Αναπαραγωγή Λείπει μέρος από το πάνω ράμφος νεοσσών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης nikosT
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

nikosT

PB New Member
Εγγραφή
27 Φεβ 2017
Μηνύματα
88
Πόλη
Ιωάννινα
Καλησπέρα. Φίλος με ένα ζευγάρι καναρινιών μου έστειλε τις παρακάτω φωτογραφιες. Τα καναρινακια ειναι περιπου μιας βδομάδας και παρατήρησε να λείπει και στα δύο το μπροστινό κομμάτι από το πάνω μέρος του ράμφους. Δεν μου έχει συμβεί κάτι ανάλογο στη μικρή εκτροφικη μου εμπειρία και δεν μπορεσα να τον βοηθήσω. Επίσης το αντιλήφθηκε μετά από απουσία 2 ημερών από το σπίτι του και είναι σίγουρος ότι δεν γεννήθηκαν έτσι. Πρόκειται για κοινά καναρινια.

01.webp03.webp02.webp
 
Το ένα μικρό είναι Φαίο μάλλον. Αρα δεν πρόκειται για κοινά καναρίνια, διότι πρέπει και οι δυό γονείς είτε να είναι, είτε να φέρουν, τον παράγοντα.. Τα αρσενικά κάποιες φορές κάνουν επιθέσεις στα κεράτινα. Ιδιαίτερα στα δάκτυλα και στο ράμφος. Λέγεται, οτι υπάρχουν διατροφικές ελλείψεις όταν συμβαίνει αυτό.
 
Δεν υπάρχει κάποιου είδους σοβαρή γνώση για συγκεκριμένη ποικιλία. Γενικά όμως οι νεότερες μεταλλάξεις που δεν έχουν απορροφήσει την σταθεροποίηση μέσω ενδοδιασταυρώσεων που έχουν υποστεί, φαίνεται να είναι πιο επιρρεπείς σε κάτι τέτοιες συμπεριφορές.
 
Τα νεότερα που μπόρεσα να μάθω είναι ότι το ένα έχει κόκκινα μάτια και ρωτώντας τον φίλο και αυτός με τη σειρά του αυτόν που του έδωσε τους γονείς υπάρχει μεγάλη περίπτωση οι γονείς να έχουν τον ίδιο πατέρα αλλά γεννημένοι διαφορετικοί χρόνια.
[automerge]1591995514[/automerge]
Το ένα μικρό είναι Φαίο μάλλον. Αρα δεν πρόκειται για κοινά καναρίνια, διότι πρέπει και οι δυό γονείς είτε να είναι, είτε να φέρουν, τον παράγοντα.. Τα αρσενικά κάποιες φορές κάνουν επιθέσεις στα κεράτινα. Ιδιαίτερα στα δάκτυλα και στο ράμφος. Λέγεται, οτι υπάρχουν διατροφικές ελλείψεις όταν συμβαίνει αυτό.
Κ. Μάκη τι εννοείτε με τις διατροφικές ελλειψεις; Οι γονείς τρώνε επώνυμη τροφή συχνά αυγό φρούτα και πρασινάδες πχ μαρουλι
 
Κ. Μάκη τι εννοείτε με τις διατροφικές ελλειψεις;
Οτι υπάρχει έλλειψη κάποιων στοιχείων στον οργανισμό των πουλιών. Αλλοτε απο την απουσία τους απο την διατροφή, άλλοτε απο τον χώρο και τις συνθήκες διαβίωσης(υγρασία -έλλειψη ήλιου ή σωστού φωτισμού κλπ.) και άλλοτε απο παθολογικά αίτια (αδυναμία μεταβολισμού κ. Α ). Αν μπορείς ανέβασε φωτό των γονιών.
 
Καλησπέρα και πάλι. Ανεβάζω μια φωτο των γονιών. Τελικά πριν λίγες μέρες ψόφησε το ένα πουλάκι και έχει μείνει αυτό της φωτογραφίας. Το σημαντικό θέμα είναι πως να το βοηθήσουμε με το πρόβλημα του. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.IMG-2324d00660020a3d4823883cc92cf84e-V.webpIMG-9eac4fa41a28f1ba4a85cb3f08f9337a-V.webpIMG-101b6323896a4ec10f8fb5dfdc6084bd-V.webp
 
Μαλακές τροφές και ίσως επιβιώσει. Εκτός απο πατέ αυγοτροφή (ή σπιτική), περίλλλα -σισάμι και σπασμένος λιόσπορος(καθαρισμένος). Θα αναπτύξει στο σημείο έναν σχηματισμό κερατίνης που δεν αποκλείεται να το βοηθάει να διαχειρίζεται μαλακούς σπόρους. Αυτά μετά την αλλαγή πτερώματος θα φανούν. Σεπτέμβριο. Φαίνεται σαν να έχουν διασταυρωθεί Σατινέ μεταξύ τους, και μάλιστα όχι μόνον μια φορά Αν κρίνω απο τον φαινότυπο του ενός που μετα βίας διακρίνεται η γράμμωση.
 
Οποτε κ. Μάκη αυτά τα πουλάκια δεν πρέπει να γίνουν πάλι ζευγάρι;
Δεν θα ήταν και το καλύτερο φυσικά. Αλλα βασικά, αυτό το αρσενικό πρέπει να αναχωρεί απο την ζευγαρώστρα με το που θα υπάρξουν αυγά.
 
Back
Top