κελαηδημα;
Ναι, θα συνεχίσει όσο είναι πυρωμένο. Μετά το κελάηδημα θα υποχωρήσει και του χρόνου, πάλι από την αρχή.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Λάθη πάντα γίνονται ακόμα και από γνώστες, το πουλάκι σας θα επανέλθει κανονικά όπως το ξέρατε σε λίγο καιρό όπου θα περάσει την φάση που περνά τώρα με κάποια άσπορα αυγά και μόλις ολοκλήρωση την πτερορια που ακολουθεί όλα θα είναι όπως πρίν.
 
Θα συνεχίσει δηλαδή το κελαηδημα;
Ιωάννα, αν θέλεις ένα πουλάκι για να το ακούει ο πατέρας σου και να απολαμβάνει το κελάηδημά του, είναι καλύτερα να ανταλλάξεις το συγκεκριμένο με κάποιο αρσενικό. Αν θέλει απλώς ένα πουλάκι να φροντίζει για συντροφιά, το συγκεκριμένο είναι μια χαρά.
 
Θέλαμε ένα αρσενικό για να μας κελαηδεί...
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Τι πιστεύετε πως είναι καλύτερο; Να αγοράσω ένα αρσενικό; Ή να κάνω ανταλλαγή; Αν και μάλλον στην πρώτη λύση λέω να καταλήξω...
Το θέμα είναι που θα βρω ένα καλό αρσενικό; Και να μη με κοροϊδέψουν ξανά
 
Το θέμα είναι που θα βρω ένα καλό αρσενικό; Και να μη με κοροϊδέψουν ξανά
Μπορεί Ιωάννα να μην σε κορόιδεψαν, αλλά να έκαναν λάθος. Συμβαίνει αυτό με τα καναρίνια.
Πιστεύω ότι είναι καλύτερα να το ξανακάνεις αυτό το ερώτημα μετά την πτερόρροια των καναρινιών, δλδ κατά αρχές Οκτώμβρη.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Για το αν κάνεις ανταλλαγή η πάρεις ένα αρσενικό αυτό είναι καθαρά δική σας απόφαση, αλλά να γνωρίζετε ότι δεν θα μπορείτε να τα έχετε στο ίδιο κλουβί, αν πάρεις αρσενικό θα σου πρότεινα να είναι μετά τον Οκτώβριο όπως πολύ σωστά σου είπε και ο ianos, και να το ακούσετε πρώτα, κάποια έχουν πολύ δυνατό κελα'ι'δισμα που ίσως να ενοχλεί και κάποια πιο χαμηλό που ίσως να είναι πιο κατάλληλο για εσάς.
 
Back
Top