Γενικά Λιγη Βοηθεια για παπαγαλους budgie

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης eva_86
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

eva_86

PB New Member
Εγγραφή
3 Σεπ 2009
Μηνύματα
19
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Γεια σας,

Πριν λιγες μερες μου εκαναν δωρο ενα ζευγαρι Budgie παπαγαλους, τα κοινα παπαγαλακια δηλαδη. Ειμαι ομως απειρη αν και το site με βοηθησε πολυ.
Τις 2 πρωτες μερες τα παπαγαλακια ηταν σχεδον ακινητα, ουτε καν ετρωγαν, αλλα ευτυχως αρχισαν να συνηθιζουν πια.
Αυτο που με ανησυχει ειναι οτι το θυληκο ειναι παρα πολυ επιθετικο προς το αρσενικο, συνεχως το πειραζει και το τσιμπαει, με αποτελεσμα να βρισκω συνεχως πουπουλα(θα το μαδισει στο τελος)
Ειναι φυσιολογικο αυτο;

ΑΑ! Ακομα θα ηθελα να σας πω οτι οποιος εχει να μου δωσει καμια συμβουλη οσον αφορα την περιποιηση τους θα ηταν καλοδεχουμενη!

Ευχαριστω
 
Αυτο που με ανησυχει ειναι οτι το θυληκο ειναι παρα πολυ επιθετικο προς το αρσενικο, συνεχως το πειραζει και το τσιμπαει, με αποτελεσμα να βρισκω συνεχως πουπουλα(θα το μαδισει στο τελος)
Ειναι φυσιολογικο αυτο;

το αρσενικο πως αντιδραει; ηταν μαζι απο πριν;
το κλουβι ειναι αρκετα μεγαλο κ για τα δυο;


γενικα για τη φροντιδα εχει πολλα θεματα στο φορουμ, αφιερωσε λιγο χρονο για μελετη κ αν εχεις συγκεκριμενες αποριες εδω ειμαστε παλι:)
δες κ εδω καποια χρησιμα λινκ
https://community.petbirds.gr/threads/Χρήσιμα-θέματα-απαντήσεις-για-τη-φροντίδα-των-παπαγάλων.14381/
 
Εφοσον τον τσιμπαει καλο θα ηταν να τα χωρισεις.

Παρε ενα δευτερο κλουβακι οπου εκει θα βαλεις τον αρσενικο. Οταν τα χωρισεις βαλε διπλα διπλα τα κλουβακια. Σε μια εβδομαδα βαλε την θηλυκια στο κλουβι του αρσενικου και δες αντιδρασεις.Αν δεις οτι τα πανε καλα ασε τα μαζι, αν ομως δεις οτι τσακωνονται παλι χωρισε τα και σε 3 μερες ξαναβαλε τα μαζι.Αυτο να το κανεις συνεχεια μεχρι να δεις οτι τα πανε καλα μεταξυ τους.

Για την φροντιδα τους μπορεις να δεις πολλα σχετικα θεματα εδω: Φροντίδα, Διαμονή, Εκπαίδευση Παπαγάλων στο Παπαγάλοι PB
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Το θηλυκό Budgies μπορεί να είναι πολύ επιθετικό. Εκτός από τα ερωτήματα που ζήτησε η Anatoly, ξέρεις την ηλικία των πτηνών; Είναι πιθανό ότι και τα δύο πουλιά είναι νευρικά εξαιτίας του νέου σπιτιού τους. Σε λίγες ακόμη ημέρες μπορεί να νιώσουν πιο άνετα.
 
Δεν ξερω τι ηλικια εχουν. Μου τα εφεραν μαζι. Το κλουβι ειναι αρκετα μεγαλο. Το αρσενικο γενικα ειναι πιο ησυχο απο το θυληκο, αλλα δεν αντιδρα σε αυτα που του κανει η θηλυκια. Γενικα διαβασα οτι τα θηλυκα ειναι πιο κινητικα σε σχεση με τα αρσενικα. Θελω να πιστευω οτι δεν εχει ακομα εξοικιωθει το αρσενικο γιατι το θηλυκο κανει και πιο πολυ φασαρια οσον αφορα τις κραυγες κτλ. Απλα μου εκανε εντυπωση που το τσιμπαει. Αυτο τι μπορει να συμμαινει οτι δεν τον θελει για ταιρι της ή μηπως επειδη θέλει να της δωσει σημασια;
 

Συνημμένα

  • DSC00992.webp
    DSC00992.webp
    57,7 KB · Προβολές: 372
  • DSC00993.webp
    DSC00993.webp
    52,4 KB · Προβολές: 494
αν τα πουλια δεν γνωριζονται ειναι φυσιολογικες μικρες αψιμαχιες στην αρχη, αλλα εκτος εξαιρεσεων γενικα τα μπατζι τα πανε καλα μεταξυ τους, τα εχεις λιγες μερες, οπως ειπε κ ο Jamie δωσε τους λιγο χρονο

