Διατροφή Λήγουν οι τροφές των παπαγάλων;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Kleos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Ναι, τα πάντα έχουν ημερομηνία λήξεως ακόμα κι αν είναι μόνο για τυπικούς λόγους. Στο πακέτο της vitakraft με σπόρους της Αυγής το λέει στο πλάι. Κάπου θα το λέει η συσκευασία. Και στην προκειμένη περίπτωση όντως λήγουν οι σπόροι, μπορεί να βγάλουν μούχλα αν δεν έχουν συσκευαστεί καλά, οπότε καλό είναι να το έχουμε κατά νου. Να φανταστεις, οι περισσότεροι σπόροι που μεταφέρει ο πατέρας μου που είναι γεωπόνος και προορίζονται για ανθρώπινες καλλιέργιες, είναι σε αεροστεγείς φακέλους.
 
@Nausicaa

Συμφωνοι αλλα η ερωτηση που τεθηκε ειναι αλλη,η κακη συντηρηση μιας τροφης δεν εχει καμια σχεση με την ημερομηνια ληξης της και το αναφερω για να μην δημιουργηθούν σε καποιους εσφαλμένες εντυπωσεις.
 
@Tony Forpus Έχεις δίκιο που το λες, αλλά η ερώτηση δεν είναι σαφής. Πάντως για διευκρίνιση τελική, όλα έχουν ημερομηνία λήξης, καμιά φορά σε περίεργα σημεία, θέλει ψάξιμο, και αφορά μέχρι να ανοιχτεί η συσκευασία. Από εκεί και πέρα η σωστή συντήρηση είναι ακόμα πιο σημαντική και δεν έχει σχέση με την ημερομηνία λήξης στα περισσότερα αγαθά. Δλδ επειδή το κουτί σπόρων λέει ότι λήγουν το '22, δεν σημαίνει ότι αν το έχω ανοικτό, έστω και με το ειδικό zipper ή σε κουτί μαρμελάδας αεροστεγες, ότι θα την βγάλει μέχρι του χρόνου το καλοκαίρι. Γενικά η κατανάλωση πρέπει να είναι γρήγορη οπότε αναλογα με το μέγεθος και το πλήθος των πτηνών μας κανονίζουμε τις αγορές μας. Και με βαση αν το έχουμε δοκιμάσει και ξερουμε ότι αρέσει, γιατί σαφώς δεν θα πάρω 1 κιλό αυγοτροφή που δεν έχω ξαναδώσει σε ένα πουλάκι που δεν έχει φάει καμία αυγοτροφή προς το παρόν.
 
Για τα δικα μου δεδομενα ο τιτλος του θεματος ηταν σαφης αλλα αυτο ειναι κατι υποκειμενικο.

Απλα το αναφερω γιατι τελευταια παρατηρω πως γινεται μια απλη ερωτηση απο τα μελη και απο κατω ως απαντησεις γραφονται ολοκληρα "σεντονια" που και κουραστικα ειναι για τους αναγνωστες αλλα και ακριβως το ιδιο νοημα θα μπορουσε να προκυψει σε μια μεστη απαντηση 5 σειρων.
 
@Tony Forpus οι σπόροι που έχω λήγουν σε μισό χρόνο. Τους συντηρώ σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς με φύλλα δάφνης σε δροσερό ντουλάπι. Όταν λήξουν πιστεύεις δεν πρέπει να τους πετάξω;
 
Ένας παλιούς "πουλας" μου ειχε πει πάντα πριν δίνω τροφές στα πουλάκια μου να δοκιμαζω τους σπόρους.το καναβουρι ας πουμε πρέπει να έχει γεύση ψίχας καρυδιου...
 
Back
Top