Ασθένειες Μάλλον αρρώστησε το κοκατίλ μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης foller
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

foller

PB New Member
Εγγραφή
30 Ιουν 2022
Μηνύματα
4
Πόλη
Αθηνα
Γεια σας!Ευχαριστω εκ των προτερων για την απαντηση.Εχω ενα κοκατιλ εναμιση χρονο τωρα.Η συμπεριφορα του νορμαλ,μονο που τρωει μονο παπαγαλινη.κατα τα αλλα τραγουδαει,φωναζει,περιποιειται το τριχωμα του κτλ.Ομως απο σημερα το πρωι ειναι κακοκεφο,κλεινει ολη την ημερα τα ματια του και κανει καποιες κινησεις πανω κατω με το κεφαλι του και το ραμφος του που και που.κατι φαινεται να τον ενοχλει στο λαιμο.Ξερετε τι μπορει να ειναι?Μονος του ειναι στο κλουβι.Δεν εχει ερθει σε επαφη με κατι αλλο.Ευχαριστω.
 
Τα πτηνά έχουν πολύ γρήγορο μεταβολισμό και την τάση να κρύβουν την όποια αδυναμία / ασθένεια έχουν. Επομένως κάτι δυσμενές οργανικό, μπορεί, όταν φανεί, όπως στην περίπτωση του παπαγάλου σου, να γίνει μη αναστρέψιμο σύντομα ή να είναι ήδη προχωρημένο.
Φυσικά δεν μπορούμε από τα συμπτώματα που αναφέρεις, να σου πούμε τι έχει. Παρόλα αυτά θα σου συνιστούσα να προχωρήσεις άμεσα σε επίσκεψη σε ειδικό κτηνίατρο, με τουλάχιστον γνώσεις στην Παθολογία πτηνών, αν όχι και ειδικότητα πάνω σε αυτόν τον τομέα. Παραθέτω λοιπόν τη λίστα των γιατρών. Εσύ απλά πες μας σε ποια περιοχή μένεις, μήπως σου προτείνουμε κάποιον συγκεκριμένα και βιάσου να επισκεφτείς τον / την γιατρό, δηλώνοντας στο τηλέφωνο ότι έχεις έκτακτο περιστατικό. Περαστικά, και ενημέρωσέ μας αν θέλεις για την εξέλιξη.
 
μιλησα απο το τηλεφωνο με καποιον πτηνιατρο και μου πε για μια βδομαδα να του δινω 2 σταγονες απο ισοποσο διαλυμα baytril και νερου και λογικα θα παρει τα πανω του σιγα σιγα.Μαλλον το χτυπησε καποιο ρευμα αερα και επειδη ειναι ευασθητα σε αυτο θα αρρωστησε.Ιδωμεν!Για οποιαδηποτε εξελιξη θα σας ενημερωσω.Αν θελετε κι εσεις να προτεινετε η να σας πω κατι πειτε μου.Ευχαριστω.
[automerge]1656697373[/automerge]
θα θελα να ρωτησω και κατι αλλο για το κοκατιλ μου αν ξερετε.Επειδη το κοκατιλ αυτο το βρηκα σε ασχημη κατασταση εδω και εναμιση χρονο και δεν ξερω την ηλικια του ουτε στο περιπου,υπαρχει κανενας τροπος που να προσδιοριζεται εστω και στο περιπου?
 
Τελευταία επεξεργασία:
@foller
Αν είσαι τυχερός θα σε καλύψει η αντιβίωση που σου πρότεινε ο γιατρός.
Από την περιγραφή σου μάλλον πρόκειται για πρόβλημα του αναπνευστικού συστήματος.
Βέβαια η τηλεφωνική διάγνωση δεν είναι η καλύτερη λύση, όμως κατανοώ τις ιδιαίτερες συνθήκες που υπάρχουν.
Αυτό που έχω να προτείνω είναι με την πρώτη ευκαιρία να αλλάξεις το κλουβί, και τις πατήθρες.
Τα στρογγυλά κλουβιά είνα ακατάλληλα για τα πουλάκια, και οι πλαστικές πατήθρες μόνο κακό κάνουν.
Επίσης θα πρέπει να προσέξεις περισσότερο το θέμα της υγιεινής και της διατροφής του.
Διάβασε τα παρακάτω:
Thread 'Οδηγός φροντίδας παπαγάλων' https://community.petbirds.gr/threads/Οδηγός-φροντίδας-παπαγάλων.26295/


Η ηλικία με ακρίβεια σε ένα ενήλικο παπαγάλο είναι δύσκολο να προσδιοριστεί.
 
Back
Top