Ασθένειες Λέτε να τραυματίστηκε το budgie μου;

Evgeniar

PB New Member
Εγγραφή
30 Μαϊ 2020
Μηνύματα
15
Πόλη
Αθήνα
καλησπερα.. Θα ηθελα να ρωτησω για το budgie μου. Γενικα το εχω εκτος κλουβιου εκτος απο τις ωρες που λειπω οπου το εχω μεσα.. Μεχρι χθες ηταν καλα και δεν εδειχνε να εχει κατι..
σημερα που γυρισα το βλεπω ακεφο και ειναι σαν να εχει μια αδυναμια στα φτερα.. Δλδ σαν να μην μπορει να πεταξει και μαλιστα παρατηρω να λυγιζει το ενα του φτερο..
απο ο,τι ειδα εφαγε και ηπιε κανονικα αλλα κατα τα αλλα ειναι ακεφο και φαινεται οτι δεν εχει ορεξη ουτε για παιχνιδι...
λετε σε κανενα ακροβατικο να τραυματιστηκε;
 
Ευγενία θα πρέπει να το παρακολουθήσεις στην πορεία το φτερό του, για να βγει μια κάπως πιο πιθανή εκδοχή του τι μπορεί να συμβαίνει. Επίσης στο δωμάτιο που πετά θα ήταν καλό να μην υπάρχουν επικίνδυνα σημεία, π.χ. στα παράθυρα θα πρέπει να είναι κλειστές οι κουρτίνες, να μην υπάρχουν τυφλά σημεία στα οποία θα μπορούσε να εγκλωβιστεί... Και μάλιστα το ασφαλέστερο θα ήταν να βρίσκεσαι και εσύ στον ίδιο χώρο για να το επιτηρείς. Τέλος, και αυτό είναι πολύ σημαντικό επίσης, θα ήταν καλό το πουλάκι να μην "δοκιμάζει" με το ράμφος του αντικείμενα που θα μπορούσαν να είναι τοξικά, γιατί η κατάποσή τους, έστω και μικρών φυσικά ποσοτήτων, οδηγεί ενίοτε σε δηλητηριάσεις ή τοξικώσεις που είναι επικίνδυνες για τη ζωή. Οι παπαγάλοι γενικά έχουν την τάση να δοκιμάζουν τα πάντα με το ράμφος τους και για αυτό σε πρώτη ευκαιρία προμηθεύσου καρβουνάκι από το φαρμακείο που είναι στην ουσία ενεργός άνθρακας και κάποιες φορές σώζει πουλάκια από δηλητηρίαση.
 
Back
Top