Ασθένειες Λευκή κρούστα στη μύτη budgie

TheVoiceOfWolves

PB New Member
Εγγραφή
17 Οκτ 2008
Μηνύματα
4
Πόλη
Πετρούπολη
Το Budgie μου συμπεριφέρεται όπως πάντα, τρώει, πίνει, κάνει τις ανάγκες του κανονικά, κάνει ακροβατικά, κελαϊδάει. Εμφανισιακά είναι σε άριστη κατάσταση, αν εξαιρέσουμε τη μύτη του (όχι το ράμφος του). Εκεί έχει μια λευκή κρούστα σαν νεκρό δέρμα γύρω από τις τρύπες (τα ρουθούνια του) και δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο που το έχει και πως να αφαιρεθεί. Όταν πήγα σε petshop, μου είπαν να του πάρω κάτι καρδιές για να ξύνει τη μύτη του και ότι δεν είναι τίποτα (εκείνη την εποχή ήταν σε πολύ μικρό στάδιο). Αφού την δοκίμασε σαν φαϊ στην αρχή (βασικά πειραματίστηκε να δει τι είναι αυτό) αποφάσισε ότι είναι τέλειο ως... Βάση για να κάθεται. Και αντί να ασχολείται μαζί του, δαγκώνει τα κάγκελα. Μάλιστα, τα έχει ξεφλουδίσει σε άσχημο βαθμό. 😱 Δώστε τα φώτα σας γιατί δεν ξέρω τι να κάνω. Φοβάμαι ότι πληγώνει τη μύτη του κάπου και δεν είμαι σίγουρος που (στα κάγκελα, κάπου αλλού) Όσο κι αν μου λένε οι δικοί μου ότι είναι μια χαρά, εγώ βλέπω αυτό το άσπρο πράγμα και ανησυχώ.
 
ειναι θηλυκο ή αρσενικο;
ηλικια περιπου;
σιγουρα μια φωτογραφια θα βοηθουσε παρα πολυ!
 
Αρσενικό. Ηλικία δεν γνωρίζω, γιατί το βρήκα στον κήπο μου πριν 2 χρόνια (μου φαίνεται μικρός - κρίση ανίδεου 😛 ). Οι φώτος δεν είναι καλές. Δεν του αρέσει η φωτογραφική μηχανή και με το ζόρι τράβηξα μια-δυο.
 

Συνημμένα

  • 100_0625.webp
    100_0625.webp
    43,8 KB · Προβολές: 149
  • 100_0628.webp
    100_0628.webp
    32,5 KB · Προβολές: 163
  • 100_0629.webp
    100_0629.webp
    31,7 KB · Προβολές: 139
Οντως μια φωτο θα βοηθουσε...
εκ πρωτης ετσι οπως διαβαζω την περιγραφη, μπορει να ειναι απο ξεραμενες "μυξουλες" που βγαινουν απο τα ρουθουνια του ως scally face...
ή μπορει να καθοριζεται το χρωμα του τωρα, οπως φανταζομαι εννοει η Ανατολη 😉
 
σαν θηλυκο μου μοιαζει και μενα αλλα η φωτο δεν ειναι πολυ καλες.σε μεγαλη ηλικια τα μπατζι βγαζουν κατι σαν κρουστα στα ρουφουνια, εγω ποτε δεν ειχα προβλημα με αυτο, αν βεβαια αυτο κανει το πουλι να αλλαξει συμπεριφορα δηλ να μην τρωει να ειναι φουσκομενα τα φτερα και αλλα τετοια τοτε καλο ειναι να το ψαξεις λιγο το θεμα με την επισκεψη σε ενα γιατρο αλλα για την ωρα μια χαρα μου φαινεται. Με την εντονη αλλαγη στα ρουφουνια στα μπατζι μου καταλαβαινα ποτε ηταν πυρωμενα.
 
Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους. :) Το βρήκα στον κήπο, δεν το αναζήτησε κανείς και το κράτησα. Τώρα η διάγνωση ότι είναι αρσενικό την έκανε κλασικά ένας τύπος σε petshop που το είχα πάει τον πρώτο καιρό που το είχα γιατί ήθελα και μια δεύτερη γνώμη από "ειδικό" (τρόπος του λέγειν, σε σχέση με εμένα ήταν ειδικός). Αν συνηθίσει τη φωτογραφική μηχανή (την δει καμπόσες φορές και καταλάβει ότι δεν είναι εχθρός 😛), θα ανεβάσω καμία σαφώς καλύτερη. Απλώς δεν το πιέζω γιατί στην προσπάθεια μου να του βγάλω φώτο, με το που είδε την μηχανή, φτερούγιζε τρομαγμένο και ποτέ δεν το πιέζω για πάνω από δύο φορές. Αν τρομάξει και την δεύτερη, σταματάω. Από όρεξη άλλο τίποτα. Λόφοι τα τσόφλια από τα σπόρια στο δάπεδο και μέσα στην ταϊστρα. Ότι κι αν του βάλω να φάει, το τρώει και μάλιστα τρέχει σαν τρελό όταν το πρωτοβάλω. Ειδικά τα sticks τα τρώει εντελώς μέσα σε 2 μέρες κατά μέσο όρο 😱. Το αστείο στην όλη υπόθεση είναι ότι δεν ήθελα να πάρω πουλάκι και τώρα δεν περνάει μέρα χωρίς να το σκέφτομαι. Έχει μεγάλη συναισθηματική αξία για εμένα, γιατί με βοήθησε να ξεπεράσω μια δύσκολη στιγμή της ζωής μου, οπότε όσο ναναι ανησυχώ λίγο παραπάνω από όσο πρέπει.
 
Back
Top