Ασθένειες Λετε να εχει ασθμα;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης PRO
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

PRO

Πόλη
Θεσσαλονίκη
Ηλικία Πουλιού:2 ετων
Φύλο:αρσενικο
Χώρος Εκτροφής (εσωτερικός ή εξωτερικός):εξωτερικος
Θερμοκρασία Χώρου:15-26
Ημερομηνία Απόκτησης του Πουλιού:10/4/08
Ημερομηνία Εμφάνισης Συμπτωμάτων:24/5/08
Διατροφή:σπορους, αυγοτροφη, φρουτα, λαχανικα, σουπιοκοκαλο
Αξιολόγηση Περιττωμάτων:κανονικη
Αναπνοή (συριγμοί, δύσπνοια κλπ):λαχανιασμα, ανοιγμα ραμφους, βραχνιασμα
Κινητικότητα:κανονικη
Τρέφεται Κανονικά:κανονικα
Συμπτώματα (αναλυτική περιγραφή):λαχανιασμα, βραχνιασμα, επιφεφικιτιδα
Προηγηθείσα Θεραπεία: tobrex για την επιφεφικιτιδα
Καραντίνα (έχει τεθεί ή όχι):εχει τεθει σε καραντινα
Παρατηρήσεις-

Καλησπερα σε ολους. Σημερα μου παρουσιαστηκε προβλημα με ενα απο τα αρσενικα καναρινια μου. Τα συμπτωματα ειναι τα εξης:διακοπη κελαηδισματος,το σφυριγμα ακουγεται φαλτσο ενω μετα απο καποιο εντονο πεταγμα εχει λαχανιασμα και ανοιγει το ραμφος του για να αναπνευσει. Επισης οταν τα πιανω και το βαζω στο αυτι μου ακουγεται ενας θορυβος τζιτ τζιτ τζιτ σαν χτυπημα καρδιας.Λετε να εχει ασθμα;Ευχαριστω εκ των προτερων.

η γνωμη μου ειναι οτι το πουλακι σου εχει ακαρεα αλλα αμα ηταν εξω εκτεθημενο στα ρευματα αερων μπορει να επαθε ασθμα καλυτερα παρε γνωμες απο ποιο εμπειρα μελοι.

Σεβαστη η αποψη σου αλλα οχι αποδεκτη- τουλαχιστον εκ μερους μου- ως προς την δευτη ποταση σου. Οι γνωμες και ειδικα οι γνωμες οσων εχουν εμπειρια ειναι σημαντικες για μας τους αρχαριους και μπορουν να βοηθησουν.Αλλιως τα φορουμ δεν θα υπηρχαν.. Σευχαριστω παντως για την συμβουλη σου.

Αγαπητε μου συμφορουμιστα.. Εχεις ηδη δυο γνωμες σε μια του Lizard.. Δεν ξερω πως μπορεις να τις αξιοποιησεις.. Και θα υπαρξουν και αλλες. Εχεις καταλαβει οτι το καναρι σου ειναι αρρωστο.. Δεν ρωτας αυτο αλλωστε για να θες την γνωμη απο τα παλια μελη. Εσυ θες-περιμενεις γνωματευση και προφανως και την σχετικη αγωγη. Δεν παιζουμε με τις αντιβιωσεις ουτε με την υγεια των μικρων μας ευαισθητων φτερωτων φιλων.
Τελος παντων δεν θα το κουρασω αλλο, απλα χρονο χανεις αποτι βλεπω.

• Like
Αντιδράσεις: BISBA
Πηγαινε για καλο και για κακο σε ενα κτηνιατρο γιατι ποτε δεν ξερεις τη μπορει να συμβει.
Σοφια θα συμφωνησω μαζι σου οτι χανει χρονο που αργοτερα μπορει να φανει πολυτιμος για το καναρινακι του.

Η περιγραφή "γέρνει" προς ακάρεα. Το Pulmosan είναι
η λύση όταν είμαστε σε αρχικά στάδια. Επειδή η
περιγραφή σου περιλαμβάνει και αναφορά στο αναπνευστικό
αλλά και υγρά μάτια, ίσως χρειαστεί και αντιβίωση ταυτόχρονα,
αλλά και παροχή βιταμίνης Α. Εδώ θα χρειαστείς γνώμη ειδικού.

κανε την θεραπεια με το Pulmosan επαναληψη μετα απο7-8 ημερες
απολυμανση στο κλουβι και τα παρελκομενα πατηθρες ποτιστρα ταιστρα κτλ
πολυβιταμινες στο νερο του 5 ημερες και ενα βρονχοδιασταλτικο οπως το TABERNIL ANTIASMATICO για 5 ημερες δοσολογια 10 σταγονες σε 80ml νερο διακοπη για 5 ημερες και επαναληψη για αλλες 5 ημερες στο ενδιαμεσο δωσε της πολυβιταμινες
αυτα για αρχη παρακουλουθης καθημερινα την εξεληξη της καταστασης του
το αντιβιοτικο ειναι η τελευταια λυση!
τα παραπανω αποτελουν πρωσοπικη εμπειρια και χρηση βιβλιογραφειας
το ιδανικο θα ηταν να το εξεταση ειδικος πτηνιατρος!

Ευχαριστω παιδια! Μου το επιβεβαιωσε και ο πτηνιατρος ακαρεα της τραχειας εχει μου εδωσε παλμοσαν αντιβιωση και μου συστησε κ προβιοτικο. Οχι τιποτάλλο να μη με λεει και η Σοφια συμφορουμιστα!(πλακα κανω Σοφια)

Καραολη και Δημητριου στον ευοσμο Θεσσαλονίκης πτηνιατρος ειδικευμενος ειναι και νομιζω και καθηγητης Α. Π. Θ

Back