Φροντίδα Μέλισσες στα κλουβιά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης zwitsas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

zwitsas

PB New Member
Εγγραφή
2 Απρ 2009
Μηνύματα
185
Πόλη
Λευκάδα
γεια σας.στο μπαλκονι μου τελευταια εχω δει να μαζευονται μελισσες και πανε στα κλουβια τι 8α μπορουσα να κανω για να τις διωξω; γιατι φοβαμαι μην τσιμπισουν κανενα απο τα πουλια μου και ψωφησουν.
 
απο τη βλεπω εισαι Λευκαδα οποτε λιγο δυσκολο να το βρεις εγω εχω ψαξει σε ολα τα πετ της Κερκυρας και δεν το εχω βρει ακομα.
αλλα μπορεις να το παραγειλης απο ηλεκτρονικο καταστημα οπως αυτο toulias-eshop.gr/product.asp?catid=1190
 
οπ... Προσοχη οι μελισσες δεν τσιμπανε αν δεν κυνδινευσουν. Γνωριζουν οτι αν τσιμπισουν θα πεθανουν. τσιμπανε μονο για να προστατευσουν την κυψελη τους και μονο αν τις πιασεις. ειμαι σιγουρος οτι τα εντομα που βλεπεις δεν ειναι μελισσες αλλα σφιγκες. Παρα πολυ κοσμος μπερδευει αυτα τα εντομα με αποτελεσμα οι μελισσες να ειναι ενα παραξιγημενο ειδος.
οι σφιγκες ψαχνουν τροφη που μπορει να ειναι φρουτα η κρεας η ψαρι η ακομα και μελλισες.
οι μελισσες τρυγιριζουν στο χορο μονο αν υπαρχουν λουλουδια η μελι η καπιο γλυκο σιροπι...
προσοχη οχι δηλιτιρια για τα εντομα. Μπορει να φαι το εντομο που εχει φαει το δηλιτιριο καποιο πουλι και να πεθανει.
Υπαρχουν παγιδες για σφιγκες οι μπουμπούρους που εγκλοβιζοντε μεσα και δεν μπορουν να βγουν...
αν και πιστευω οτι για να εχεις σφιγκες εκει καποιο τροφιμο εχουν μυριστει η καμια φωλια εχουν.
αν τελικα ειναι μελισσες (δεν το νομιζω)απομακρινε καποια γλικαντικη ουσια που πιθανων εχεις εκει κοντα... Αν και δεν κυνδινευουν τα πουλια σου απο τις μελλισες...
 
Μεχρι να τις απομακρυνεις, σου προτεινω να κανεις οτι κι'εγω. Οταν βγαζω τα κλουβια εξω απο το σπιτι, τα σκεπαζω παντα με ενα κομματι τουλι, διοτι μαζευονται διαφορα εντομα. Εχω χασει παλια κοκατιλ απο τσιμπιμα σφηκας.
 
ισως νανε σφιγκες ναι... Πανε εκει γτ παντα βαζω στς παπαγαλους κατι να φανε και τα εχω μονιμα εξω.φωλια κοντα στο μπαλκονι οχι δεν εχουν αλλα καπου τριγυρω σιγουρα εχουν. Τι να κανω σε αυτη την περιπτωση; Αν βαλω σε ενα μπουκαλακι μελι και οταν μπενουν να κολανε... Πιανει αυτο; Εχω δει να το κανουν κιαλοι...
 
ενα αλλο που εκανε ο πατερας μου(για να μην του τρωνε τα αμπελια) εβαζε σε ενα μπουκαλι λιγο κοκα κολα στο πατο και ενιγε μια μικρη τρυπα στο πλαι και τοποθετουσε ενα μικρο χωνι στην τρυπα και μπαινανε μεσα και μετα δεν μπορουσαν να φυγουν!
 
ενα αλλο που εκανε ο πατερας μου(για να μην του τρωνε τα αμπελια) εβαζε σε ενα μπουκαλι λιγο κοκα κολα στο πατο και ενιγε μια μικρη τρυπα στο πλαι και τοποθετουσε ενα μικρο χωνι στην τρυπα και μπαινανε μεσα και μετα δεν μπορουσαν να φυγουν!

αυτο ειναι ενα ειδος παγιδας... Καλυτερα ομως μην βαλεις κοκα κολα η καποιο σιροπι γιατι θα προσελκισεις και μελισσες.

σαν δολομα μπορεις να βαλεις λιγο μαλακο κρεας η ψαρι. Ετσι θα ερθουν μονο σφιγκες.

αν δεν μπορεις να κατασκευασεις τοτε ζητα μια παγιδα για δακο(για ελιες) απο ενα γεοπονο ειναι πολυ καλες παγιδες...
αν και εγω θα σε συμβουλευα να χρεισιμοποιησεις τουλι, αφου ολα τα εντομα παιζουν πολυ συμαντικο ρολο στην φυση ακομα και αυτα που μας ενοχλουν, αλωστε σε λιγο καιρο θα εξαφανιστουν οι σφυγκες με τα πρωτα κρυα...
 
Back
Top