Γενικά Λίγα λόγια για μερικά απο τα περιστέρια που είχα

Dimitris23051986

PB New Member
Εγγραφή
23 Μαϊ 2009
Μηνύματα
55
Πόλη
Αθήνα
ΜΠΑΜΠΑΚΟΥΛΗΣ
Τον φέραμε από σύλλογο το 1996. Έκανε πολλά παιδιά με την Μαμανούλα. Το ένα του φτερό ήταν σπασμένο και δεν μπορούσε να πετάξει, αλλά έκανε γερά παιδιά. Πρώτο του παιδί στο σπίτι ήταν το Σκούρο, το οποίο έκανε με την Μαμανούλα.

ΜΑΜΑΝΟΥΛΑ
Την φέραμε από σύλλογο το 1996. Ήταν κάτασπρη και πολύ άγρια όσον αφορούσε τα αυγά της, περισσότερο από κάθε άλλο περιστέρι μας.

ΣΚΟΥΡΟ
Θηλυκό. Το πρώτο παιδί που γεννήθηκε στο σπίτι από τον Μπαμπακούλη και την Μαμανούλα. Έκανε αρκετά παιδιά με τον Τούκι 1. Είχε πατήσει ένα μωρό το οποίο ο σύζυγός της Τούκι έκανε με άλλο θηλυκό, πολύ καλύτερο στο χαρακτήρα από αυτήν.

ΤΟΥΚΙ 1
Καταγόταν από την οδό Βουκουρεστίου από όπου τον είχαμε πάρει μωρό. Είχε πάρα πολλές μύγες-παράσιτα όταν ήρθε σπίτι. Έμενε μέσα στο σαλόνι και μου άρεσε - καθώς ήμουν παιδί - να παίζω πολύ μαζί του. Ωστόσο, στην πραγματικότητα τον βασάνιζα. Είχαμε μια ιδιαίτερη σχέση οι δυο μας. Έκανε παιδιά με το Σκούρο, από τα οποία θυμάμαι τον (αρσενικό) Κάπι. Ωστόσο, είχε και ως γκόμενα το (θηλυκό) Καφέ, πολύ καλού χαρακτήρα. Από την υπερβολική μου αγάπη είχε κινδυνέψει να πνιγεί καθώς τον έσφιγγα. Παρόλα αυτά ήξερε πόσο τον αγαπώ.

ΚΑΦΕ
Θηλυκό. Αγαπούσε τον Τούκι 1 παθιασμένα. Καθόταν μαζί του στη φωλιά όταν ήταν η βάρδιά του. Έτρωγε πάντα τελευταίο και δεν ενοχλούσε ποτέ κανέναν. Όταν ανοίξαμε για να φύγουν από το σπίτι, εκείνο δεν έφευγε. Μια μέρα ο Τούκι 1 έφυγε. Το Σκούρο δεν πήγε να το βρει. Το Καφέ λίγο αργότερα έφυγε για να ψάξει να τον βρει. Δεν θα την ξεχάσω ποτέ.
 
ΣΕΠΙ
Αρσενικό. Παιδί του Μπαμπακούλη και της Μαμανούλας. Πολύ ωραίος εμφανισιακά, έκανε παιδιά με την αδελφή του Βουλίνα. Από τα παιδιά του το πιο ξακουστό ήταν η Ασπρούλα. Ήταν ογκώδης και πολύ άντρας.
 
ΒΑΡΒΑΡΟΣ
Ένα περιστέρι ολόιδιο με τον Τούκι 1 με τη διαφορά ότι αυτός είχε κόκκινα μάτια. Εγωίσταρος, γυναικάς, του άρεσε να βλέπει δυο γκόμενες να τσακώνονται γι' αυτόν (την Τουκίνα 1 και την Ραμφούλα). Γεννήθηκε μαζί με την Βουλίνα δίπλα δίπλα. Ήταν γιος του Μπαμπακούλη και της Μαμανούλας.

ΒΟΥΛΙΝΑ
Κόρη του Μπαμπακούλη και της Μαμανούλας. Είχε βούλες, όπως ο Ελπιδίνος. Όταν τους ανοίξουμε για να φύγουν άμα θέλουν, εκείνη ήταν από τα ελάχιστα περιστέρια μας που ύστερα από καιρό γύρισε πίσω. Ήταν η αδελφή του Βάρβαρου. Έκανε παιδιά με τον Σέπι, ένα από τα οποία έκανε πολύ παρέα με τον Ελπιδίνο.

ΑΣΠΡΟΥΛΑ
Κόρη του Σέπι και της Βουλίνας. Έκανε πολύ παρέα με τον Ελπιδίνο. Ήταν κάτασπρη, πράγμα που κληρονόμησε απευθείας από την γιαγιά της, τη Μαμανούλα.
 
