Σύλλογοι Λέσχη Οικόσιτων Πτηνών Αχαΐας - ΛΟΠΑΧ

Η Λέσχη Οικόσιτων Πτηνών Αχαΐας (ΛΟΠΑΧ) είναι Σωματείο Εκτροφέων Πτηνών με έδρα την Πάτρα.

Πληροφορίες για τη Λέσχη Οικόσιτων Πτηνών Αχαΐας​

Λογότυπο ΛΟΠΑΧ
Η Λέσχη Οικόσιτων Πτηνών Αχαΐας ιδρύθηκε το 2017 με σκοπό την ανάδειξη και προώθηση της ορνιθοκουλτούρας στο κοινό της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής. Συνολικά, οι σκοποί του Συλλόγου είναι:
- Η συστηματική και οργανωμένη εξάπλωση του ενδιαφέροντος της εκτροφής οικόσιτων πτηνών σε όλο το Νομό Αχαΐας, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

-Η σωστή και υπεύθυνη ενημέρωση των μελών του Σωματείου, αλλά και όσων ατόμων, εκτός Σωματείου, εκδηλώσουν ενδιαφέρον, για θέματα διαχείρισης, διατροφής, φύλαξης, αναπαραγωγής, πρόληψης και αντιμετώπισης ασθενειών, καθώς και για τις ιδιαιτερότητες κάθε ποικιλίας.

- Η διοργάνωση διαγωνισμών βράβευσης με αναγνωρισμένους κριτές και συγχρόνως έκθεσης οικόσιτων πτηνών, μεταξύ των μελών του Σωματείου, αλλά και λοιπών εκτροφέων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, με ειδικότερο στόχο την ενθάρρυνση της διαχείρισης πτηνών και την ευγενή άμιλλα μεταξύ τους.

- Η πραγματοποίηση διαλέξεων από ειδικούς επιστήμονες και εκτροφείς όπως κτηνιάτρους, ορνιθολόγους, πτηνοτρόφους, ζωοτέχνες, κλπ, με σκοπό την όσο το δυνατόν καλύτερη προσέγγιση στα θέματα που αφορούν το Σωματείο.

- Η συνεργασία με Σωματεία, Ενώσεις, Ομοσπονδίες του εσωτερικού και εξωτερικού, με σκοπό τη διοργάνωση σεμιναρίων, Εκθέσεων και διαφόρων λοιπών εκδηλώσεων, που σκοπό θα έχουν τη διεύρυνση της γνώσης και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

- Η έκδοση περιοδικού του Σωματείου και η δημιουργία, δανειστικής βιβλιοθήκης, με αντικείμενο κάθε είδους βιβλιογραφία σχετική με την Ορνιθολογία.

- Η διοργάνωση εκδρομών στο εσωτερικό και το εξωτερικό για επισκέψεις σε τοπικές, περιφερειακές, εθνικές, διεθνείς και παγκόσμιες Εκθέσεις.

- Η δημιουργία μεταξύ των μελών του Σωματείου, πνεύματος κοινωνικής υπευθυνότητας και συνεργασίας για την ευαισθητοποίηση του κοινού στην ανάγκη διάσωσης και διατήρησης της Ορνιθοπανίδας στη χώρα μας.

Η Λ. Ο. Π.ΑΧ είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ορνιθολογίας (Π. Ο. Ο.) με κωδικό FPO-LP.

Είδη πτηνών​

Όλες οι ποικιλίες και τα είδη πτηνών συντροφιάς, ανά κατηγορία, που αναγνωρίζονται και αναφέρονται ετησίως στους καταλόγους της Παγκόσμιας Ορνιθολογικής Ομοσπονδίας (COM) και ορίζονται από την Ευρωπαϊκή και την Ελληνική Νομοθεσία.

Διοικητικό συμβούλιο​

Πρόεδρος: Ιωάννης Φαλιέρης
Αντιπρόεδρος: Αθανάσιος Παπαπαύλου
Γραμματέας: Αθανάσιος Βουλωμένος
Ταμίας: Κωνσταντίνος Κακαβάς
Αναπληρωτής Γραμματέας: Παναγιώτης Πετρουλής

Επικοινωνία​

Διεύθυνση
email: [email protected]
Ιστοσελίδα: http://lopax.gr/
FB Σελίδα:
FB Ομάδα:
 
Back
Top