Αναπαραγωγή Λινάτσα για υλικό φωλιάς στα καναρίνια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης BISBA
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

BISBA

PB Member
Εγγραφή
27 Ιαν 2008
Μηνύματα
517
Πόλη
Αθήνα
Θα σας πώ μία προσωπική εμπειρία,
Κάποτε σε μια γέννα μου απο καναρίνια είχα ένα προβλήμα, οταν έσπασαν τα αυγά και φανερώθηκαν 4 όμορφα πιστιρίκια, το ένα είχε μπέξει το αριστέρο του πόδι με τα νήματα, με αποτέλεσμα να εξαρθρώσει το ποδαράκι του στην προσπάθεια του να πετάξει με αποτέλεσμα να πεθάνει. Πιστευω οτι πήγε απο ζήλεια γιατί η μανούλα του το φρόντιζε.
Τότε σκεφτόμενος με τι να αλλάξω το νύμα την λύση μου την έδωσε ενας παππούς στο χωριό, λυνάτσα μου είπε.
Απο τότε κάθομαι και ξεπλέκω διάφορα σακιά για να βάζω στα πουλιά.
Αυτή η λύση έχει ενα μειωνέκτημα ομως, οτι οι κανάρες δεν μπορούσαν να στρώσουν καλά την φωλιά και χρειάζονται βοήθεια απο εμάς.
 
Το πρώτο νήμα από τι υλικό ήταν;
 
Λινατσα χρησιμοποιουν πολλοι εκτροφεις το ιδιο και εγω, ειναι πολυ καλο υλικο σταθερο και δεν μπλεκει στα ποδια των νεοσων, δεν βαζω ομως σκετη λινατσα αλλα την ανακατευω με λιγο ετοιμο νημα απο βαμβακι, τριχες και λινατσα που εχει το ετοιμο μειγμα, αυτο το κανω για οικονομια γιατι το ετοιμο μειγμα ειναι λιγο ακριβο 4 ευρω τα 100 γραμμαρια περισυ.Αν καποιος εχει 2-3 ζευγαρια με 100 γραμμαρια μπορει να βγαλει ανετα τη χρονια οποτε δεν χρειζετε να ξεπλεκει λινατσες. Παρατηρησα οτι τα καναρινια πρωτα δουλευουν την λινατσα σαν υποστρωμα και μετα τα αλλα υλικα ετσι ωστε η φωλια να ειναι στερεα το ιδιο βεβαια κανουν ολα τα πουλια στην φυση, πρωτα κλαδια και χορτα και μετα πουπουλα, τριχες και αλλα μαλακα υλικα, ειδες το ενστικτο.
 
Του εμπορίου ήτανε Σταύρο,ξέρεις αυτά τα κουτάκια που πουλάνε.
 
Back
Top