Ασθένειες Μάτι χωρίς φτερά γύρω του

giannis.kirp.

PB Member
Εγγραφή
28 Ιαν 2014
Μηνύματα
1.048
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Παιδιά έχω ένα καναρινάκι θηλυκό το οποίο ευτυχώς δεν το έβαλα για ζευγάρωμα γιατί τις τελευταίες μέρες άρχισαν να της πέφτουν ( ίσως να τη τσιμπούσαν και τα άλλα) φτερά. Τη χώρισα αμέσως σε άλλο κλουβί. Το πουλάκι κουνιέται στο κλουβί κανονικά τρώει πίνει δεν έχει καρίνα δεν είναι φουσκωμένο κπλ και για αυτό κρατάω το ενδεχόμενο πως ίσως το τσιμπούσαν τα άλλα ( κάποια γύρω φτερά ήταν ανακατωμένα και ίσως να τη τσιμπούσαν τα άλλα). Το μάτι δεν το κρατάει κλειστό το έχει ανοιχτό η γύρω περιοχή έχει αρκετούτσικα φτερά μόνο λίγα λείπουν δεν έχει κανένα σπυράκι η άλλο εξώγκομα στο σημείο αυτό. Foto μάλλον αύριο θα βάλω γιατί σήμερα μέχρι το βράδυ είμαι πολύ απασχολημένος.
 
Βάζε πρωί - βράδυ tobrex χωρίς κοστιζόνη (το παιδικό) από μια σταγόνα στο κάθε μάτι και στη γύρω περιοχή (πρώτα στο υγιές μάτι και μετά σε αυτό που λείπουν φτεράκια) και καλός καθαρισμός των πατηθρών καθημερινά... Μετά από μερικές μέρες είμαι σίγουρη ότι θα δεις διαφορά και βελτίωση! Περαστικά σας!
 
Πήρα tobrex χωρίς κορτιζόνη αλλά και ένα φάρμακο από pet shop που μπαίνει στο νερό. Ποιο από τα 2 να βάλω; Το πουλάκι είναι ακόμα υπερκινητικό αλλά το μάτι του πρίστηκε και το έχει μισάνοιχτο.☹ Τι να κάνω; Να ξεκινήσω τη θεραπεία από αύριο; Αν ναι με ποιο από τα 2 φάρμακα; (απ'ο το pet shop μου είπαν πως αυτό το φάρμακο που λέγετε doxy-cyclin-t μου είπε να βάζω 0,4 γραμμάρια την ημέρα στο νερό και να το αλλάζω καθημερινά)
 
Back
Top