Λιχουδιές εκπαίδευσης για σκυλιά

ΜΑΡΙΑαα

PB Member
Εγγραφή
3 Ιουν 2020
Μηνύματα
1.945
Πόλη
Τρίκαλα
Καλησπέρα! Έχω μπερδευτεί λίγο με τις λιχουδιές εκπαίδευσης! Επειδή για την εκπαίδευση τους τρώνε αρκετές λιχουδιές θα ήθελα να είναι όσο πιο υγιεινές γίνεται. Ποιες προτίνετε;
 
Επειδή για την εκπαίδευση τους τρώνε αρκετές λιχουδιές θα ήθελα να είναι όσο πιο υγιεινές γίνεται. Ποιες προτίνετε;
Στα πετ σοπς έχουν καταπληκτικές σκυλολιχουδιές απο επώνυμες εταιρείες. Κατά καιρούς έχω πάρει αποξηραμένο σολωμό σε πολύ μικρά κομματάκια, αποξηραμένο αρνίσιο συκώτι σε μικρά κομματάκια κι έχει κι ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Ρίξε μια ματιά.
 
@Φοίβος απλά θα ήθελα να ξέρω τι πρέπει να αποφεύγω για να μην τρώει χαζομάρες. Αν γίνεται να μου πεις κάποιες μάρκες για να πάρω ιδέες γιατί είναι παρα πολλές και μπερδεύτηκα!
 
απλά θα ήθελα να ξέρω τι πρέπει να αποφεύγω για να μην τρώει χαζομάρες.
Θα έπαιρνα κάτι απλό σαν αυτά που σου είπα με ένα συστατικό. Προσωπικά θα απέφευγα προιόντα αρκετά επεξεργασμένα όπως σαλάμια κτλ. Μάρκες δεν θυμάμαι και δεν γνωρίζω αν θα βρεις ακριβώς τα ίδια με αυτά που βρίσκω εγώ εδώ.
 
Καλησπέρα! Έχω μπερδευτεί λίγο με τις λιχουδιές εκπαίδευσης! Επειδή για την εκπαίδευση τους τρώνε αρκετές λιχουδιές θα ήθελα να είναι όσο πιο υγιεινές γίνεται. Ποιες προτίνετε;
Καλησπέρα! Είναι σκέτος κούκλος! Λοιπόν αρχικά πρέπει να είναι μια λιχουδιά που να του αρέσει αρκετά και να είναι μικρή σε μέγεθος ώστε να την τρώει γρήγορα. Δεν θα πρότεινα σαλάμι αν και αρέσει σε πολλά σκυλιά δεν είναι και ότι καλύτερο. Μπορείς να πας σε ένα πετ σοπ και να ρωτήσεις για λιχουδιές επιβράβευσης. Εγώ προσωπικά χρησιμοποιούσα αυτές εδώ αλλά στον κάθε σκύλο αρέσουν διαφορετικά πράγματα. Ελπίζω να βοήθησα!

IMG_20210416_191305.webp
 
φοβάμαι μην τις βαρεθεί γιατί τρώει αποκλειστικά κροκετες
Η προσωπική μου τοποθέτηση στο ζήτημα αυτό είναι να μην τον έχεις στερημένο απο γεύσεις. Απο τα όσα χρόνια έχω/ασχολούμαι με τα σκυλιά έχω συμπεράνει ότι όσο τα μάθεις απο μικρά να τρώνε μια μεγάλη ποικιλία τροφών τότε ποτέ δεν θα βαρεθούν τις κροκέτες. Όταν πιστεύεις ότι ταίζοντάς το αποκλειστικά και μόνο κροκέτες πρωί βράδυ ότι δεν θα λαχταρήσει ποτέ τίποτε άλλο (αλήθεια πώς είναι ποτέ αυτό δυνατό για οποιονδήποτε οργανισμό?) θα έρθει αργά ή γρήγορα η ώρα που θα τις βαρεθεί και θα αρνηθεί να τις φάει. Στο 1 κι ενήλικο πλέον σκυλί μου ταίζω 2 γεύματα, το ένα σκέτο κροκέτες το πρωί και το βραδινό είναι μισό κονσέρβα και μισό κροκέτα (η κονσέρβα είναι καλής ποιότητας που βλέπεις ξεκάθαρα το κρέας μέσα-στην Ελλάδα έπαιρνα τις Rinti). Απο μικρή της έδινα ποικιλία κι αν και ήταν δύσκολη στο φαγητό σαν κουτάβι εξελίχθηκε σε παμφάγο. Τρελαίνεται για ένα κομματάκι απο κόκκινη πιπεριά φλωρίνης, μπρόκολο, καρότο, μήλο, μπανάνα ως λιχουδιά, και τρώει εύκολα όλων των ειδών της κροκέτες ανεξαιρέτως (επιμένω όμως σε grain free και με ένα είδος κρέατος-αρνί).
 
@Φοίβος οι κροκέτες είναι αρνί και grain free. Του δίνω φρούτα και λαχανικά που επιτρέπονται. Και με τις λιχουδιές νομίζω θα είναι οκ.
 
