Γενικά Λαμπτήρες Τ8

JAPAN HOSO11

PB Member
Πόλη
Κοκκώνι
ενημερωση για ολους τους φιλους του pb , μετα απο πολυ ψαξιμο βρηκα λαμπτηρες Τ8 LED σε σωληνα,3000 κ χρωμα ηλιου ή 2700 κ χρωμα περλας 18 w και μηκος 1,20μ (εχει και αλλα μηκοι)
μονο με 4 ευρω και η βαση μονο με 3,5 ευρ η μονη, η δυπλη 4 ευρω,
το καταστημα βρησκεται στη Γρηγοριου Λαμπρακη 396 στο κερατσινι

Νομίζω πως είναι πλέον απαιτητό το φως να έχει 6.500oK, για τις εσωτερικές εκτροφές.
Εχεις κάποιο σύνδεσμο να μας δώσεις;

για 6500 κ ρωτησα και μου ειπαν ότι είναι οι απλες λαμπες φθωριου. αυτές είναι led ακτινες uvs , και οικονομικες μιας και είναι 18 watt σαν καταναλωση αλλα αντιστηχουν σε 36 watt φθωριου,

τηλεφωνο 211 7206293

Χρειαζόμαστε οι λάμπες να εκπέμπουν uva - uvb για τους λόγους που αναπτύσσονται στο σχετικό άρθρο https://community.petbirds.gr/threads/Φωτισμός-εκτροφείου-πτηνών.21129/
Αν δεν υπήρχε αυτή η ανάγκη... Οποιοσδήποτε φωτισμός με θερμοκρασία κοντά στους 6500οΚ θα ήταν κατάλληλος.
Και μια απλή λάμπα πυρακτώσεως για παράδειγμα είναι ικανή να φέρει τα πουλιά σε αναπαραγωγική ετοιμότητα...
Τα υπόλοιπα όμως που έπονται του κακού φωτισμού δυστυχώς τα βλέπουμε πολύ αργότερα...

στο αρθρο αναφερονταε και τα στοιχεια τ5 ή τ8 αυτές είναι τ8 μπορει να ξεγελάει η τιμη γιατι είναι πολύ χαμηλη (γεγονός) όμως πριν απορηψουμε κατι ας το ψαξουμε. Παρα να πεταμε 20αρικα για πλακα.

Τα χαρακτηριστικά Τ5 και Τ8, έχουν να κάνουν με το μέγεθος της λάμπας και τίποτε περισσότερο.
Σε καμία περίπτωση δεν διασφαλίζουν εκτροφική καταλληλότατα.
Σε όλες τις περιπτώσεις που αφορά έμβια όντα, το φτηνότερο δεν είναι και απαραίτητα πιο οικονομικό.
Μακροπρόθεσμα μπορεί να αποδειχτεί πανάκριβο...
Όσο κοστίζει δηλαδή και η ζωή.

εδώ να πω ότι ποτε δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε λαπτηρες στα τοσα χρονια εκτρωφης καναρινιών (τα εχω ξαναγραψει) πρωτη φορα είναι τωρα.
ο λογος, όχι γιατι θελω να πυρώσω τα πουλια τέτοιο πρόβλημα κυρίως με τα μικρόσωμα japan δεν εχεις το αντιθετο θα ελεγα.
φωτεινο μερος είναι ο χωρος που τα εχω. όμως λογο ότι παρουσιαστηκε πρόβλημα με καποια πουλια τα οποια χανανε το πτερωμα τους (όμως μονο στα japan και αυτό το εχω ξαναγραψει).
με πείσατε να βαλω λαμπτήρες ώστε να αντικαταστήσω κατά καποιο τροπο τις ακτίνες του ηλιου
και γιαυτο τους εχω ρυθμίσει από της 08.30 εως και 16.30 ώστε να παραμενει η ανατολή και η δυση ηλιου φυσικα.
απλα όλα αυτά μονο και μονο γιατι ψάχνομαι και δεν αδιαφορώ.
Μακροπρόθεσμα μπορεί να αποδειχτεί πανάκριβο...
Οσο κοστίζει δηλαδή και η ζωή.
μεχρι τωρα Γιαννη το χομπι με τα καναρινια μου εχει κοστίσει πολλα χιλιαρικα πενταψήφια νουμερα δεν θα κολονα στα 50 ευρω (τις αντιστηχες λαμπες αν είναι PHILLIPS τοσο πανε ).
οσο για μια ζωη αν κοστισει το ξερεις πολθ καλα ότι πεζουν και αλλοι παραγοντες ρολο.

