Αναπαραγωγή Λετε τελικα να ερθει το αυγουλακι που τοσο περιμενω;

ΘΕΜΗΣ

PB Member
Εγγραφή
24 Ιουν 2009
Μηνύματα
348
Πόλη
Ξάνθη
σημερα ολη μερα η πιτσα εινι μεσα στη φωλια.. και πολλες φορες ο μιτσακος μου μπαινει μεσα και την ταιζει... Κοιταξα σημερα που βγηκε για λιγο αλλα δεν ειχ αυγο... και παοψε ο μιτσος κοιμηθηκε εξω απο τη φωλια ενω η πιτσα μεσα... λετε τελικα να ειναι εγκυος η πιτσα>?
 
λετε τελικα να ειναι εγκυος η πιτσα>?
Θέμη δυστυχώς δε γνωρίζω την απάντηση στην ερώτησή σου αλλά θα ήθελα να πω με αφορμή το μήνυμά σου, ότι τα πουλιά δεν εγκυμονούν. Η εγκυμοσύνη αφορά στα θηλαστικά και όχι στα πτηνά. Τα πτηνά γεννούν αβγά. Συγχωρήστε μου αυτήν την εκτός θέματος παρέμβαση αλλά δυστυχώς ο όρος εγκυμοσύνη αναφέρεται συχνά σε μηνύματα και θα πρέπει να πάψει να χρησιμοποιείται όταν αναφερόμαστε σε πουλιά, διότι είναι λάθος.
 
Θεμη νομιζω εισαι σε καλο δρομο.Αν προκειται να κανει σημερα-αυριο καποιο αυγο θα το καταλαβεις κοιτωντας προσεκτικα την αμαρα της.Αν δεις οτι εχει σχημα αυγου(σαν καμπυλη) τοτε να περιμενεις αυγο.

Εχω παρατηρησει οτι οταν καποιο Lovebird προκειται συντομα να κανει αυγο(τουλαχιστον peach face που ειχα εγω) κανει πανω κατω την ουρα του.
 
με αφορμή το μήνυμά σου, ότι τα πουλιά δεν εγκυμονούν. α χρησιμοποιείται όταν αναφερόμαστε σε πουλιά, διότι είναι λάθος.

εννοω μηπως εχει αυγα και περιμενι να τα γεννησει αλωστε την εχω ακουσει πολλες φορες αυτη τη λεξη στο φορουμ δεν τα βγαζω ολα απο το μυαλο μου/////



ωραια θα προσεξω αν και δεν την πετυχαινω και καθολου εξω απο τη φωλια.



σαφος και ξερω οτι τα πουλια δεν εγκυμωνουν αλλα αφου καταλαβατε τι εννοω γιατι το κανετε ολοκληρο θεμα;
 
εννοω μηπως εχει αυγα και περιμενι να τα γεννησει αλωστε την εχω ακουσει πολλες φορες αυτη τη λεξη στο φορουμ δεν τα βγαζω ολα απο το μυαλο μου/////
Το ξέρω Θέμη ότι εννοούσες αυτό. Εξάλλου δεν απευθύνθηκα σε σένα προσωπικά άλλα πήρα αφορμή από το μήνυμά σου διότι δυστυχώς ακούγεται όντως πολλές φορές αυτή η λέξη στο φόρουμ.
 
ναι κι εγω την κοροιδευα αυτη τη λεξη οταν την ακουγα εδω αλλα να που τη λουστικα κι εγω.. απλα ημουν τοσο εντυποσιασμενος που δεν σκεφτομουν τι εγραφα.
 
Συγχωρήστε μου αυτήν την εκτός θέματος παρέμβαση αλλά δυστυχώς ο όρος εγκυμοσύνη αναφέρεται συχνά σε μηνύματα και θα πρέπει να πάψει να χρησιμοποιείται όταν αναφερόμαστε σε πουλιά, διότι είναι λάθος.
Μην είσαι τόσο σίγουρος, καθότι η λέξη έγκυος προέρχεται από το εν+το ρήμα κύω=φουσκώνομαι, και άρα ως γενικευμένη έννοια σημαίνει εσωτερικό φούσκωμα.
Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι έχει επικρατήσει ο όρος αυτός να αποδίδεται στα θηλαστικά, με την έννοια ότι φουσκώνουν εντός και εκτός, από τον σχηματισμό εμβρύου, αλλά διαφωνώ στο ότι είναι λάθος, από την στιγμή που και τα πτηνά φουσκώνουν εσωτερικά από την ύπαρξη αυγού, εντός τους.
Συγνώμη για την παρέμβαση και το όφ-τόπικ πόστ, το οποίο βεβαίως μπορείς να το διαγράψεις.
 
Συγνώμη για την παρέμβαση και το όφ-τόπικ πόστ, το οποίο βεβαίως μπορείς να το διαγράψεις.
Όχι βέβαια, εξάλλου και η δική μου παρέμβαση είναι εκτός θέματος και έγινε μόνο και μόνο για να διορθωθεί ή καλύτερα να μη χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο ένας όρος που αφορά στα πουλιά και που συναντάται ίσως μόνο εδώ σε ολόκληρο το ίντερνετ αλλά και τη βιβλιογραφία. :) Επομένως, προτείνεις να εξακολουθούμε να χρησιμοποιούμε όρους όπως: Πότε έμεινε έγκυος το πουλί σου; Είχε καλή εγκυμοσύνη; Θα μείνει έγκυος αν κάνω αυτό; Τι πρέπει να κάνουμε κατά την εγκυμοσύνη των πουλιών μας και άλλα σχετικά; Ρωτάω επειδή οι παρεμβάσεις έχουν νόημα και χρησιμότητα όταν καταλήγουν κάπου. Επίσης, αν υπάρχει κάποια σχετική αναφορά στη βιβλιογραφία σχετικά με την εγκυμοσύνη των πουλιών, είναι καλό να το αναφέρουμε για να καταλήξουμε στη σωστή χρήση αυτού του όρου.
 
Όχι φίλε, δεν προτείνω τίποτε από όσα λες, επειδή θα ήταν αδόκιμοι όροι και εκφράσεις για τα πτηνά και οποιαδήποτε άλλο ζώο στον πλανήτη μας που δεν είναι θηλαστικό. Έτσι έχει επικρατήσει από παλαιοτάτων χρόνων και έτσι πρέπει να παραμείνει.
Αλίμονο, δεν θα ήθελα για κανένα λόγο να εισάγω "καινά δαιμόνια".
Απλά επειδή είμαι λάτρης της ετοιμολογίας των Ελληνικών λέξεων, επισήμανα ότι δεν είναι λάθος, ή τουλάχιστον όχι τόσο κατακριτέο λάθος αν το δει κάποιος από την γενικευμένη του έννοια.
 
Back
Top