@Φοίβος Αυτές του παίρνω τελικά. Νομίζω είναι καλές και του αρέσουν πολύ! Πως σου φαίνονται;
 

Συνημμένα

  • A9CA.webp
    A9CA.webp
    61 KB · Προβολές: 12
@ΜΑΡΙΑαα γιατί να τις βαρεθεί? Ίσα ίσα που θα τις συνδυάσει με επιβράβευση. Μην μπερδευεις το σκυλακι με πολλες γευσεις. Αυτή είναι η αρχή του να μην τρώει αυτό που του δίνεις.
Για να μην δίνεις ολόκληρη κροκέτα μπορείς να βουτάς τον μέσο και τον παράμεσο στην τροφή και αν του δίνεις λίγο να γλυψει ή να το μυρίσει μόνο. Μικρές επιβραβρεύσεις παντα. Αν ξεκινήσεις με παριζακι που θα φτάσεις? Σε μπριζόλα?
 
Eγω επεσα σε άτυχο σκυλακι δυστυχώς με μια αυτοανοση παθηση που ονομάζεται γαστριτιδα και το ειχε εκ γενετης και δε κανει να τρωει τροφες-λιχουδιες περα απο αυτη που ειναι για ελαφριά πεψη.Εκανε 5 με 6 εμετους καθημερινα και χρειάστηκε καμερα στο στομαχι να δουμε τι τρεχει.

Mια πολυ καλη λιχουδια που διναμε πριν μαθουμε το προβλημα της μαλουκας μου,ειναι και με απαλα συστατικα sensitive αν τις δοκιμάσει πιστευω θα κολλησει! 😜


carnilove-lamb-blacberries-200gr.jpg
 
Εγώ προτείνω το BARF και ως λιχουδιά επιβράβευσης αλλά και ως βασικό υλικό για τα κύρια γεύματα του σκύλου.

Το BARF κατά την γνώμη μου είναι το ιδανικό για να καλύψει την διατροφή ενός σκύλου καθώς μπορεί να συνδυαστεί με κροκέτες και λαχανικά και υπάρχουν πολλά προϊόντα με διαφορετικούς τύπους κρέατος. Έτσι ο σκύλος δεν πρόκειται να το βαρεθεί.
 

Συνημμένα

  • Screenshot_2021-04-27-21-47-06-792~3.webp
    Screenshot_2021-04-27-21-47-06-792~3.webp
    23,7 KB · Προβολές: 8
Το BARF κατά την γνώμη μου είναι το ιδανικό για να καλύψει την διατροφή ενός σκύλου
Συμφωνώ γενικά με τη BARF απλώς να σημειώσουμε ότι είναι καλό να αποφεύγονται τα φιλιά, γλυψίματα στο πρόσωπο κτλ απο σκυλιά που καταναλώνουν ωμά καθώς ο κίνδυνος μετάδοσης μικροβίων αυξάνεται κατακόρυφα. Είναι και ο λόγος που δεν ταίζω μπαρφ ούτε το σκύλο ούτε τη γάτα μου.
 
Αυτό δεν το γνώριζα... Καλά ούτως ή άλλως τα σκυλιά που έχουν περάσει από τα χέρια μου ήταν σκυλιά εργασίας οπότε και είχαμε άλλες σχέσεις... όχι ότι δεν τα έπαιζα ή δεν φρόντιζα για την συνεχή τούς κοινωνικοποίηση...
 
@ΜΑΡΙΑαα Λοιπον, της μικρης μου της δινω λιχουδιες Pedigree!Παλια της εδινα τα μπισκοτακια της πρωτης φωτογραφιας αλλα της τα σταματησα γιατι τα κατεβαζε αμασητα απο την λαχταρα της (αφου λεω μαλτεζακι εχω,πως μου βγηκε ντοπερμαν 🤣) της τα εκοβα μετα στην μεση τα ιδια παλι!Ετσι λοιπον αποφασισα να αλλαξω και πηγα παλι σε μαρκα Pedigree της δευτερης φωτογραφιας που ειναι μαλακά και μπορεις να τα κοβεις και σε μικρα κομματακια και να του τα δινεις σιγα - σιγα!Βγηκε προσφατα το ιδιο προιον οπως ειναι, αλλα το μισο ειναι με γευση "τυρι" το οποιο δεν αποφασισα να παρω!

Παντως εδω και 8 χρονια που τα αγοραζω, με το που ακουει το σακουλακι γινεται πολεμος😁!
 

Συνημμένα

  • pedigree-biscrok-original-mpiskota-500-gr.webp
    pedigree-biscrok-original-mpiskota-500-gr.webp
    40,4 KB · Προβολές: 3
  • pedigree_rodeo_4pcs.webp
    pedigree_rodeo_4pcs.webp
    28,9 KB · Προβολές: 3
Τελευταία επεξεργασία:
Απο τι ξερω το σαλαμακι ειναι το πιο αποτελεσματικο ,δεν ξερω αν ειναι και το πιο υγειηνο.
 
Back
Top