Φροντίδα Λάμπες UV για παπαγάλους

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης MariaSK
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

MariaSK

PB New Member
Εγγραφή
19 Σεπ 2022
Μηνύματα
68
Πόλη
Αθηνα
Γεια σας και πάλι!😃 Να ρωτήσω αν έχει κανείς αυτές τις λάμπες για το φτέρωμα των πτηνών; Βοηθάνε; Πχ το χειμώνα; Ζεσταίνουν, χρειάζεται ειδικό ντουί;
 
Ναι, οι παπαγάλοι χρειάζονται UV φως. Εάν δεν μπορείτε να βγάζεις το κλουβί του παπαγάλου σου έξω περιοδικά για να απολαμβάνουν λίγη ηλιοφάνεια, θα πρέπει να πάρεις μια λάμπα UV για αυτόν. Το UV φως είναι απαραίτητο για τον παπαγάλο να συνθέσει σωστά τη βιταμίνη D, τη βιταμίνη που είναι υπεύθυνη για τη ρύθμιση του ασβεστίου και του φωσφόρου στο σώμα.
 
@MariaSK Καλησπερα.
Δεν εχω την λαμπα. Το link δεν αφορα συγκεκριμενο προιον της εταιρειας αλλα εχει πολλα και ενδιαφεροντα αρθρα σχετικα με το ερωτημα που εθεσες. Το θεμα φωτισμος δεν ειναι μια απαντηση μονολεκτικη αλλα εχει πολυ πολυ ψαξιμο. και εδω εχει γινει συχνα θεμα συζητησης .
πχ






Παντως δεν ξερω αν εχει νοημα για την χωρα που ζουμε να σκεφτομαστε για ενα και μονο πτηνο την λυση της λαμπας εκτος αν το εχουμε σε υπογειο με καμια προσβαση σε ηλιακο φως που εδω δεν ισχυει κατι τετοιο αν δεν κανω λαθος . Ψαχνοντας θα δεις οτι κυριως ασχολουνται με φωτισμο ατομα που κανουν εκτροφες σε εσωτερικους χωρους..και δεν μιλαμε για ενα δυο ζευγαρια.
 
Για λάμπα UV μόνο από Arcadia.
Βέβαια για να κάνει σωστά την δουλειά της πρέπει να τοποθετηθεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή και να γίνεται αντικατάσταση της λάμπας ανά 6μηνο.
 
Back
Top