ΚΑΛΟΥΔΗΣ
Καλούδης ο Συνταγματάρχης. Τον βρήκαμε στο Σύνταγμα. Είχε κομμένο το φτερό του, και είχε πολλά χρώματα, σαν τον Κάπι. Τελικά το φτερό του μεγάλωσε και μπόρεσε και πάλι να πετάξει.
 
ΕΛΠΙΔΙΝΟΣ
Τον βρήκαμε το 1997 στη πλατεία Κοτζιά. Έπασχε από παραμυξοϊωση πολύ βαριάς μορφής. Δεν πετούσε, ωστόσο με επιμονή και αντιβίωση μπόρεσε να γίνει καλά, χωρίς ποτέ να πετάξει. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη στιγμή όταν τον πρωτοταϊσαμε με σύριγγα, με τη χαρά που λάμβανε το σιτάρι. Τον είχαμε να ζει μαζί μας όταν ανοίξαμε στα άλλα να φύγουν. Δεν τον κάναμε τόση παρέα όση θα ήθελε. Του άρεσε να τρώει μαζί μας όταν τον είχαμε μέσα στο σπίτι (αλλά κοιμόταν σε ένα κλουβί). Όταν ήταν στο μπαλκόνι (και ήταν ακόμα άρρωστος), έκανε αρκετή παρέα με την Ασπρούλα, κόρη του Σέπι και με την Αγάπη, η οποία έπασχε κι αυτή από την ίδια αρρώστια αλλά όχι τόσο βαριά. Έφυγε από τη ζωή στις 19 Ιανουαρίου 2002, όταν χτύπησε σε μια γωνία τραπεζιού. Αιτία θανάτου ήταν η ασφυξία (χτύπησε σε μια από τις λεγόμενες "σακούλες" που έχουν τα Περιστέρια). Είναι το δεύτερο ή τρίτο αγαπημένο μου περιστέρι.
 
Θα ανεβάσω και για άλλα Περιστέρια του παρελθόντος ή του παρόντος. :) Η αιμομειξία στην αρχή δεν ήταν περίεργη, καθώς δεν είχαμε πολλά αλλά στη συνέχεια το φαινόμενο αυτό έκλειψε, όταν φέρναμε απ' έξω και όταν είχαν γεννηθεί είδη πολλά παιδιά από τα υπάρχοντα Περιστέρια. Θα ανεβάσω φωτογραφίες μια από τις επόμενες μέρες. Γιατί δεν γράφετε κι εσείς για τα δικά σας;
 
Θα ανεβάσω και για άλλα Περιστέρια του παρελθόντος ή του παρόντος. :) Η αιμομειξία στην αρχή δεν ήταν περίεργη, καθώς δεν είχαμε πολλά αλλά στη συνέχεια το φαινόμενο αυτό έκλειψε, όταν φέρναμε απ' έξω και όταν είχαν γεννηθεί είδη πολλά παιδιά από τα υπάρχοντα Περιστέρια. Θα ανεβάσω φωτογραφίες μια από τις επόμενες μέρες. Γιατί δεν γράφετε κι εσείς για τα δικά σας;

Αν θέλεις μπορείς να μας πείς αν είχες απώλειες με την αιμομιξία, και άλλα παράξενα περιστατικά (δισπλασίες, γεννετικά προβλήματα) που να συνδέονται αποκλειστικά και μόνο στην αιμομιξία;
 
Από ότι θυμάμαι δεν υπήρξε κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα. Ωστόσο, η αιμομειξία είναι καλό να αποφεύγεται. Τα περιστέρια που γεννήθηκαν από αιμομειξία (όπως τα μωρά του Μπαμπακούλη με την κόρη του Βουλίνα αφού έφυγε από το σπίτι μας η Μαμανούλα) ήταν φυσιολογικότατα. Δεν θυμάμαι να είχαν κάποια φανερή αδυναμία. Η αιμομειξία στα περιστέρια είναι ένα πρόβλημα το οποίο δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί: τώρα ένα περιστέρι μας που γεννήθηκε εδώ, στο σπίτι παρολίγον να κάνει παιδιά με τον. Γιο της! Αλλά, επειδή είναι ελεύθερα και έρχονται πότε πότε στο μπαλκόνι, δεν μπορούμε να τα εμποδίσουμε. Το σημαντικότερο είναι να αποφεύγεται ζευγάρωμα περιστεριού με άμεσο παρελθόν χωρίς άμεση παρακολούθηση.
 
Back
Top