Διατροφή Λουλουδια/άνθη σε κοκατιλ επιτρέπεται;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης anatolia
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

anatolia

PB Member
Εγγραφή
14 Δεκ 2014
Μηνύματα
834
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Παιδιά, καλησπέρα! Σήμερα είδα τις αμυγδαλιές στο χωριό να ανθίζουν και αναρωτήθηκα, αν θα μπορούσα να δώσω στα κοκό να φάνε τα άνθη και να παίζουν με τα κλαδάκια. Ξέρετε κάτι επί τούτου; Είναι ακίνδυνα ή θα κάνουν ζημιά; Εάν επιτρέπεται, ποια άλλα θα μπορούσα να τους δώσω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση!)
 
Η αμυγδαλιά δεν είναι τοξική για τα πουλιά. Ίσως μπορούν να φάνε τα άνθη, αλλά ως θα εξασφαλίσεις την καθαριότητά τους τόσο ευαίσθητα που είναι; Από άνθη τα μόνα που κατ' επανάληψιν έχω δει να αναφέρονται ως αποδεκτά είναι του ιβίσκου., να σου πω την αλήθεια.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Αν τα ψεκάσω με μόλικο νερό από ψεκαστήρα και τα αφήσω να στεγνώσουν λίγο; Σε μία σελίδα για κοκατίλ κάποιοι Αυστραλοί μου γράψανε ότι από φρουτώδη είδη δέντρων κάνει να δίνουμε λουλούδια... Θα κάνω αύριο μια δοκιμή )
 
Τελικά χθες ψέκασα μερικά κλαδάκια με λουλούδια αμυγδαλιάς και κορόμηλου και τους έδωσα να κριτσινάνε μαζί με φρέσκα κλαδάκια ευκάλυπτου με μικρά φύλλα επάνω. Είχαν μεγάλη επιτυχία!)
 
Αυτό ισχύει για όλους τους παπαγάλους!? Μπορώ να δώσω και στο παροτλετ; Επίσης βότανα τους δίνουμε χλωρά και αποξηραμένα;
 
Ναι, ό,τι γράφουμε ισχύει για όλους. Θέλει προσοχή από που τα μαζεύουμε όχι από πολυσύχναστους δρόμους και από άκρες πεζοδρομίων, να είμαστε σίγουροι πως δεν είναι ψεκασμένα κτλ.
 
Back
Top