Ασθένειες Λούγαρο με δύσπνοια και φούσκωμα στο σβέρκο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης BullsEye
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

BullsEye

PB Member
Εγγραφή
15 Απρ 2010
Μηνύματα
111
Πόλη
Χίος
Καλησπέρα! Εδώ και 2-3 μέρες έβλεπα ένα λουγαράκι να έχει δύσπνοια και ένα φούσκωμα στο σβέρκο. Το πιάνω χθες και βλέπω πίσω απ το κεφάλι στο σβέρκο ένα σάκο γεμάτο αέρα. Έχει κανείς ιδέα τι είναι αυτό?
 
Σώζεται και πως;
Απολυμάνετε το δέρμα. Τρύπημα στο δέρμα με αποστειρωμένη βελόνα για να επιτραπεί στον αέρα να διαφύγει. Επαναλάβατε όσες φορές απαιτείται.. Εάν δεν υπάρχει βελτίωση μέσα σε 48 ώρες, δείτε τον πτηνίατρο για τη χειρουργική επισκευή ή αντιβιοτική θεραπεία.
 
Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο αυτό που του προτείνει ο Μιχάλης.. Και είναι το πλέον ενδεδειγμένο για την περίπτωση. Απλά αποστείρωση(κάψιμο της βελόνας) και μετά betadine.
 
Αύριο θα κάνω την επέμβαση και θα σας ενημερώσω... Ελπίζω τα νέα να είναι καλά.
 
Καλή αποστείρωση και με πολύ καθαρά χέρια και μην ξεχάσεις το betadine που σου είπαν τα παιδιά. Να διαλέξεις λεπτούλα βελόνα.
Καλή επιτυχία, περαστικά του!
 
Καλησπέρα παιδιά! Πήγα πριν λίγο να κάνω την επέμβαση και παρατήρησα ότι έχει πάρει λίγο πίσω το φούσκωμα. Να πω ότι εδώ και 3 μέρες του χορηγώ αντιβίωση baytril. Σκέπτομαι να περιμένω 1-2 μέρες να δω και αν πάρει κι άλλο πίσω να μην το πειράξω. Εσείς τι λέτε;
 
Αν τη βλέπεις και μειώνεται.. Και το πουλί τρώει, άστο όπως είναι.
 
Το πουλί έτρωγε και πριν που ήταν τούμπανο είναι φαγανός δεν έχει ανάγκη😉 Έχει ξεπρησθεί αισθητά οπότε το αφήνω και βλέπουμε.
 
Μα δεν είναι υγρό είπατε για να απορροφηθεί, είναι αέρας. Ο αέρας είναι επικίνδυνο να υπάρχει στο σώμα ενός οργανισμού.
 
Μαρία είναι σαν μια φουσκάλα στο χέρι... Πολλές φορές απορροφάται.
 
Μαρία είναι σαν μια φουσκάλα στο χέρι... Πολλές φορές απορροφάται.
Συνηθως οι φουσκαλες στα χερια απο καψιματα εχουν υγρο μεσα. Γενικα οι περισσοτερες εχουν υγρο, μεχρι να σκασουν..
 
Τέλος πάντων ρε παιδιά 👎, αφού το βλέπει και υποχωρεί, γνώμη μου είναι να μην το πειράξει. Αν το δει και μένει σταθερό, ας προχωρήσει σε άνοιγμα...
 
Γενικως, οπου υπαρχει αερας ειναι βλαβερος, γι'αυτο προταθηκε να "σκασει ο αεροσακος" πιο πριν. Εφοσον βλεπει και υποχωρει συμφωνω να το αφησει να εξελιχθει και βλεπει τελικα αν θα δρασει ή οχι,
 
Back
Top