εγω ειπα απλος να ενημερωσω για μια κινηση που εκανα για καποιους φιλους που ισως από ένα pet αγοράσουν τις ηδείες
λαμπες 5πλασια και ισως παραπανω τιμη

maria p ευχαρηστω για την απαντηση για το λογο ότι εχω κλησει τη σελιδα μου στο φβ μπορεις σε παρακαλω να μου στηλεις τηλεφωνω ή καποιο τροπο να ερθω σε επικοινωνια. και θα σας πω αυριο και όλας τα αποτελέσματα αν είναι ανοιχτα λογο Κυριακης

Δεν το έχω, θα του στείλω μήνυμα να το ζητήσω και θα στο δώσω. Λίγη αναμονή :)

Συζήτηση κάνουμε Σταμάτη, ευελπιστώντας πως στο τέλος θα βγούμε όλοι σοφότεροι. Και εμείς που αντικρούσουμε τις απόψεις αλλά και οι αναγνώστες.
Οι λάμπες που χρησιμοποιώ έχουν κάτι περισσότερο από έξι ευρώ και πληρούν τα απαραίτητα.
Ασφαλώς, ο φυσικός φωτισμός είναι αναντικατάστατος και όπου υπάρχει η υγεία και η ομορφιά στα πτηνά είναι ολοφάνερη, όπως στα δικά σου.
Θα πρέπει να ενημερώνουμε σωστά και να μην αφήνουμε παράθυρα για λάθη στα νέα κυρίως παιδιά και η συζήτηση μαζί σου είναι μια τέλεια τέτοια περίπτωση.
Για μένα αυτές οι λάμπες δεν κάνουν, όσο φτηνές κι αν είναι.

Ασφαλώς, ο φυσικός φωτισμός ειναι αναντικατάστατος
είναι ενας από τους πολους λογους που βαρεθηκα στο κεντρο και κοιταω με τα μανίας να ξανα γυρισω επαρχία,
μέχρι το τελος της σχολικής χρονιας ελπιζω να τα καταθερω🙂

Γιάννη, το 6500Κ δεν έχει να κάνει με τη θερμοκρασία αλλά ο φωτισμός της λάμπας είναι ψυχρός. Αντίστοιχα το 2700Κ είναι κίτρινος φωτισμός και 4000Κ είναι το φως της ημέρας.

Γιάννη, το 6500Κ δεν έχει να κάνει με τη θερμοκρασία.
Μιλάμε για τη θερμοκρασία χρώματος @diager όπως αναλυτικά εξηγείται και στην παραπομπή αυτή... από το άρθρο https://community.petbirds.gr/threads/Φωτισμός-εκτροφείου-πτηνών.21129/ που αναφέρω και στο 5 πόστ μου.
Είναι ένα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας όταν επιλέγουμε τις λάμπες για το εκτροφείο μας...
Είναι και πιο κατάλληλη θερμοκρασία χρώματος για τα πουλιά όπως συστήνεται από τον dr Peter Coutteel με γνώμονα πως οι τιμές φωτεινότητας του ήλιου κυμαίνονται από 4.874° Κ, έως 6.774° Κ (από το χειμώνα μέχρι το καλοκαίρι)
Όλα τα παραπάνω έχουν αναφορά στο ίδιο άρθρο.

Back