Ασθένειες Λιπος σε καναρινια

ΛΑΚΗΣ ΚΟΥ

PB Member
Εγγραφή
7 Μαϊ 2009
Μηνύματα
140
Πόλη
Χαλκιδική
καλησπερα σε 3 πορτοκαλι αρσενικα καναρινια υπαρχει πολυ λιπος και στο στηθος και στην κοιλια, εδω και ενα μηνα τα δινω μονο κεχρι και λαχανικα αλλα τιποτα.. Θα μπορουν να ζευγαρωσουν; Ισως να ειναι κληρονομικο γιατι απο 40 πουλια μονο αυτα τα τρια εχουν και η μητερα τους..
 
ισως να ειναι κληρονομικο γιατι απο 40 πουλια μονο αυτα τα τρια εχουν και η μητερα τους..
Για κληρονομικότητα τέτοιου είδους δεν γνωρίζω τίποτε σχετικό. Αποθηκεύουν λίπος μόνο όσοι οργανισμοί τρώνε περισσότερο και γυμνάζονται λιγότερο.
Απλά να θυμίσω στην παρέα πως όσο εύκολα αποθηκεύεται το λίπος στα ζώα (εκτός του ανθρώπου) τόσο εύκολα φεύγει. Συνέχισε τη λιτή διατροφή τους, μεγάλωσε πολύ το χώρο διαμονής τους και μη σε απασχολεί πότε θα έχουν την τέλεια αναπαραγωγική σιλουέτα.
Το λίπος που να υποθέσω πως είδες δεν είναι πάντα κακό πάνω στα πουλιά. Ειδικά αυτά που ζουν έξω τώρα που ακόμη είναι χειμώνας. Λειτουργεί σα μονωτής και "αποθήκη" καυσίμων για να τη "βγάζουν" το χειμώνα.
Το λίπος γίνεται πολύ επιζήμιο όταν υπάρχει πολύ ζέστη και με την ύπαρξή του... καταστρέφει φτέρωμα, αυγά και νεοσσούς... εκτός της αναπαραγωγικής ικανότητας των πουλιών.
Λιτή διατροφή και γυμναστική θα σώσουν την κατάσταση.
 
Το λίπος από μόνο του δεν είναι ούτε προκαλείται από ασθένεια, εκτός από κάποιες σπάνιες περιπτώσεις. Αν το θέμα σου είναι η αναπαραγωγή, τότε θα πρέπει να γνωρίζεις ότι είναι ρίσκο να τα βάλεις στην αναπαραγωγή επειδή μπορεί να έχεις από το ζευγάρι μη γόνιμοποιημενα αυγά, λόγω των "τεχνικών" δυσκολιών που προκαλεί το πάχος στη διαδικασία του ζευγαρώματος.

Κατά τα άλλα, το πάχος μπορεί να προκαλέσει πολλές ασθένειες οπότε αυτό που προέχει είναι η υγεία των πουλιών. Θα πρέπει να τους δώσεις χώρο να κινούνται, επιπλέον από τη διατροφή με λίγες θερμίδες που τους παρέχεις. Τα πράσινα λαχανικά βοηθούν στη συμπλήρωση της διατροφής τους χωρίς περιττές θερμίδες.
 
προσωπικα νομιζω υπαρχει και κληρονομικοτητα γτ απο ολο το εκτροφειο μονο αυτα ειναι ετσι και η μανα ττους
 
Πρόσεχε μήπως δεν τρώνε το κεχρί με αποτέλεσμα να τρώνε μόνο τους υπόλοιπους σπόρους και να παχαίνουν. Βάλε τα πουλιά σε κλούβα πτήσεις άμεσα.
 
Συμφωνώ ότο πρέπει να τους δώσεις περισσότερο χώρο για γυμναστική! Αλλωστε απ'ότι ανέφερες και η μαμά τους έχει παραπανίσιο λίπος δεν σημαίνει ότι δεν μπόρεσε να συμμετάσχει επιτυχώς στην αναπαραγωγή!
 
Αλλωστε απ'ότι ανέφερες και η μαμά τους έχει παραπανίσιο λίπος δεν σημαίνει ότι δεν μπόρεσε να συμμετάσχει επιτυχώς στην αναπαραγωγή!
Εδώ υπάρχει μια διαφορά μεταξύ αρσενικών και θηλυκών. Τα θηλυκά πριν την περίοδο αναπαραγωγής πρέπει να έχουν λίγο λίπος (έχουμε πει μέτρον άριστον) για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στη δύσκολη γι αυτά περίοδο. Στα θηλυκά το λίπος δεν επηρεάζει την γονιμότητα των αυγών (αν είναι λίγο και επιτρεπτό) ίσα ίσα που το θέλουμε για να έχουν αντοχές. Αντιθέτως στα αρσενικά δεν το θέλουμε, ούτε και λίγο γιατί το λίπος στα αρσενικά δεν επιτρέπει την πετυχημένη γονιμοποίηση των αυγών με αποτέλεσμα να έχουμε φωλιές με άσπορα.
 
Βαλτα οπως σου λενε και οι υπολοιπη σε μια κλουβα πτησης με οτι χριεαζεται.χαλαρη διατροφη.. Οσο για την αναπαραγωγη το εχω παρατηρησει εδω και 2-3 χρονια που εχω πουλακια.. Ανα το αρσενικο εχει λιπος δουλεια δεν γινεται. Αν τωρα εχει το θυληκο δεν υπαρχει προβλημα γτ εν καιρο θα εξαφανιστει.
 
Λίπος μπορεί να έχει ένα πουλί και από ορμονική διαταραχή, γενικά το αναφέρω μια και περί λίπους η συζήτηση.
 
Back
Top