Ασθένειες Λερωμένη αμάρα απο ακαθαρσίες παπαγάλου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Nikoskon
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Nikoskon

PB New Member
Εγγραφή
24 Οκτ 2020
Μηνύματα
21
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα
Την προηγούμενη εβδομάδα αγοράσαμε ένα Baggie. Γενικός είναι πολύ φιλικός και παιχνιδιαρης. Σήμερα το πρωί που καθαρίσαμε το κλουβί του, είδα ότι από πίσω είναι λερωμενος και με έχει ανησυχήσει λίγο. Σας στέλνω και μια φωτογραφία μήπως βοηθήσει να μου πείτε την γνώμη σας.
 
Καλησπέρα, Καλωσόρισες.

Η φωτογραφία δεν ανέβηκε Νίκο, προσπάθησε πάλι αν μπορείς.

Είναι λερωμένος στην αμάρα ή στα φτερά σαν να ακούμπησε πάνω σε ακαθαρσίες;

Βάλε και μια φωτο με τις ακαθαρσίες του, θα βοηθήσει.
 
Καλησπέρα, Καλωσόρισες.

Η φωτογραφία δεν ανέβηκε Νίκο, προσπάθησε πάλι αν μπορείς.

Είναι λερωμένος στην αμάρα ή στα φτερά σαν να ακούμπησε πάνω σε ακαθαρσίες;

Βάλε και μια φωτο με τις ακαθαρσίες του, θα βοηθήσει.
Δυστυχώς για κάποιο λόγο η φωτογραφία που βγάζω δεν ανεβαίνει. Έχω την εντύπωση ότι πιο πολύ είναι στα φτερά. Λες απλά να είναι λερωμένος? Αν είναι πως θα τον καθαρίσω?
Ζητώ συγγνώμη που ρωτάω πολλά, αλλά δεν ξέρω καθόλου.
Άσε που διαβάζω διαφορά στο ίντερνετ και δεν ξέρω αν είναι σωστά. Προχθές διάβαζα ότι μπορώ να του δώσω μαρούλι και η κοπέλα στο petshop μου είπε ότι απαγορεύεται. Έχω μπερδευτεί.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μια χαρά είναι το μαρούλι, αρκεί να είναι πλυμμένο καλά. Πιθανά σου είπε όχι μαρούλι, διότι συνήθως τα μαρούλια που παίρνουμε είναι φουλ στα φυτοφάρμακα ώστε να μην είναι τσιμπημένα, κι επομένως η κατανάλωσή τους ενέχει κινδύνους, πόσο μάλλον από έναν μικρό οργανισμό, όπως ένα πουλάκι. Θα μπορούσες φυσικά να δίνεις λαχανικά εποχής π.χ. άνηθο πιπεριές, μπρόκολο,... και βότανα όπως ρίγανη, βασιλικό, δυόσμο...Για λεπτομέρειες σχετικά τα επιτρεπτά ή όχι πράσινα, μπορείς να ανατρέχεις στο αντίστοιχο άρθρο: https://community.petbirds.gr/threads/Ασφαλή-και-τοξικά-φυτά-και-καρποί-για-τα-πουλιά.26454/
Θα μπορούσες να τον καθαρίσεις, βάζοντάς του μπανιέρα. Αν κάνει μπάνιο (βάζουμε την μπανιέρα πρωί, όχι κάτω από κλαδάκι για να μην κουτσουλήσει μέσα, δεν αφήνουμε την μπανιέρα μέσα στο κλουβί πάνω από 20΄, καλά θα ήταν να αφαιρέσουμε και τις ταΐστρες όσο το πουλί κάνει μπάνιο για να μην βραχούν οι τροφές και δεν στεκόμαστε σε χώρο που το πουλί μας βλέπει, διότι συνήθως αποφεύγουν να βρέχονται μπροστά μας καθώς γίνονται πιο ευάλωτα). Επίσης αν μέσα σε λίγες ημέρες δεν κάνει μπάνιο, ίσως να χρησιμοποιήσεις κάποιο σπρέι να τον ψεκάσεις, αλλά αυτό πάλι το πρωί και σε εσωτερικό χώρο.
Αυτό που νομίζω ότι θα ήταν ενδιαφέρον να βλέπαμε είναι μια φωτογραφία του κλουβιού και της εσωτερικής του διάταξης και τι βρίσκεται στον πάτο του κλουβιού και το πουλάκι λερώνεται στα φτερά.
Να το χαίρεσαι
 
@ianos του έχω στρώσει ασβεστόλιθο που μου έδωσαν από το Pet Shop. Κάποιες φορές λερώνεται το πάτωμα του κλουβιού και η αλήθεια είναι ότι συχνά όταν θέλει να βγει έξω(τον έχει μάθει ο γιος μου) κόβει βόλτες στο πάτωμα.
 
Back
Top