το αρσενικο ειναι σιγουρα καλα στην υγεια του;
μηπως το θηλ. ειναι σε αναπαραγωγικη φαση κ το αρσ. μικρο;
 
Θα ήθελα να προτείνω να προσθέσεις μερικά ακόμα παιχνίδια στο κλουβί. Τα Budgies μου απολαμβάνουν τα παιχνίδια που σχίζονται. Αγαπημένο τους παιχνίδι είναι ένα κορμός από Yucca, αλλά δεν ξέρω αν μπορείτε να βρείτε στην Ελλάδα. Άλλα παραδείγματα είναι:

http://theperchstore.net/toys-shreddable-toys.html

Θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε παρόμοια παιχνίδια στα καταστήματα πώλησης ζώων συντροφιάς στην Ελλάδα. Μικρά παιχνίδια κατασκευασμένα από ξύλο είναι επίσης μια καλή ιδέα. Τα Budgies μου προτιμούν το μαλακό ξύλο.

Πιστεύω επίσης ότι θα ήταν καλή ιδέα να αντικαταστήσει τις πλαστικες πατήθρες στο κλουβί σας με ξύλινες. Το ξύλο είναι πιο άνετο για τα πόδια των πτηνών. Οι πλαστικές είναι άβολες.

- Post added at 13:35 PM - Previous post was at 13:32 PM -

Αυτός είναι ένας κορμός από Yucca:

Wesco Bird Kabob Ole Jr
 
στη φωτο(την εβαλες μετα) δε φαινεται το θηλ να ειναι σε αναπαραγωγικη φαση
 
Το ραμφος του αρσενικου σου παντως κατι εχει.Αυτα τα "γδαρσιματα" δεν νομιζω οτι ειναι φυσιολογικα. Καλο θα ηταν να το δει και καποιος πτηνιατρος το πουλακι.
 
Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες...
Αλλα να ρωτησω πως καταλαβαινουμε αν ειναι σε αναπαραγωγικη περιοδο;
Οσο για τα γδαρσιματα στη μυτη του αρσενικου, ετσι μου το φεραν, δλδ ετσι ηταν. Να το παω στο pet shop? μπορει να ειναι κατι σοβαρο;
 
Τελικα εχετε δικιο, εψαξα το θεμα και μαλλον ειναι Scally face.
Αν παω σε κτηνιατρο και οχι πτηνιατρο εχει διαφορα; Και αν γνωριζεται καποιον στο κεντρο της Θεσσαλονίκης θα με βοηθουσατε πολυ.
Επισης ηθελα να ρωτησω αν ξερει κανεις αν υπαρχει περιπτωση να μεταφερθει και στον ανθρωπο αυτο.
 
Επισης ηθελα να ρωτησω αν ξερει κανεις αν υπαρχει περιπτωση να μεταφερθει και στον ανθρωπο αυτο.

Μην ανησυχείς, δεν πάει σε καμια περιπτώσει στο άνθρωπο.
 
Καλημερα σε ολους. Επειδη χθες πανικοβληθηκα πηγα σημερα πρωι πρωι στο pet shop, αλλα μου ειπαν οτι δεν ειναι τπτ και ειναι λογω ηλικιας, ειναι ενηλικο λεει. Βεβαια εγω δεν το πολυπιστεψα για να πω την αληθεια. Ψαχνω για κτηνιατρο αλλα μεχρι να βρω σας στελνω μερικες photo να πειτε τη γνωμη σας
 

Συνημμένα

  • DSC01001.webp
    DSC01001.webp
    55,4 KB · Προβολές: 163
  • DSC01003.webp
    DSC01003.webp
    41,9 KB · Προβολές: 351
Καλύτερα να μην ψάχνεις στο πετ σοπ για πληροφορίες. Δεν ξέρουν τίποτα και πολλές φορές δίνουν και λανθασμένες συμβουλές. Καλύτερα είναι να ρωτάς για ότι θέλεις στο φόρουμ!

Όσον αφορά για το αρσενικό σίγουρα αυτό το σκάσιμο δεν είναι λόγω ενηλικίωσης. Οι κτηνίατροι συνήθως δεν γνωρίζουν για ασθένειες πουλιών, ενώ οι πτηνίατροι είναι εξειδικευμένοι σε αυτά.

Πάντως αν είναι scaly face θεραπεύεται τελείως και η θεραπεία, ιδιαίτερα τώρα που είναι νωρίς, είναι φτηνή και ευκολη.
 
Back
Top