Διατροφή Λιχουδιές για καναρίνια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης ΗΡΩ
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

ΗΡΩ

PB New Member
Εγγραφή
12 Φεβ 2009
Μηνύματα
82
Πόλη
Αθήνα
τα stickς με σπόρους βοηθούν τα καναρίνια στην υγεία τους ή την επιβαρρύνουν; Τι λιχουδιές άλλες μπορούμε να τους δίνουμε; 😕
 
Τα στίκ γενικότερα ειδικά οταν δίνονται χωρίς μέτρο είναι επιβαρυντικά όχι μόνο για την υγεία των πουλιών αλλα και για την τσέπη μας. Τα γλυκαντικά που περιέχουν όταν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες επιβαρυνουν με πρόσθετο πάχος τα πουλάκια μας.
Επιπλέον σκεφτείται οτι 2 στικάκια πουλιούνται τα 60 γραμμάρια απο 1.60 -2.30 ευρώ, όταν με τα ίδια χρήματα αγοραζεις ένα κιλό συσκευασμένης επώνυμης τροφής. Μοιαζει κοροιδία 🙄

Αν θέλουμε, υπάρχει αφθονία φρούτων και λαχανικών που μπορούμε να προσφέρουμε στα πουλάκια μας χωρις τον κίνδυνο επιβάρυνσης της υγείας τους. Σκεφτείτε έξυπνα, σκεφτείτε υγειινά!
 
Οι καλύτερες λιχουδιές για τα κανάρια είναι
φρέσκες πρασινάδες, βλαστομένοι σπόροι και φρούτα.
Τα στικς συνήθως δεν φέρουν ημερομηνία λήξης και πολλά απο αυτά δεν χρησιμοποιούν μέλι, αλλά γλυκαντικές ουσίες (γλυκόζη).Αν θέλετε να δώσετε ΜΕΛΙ στα πουλιά σας μπορείτε να το κάνετε αφού το αραιώσετε με λίγο χλιαρό νερό στην αυγοτροφή τους. Ολες οι έτοιμες αυγοτροφές εξ ' άλλου γράφουν στις οδηγίες τους για αραίωση με λίγο νερό ή χυμό πορτοκαλιού.

Υ. Γ Καλά συνεννοημένοι ήμαστε; πιάσε κόκκινο Georgina!
 
Back
Top