Ασθένειες Μέσα σε 2 μέρες ξεγυμνώθηκε ο λαιμος καρδερίνας

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης stzark
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Περιστέρι
Να το ποω ματιασμα αυτο με εμενα;
Αφου λοιπον ξεμπερδεψα με την epithol και το θεμα των ποδιων, τωρα πιασαμε το λαιμο και λιγο το σβερκο.
Αρχισε που λετε να χανει φτερα και μεσα σε 2 μερες ξεγυμνωθηκε ο λαιμος του και λιγο το σβερκο του (φαινεται μονο οταν σκυβει). Κοιταξα το λαιμο του και δεν εχει μαυρα στιγματα, δε ξερω αν ειναι καλο η κακο αυτο 😕
Τριβεται συνεχεια στο λαιμο αλλα και γενικα σ ολο το σωμα, τυναζει συνεχεια τα φτερα του και ολο τα τριβει με το ραμφος του.
Λετε να ειναι απ το στρες λογω οτι το επιανα στο χερια μου να του βαλω epithol? Αν και την τελευταια φορα δε χρειαστηκε να το πιασω, εκατσε και του βαλα στη πατηθρα!

Στις παρακατω φωτογραφιες (1, 2) ειναι αφου εχει παρει το μπανιο του

Ειναι δυνατον να χανει τοσα φτερα απο ενα τυναγμα ενω το ειχα στα χερια μου; (foto 3)

Συνημμένα

• kardmat1.webp
    kardmat1.webp
    11,3 KB · Προβολές: 124
  • kardmat2.webp
    kardmat2.webp
    10,9 KB · Προβολές: 109
  • kardmat3.webp
    kardmat3.webp
    9,5 KB · Προβολές: 93
Ειναι δυνατον να χανει τοσα φτερα απο ενα τυναγμα ενω το ειχα στα χερια μου;

Σταύρο κι όμως είναι δυνατόν. Επειδή αυτή τη περίοδο (πτερορροια) τα φτερά των πουλιών είναι χαλαρά λόγω αλλαγής φεύγουν πολύ εύκολα. Έχω πιάσει πουλί με πτερόρροια και αφήνοντας το πάλι στο κλουβί του φύγαν ένα κάρο φτερά και πούπουλα. Οπότε μη σε ανησυχεί αυτό.
Πάντως μπορεί να είναι κι από στρες αλλά συνήθως αυτή τη περίοδο σχεδόν όλα τα πουλιά περνάνε πτερόρροια.

Ευχαριστω nyktaoys για την απαντηση. Συνηθως μεχρι ποτε κραταει η πτερορροια; η ποσο διαρκει καλυτερα, για να δω απο ποτε πρεπει να αρχισω να ανησυχω αν δεν φτιαξουν τα πραγματα.

Παραθέτω ένα απόσπασμα από το άρθρο Διαχείριση της Πτερόρροιας
Συνηθως μεχρι ποτε κραταει η πτερορροια; η ποσο διαρκει καλυτερα, για να δω απο ποτε πρεπει να αρχισω να ανησυχω αν δεν φτιαξουν τα πραγματα.
Διάβασε το άρθρο που αναφέρω πιο πάνω και αν υπάρξουν απορίες τις λες

Πηγα σ ενα petshop και του πηρα αυγοτροφη και ενα προιον της Beaphar Bogena Multi-Vit γα να ενισχυσω λιγο τον οργανισμο του. Μου ειπε για 2 σταγονες στη ποτιστρα, καλα ειναι φανταζομαι ετσι;

Απάντηση: Ειναι πτερορροια ή οχι;

Έκανες καλά σε αυτή τη φάση που πήρες το Multi-Vit της Beaphar Bogena ή οποιοδήποτε άλλο πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα κι αν έπαιρνες. Το ιδανικό βέβαια είναι στη συνέχεια να τους παρέχεις μια πλούσια διατροφή με ποικιλία τροφών και να χορηγείς το συμπλήρωμα υποστηρικτικά.

Αβγοτροφή τι ακριβώς πήρες; Εύχομαι να μη σου έδωσαν μια κίτρινη λεπτή σκόνη χύμα ή εν πάση περιπτώσει σε διαφανές σακουλάκι κλεισμένο με συρραπτικό από πάνω.

Η δόση είναι εντάξει, γράφει οδηγίες και πάνω στο κουτί.

Τελευταία επεξεργασία:
Παρακολουθώ την συζήτηση για την πτερόρροια που έχει ανοίξει εδώ και διάβασα και το άρθρο που προτείνεις φίλε PetBirds γιατί και ο δικός μου ο Σέργιος εδώ και δύο ημέρες άρχισε να χάνει πούπουλα.. Πριν λίγο καιρό μου σύστησαν ένα βιταμινούχο το Tabernil και δεν ξέρω αν κάνει και για αυτή τη δουλεία που κουβεντιάζουμε. Δυστυχώς αυτά τα σκευάσματα δεν έχουν λέξη Ελληνική επάνω. Άραγε δεν είναι υποχρεωμένοι οι εισαγωγείς να έχουν και χαρτάκι στα Ελληνικά μέσα. Τέλος πάντων. Του δίνω κάθε μέρα 5 σταγόνες σε μισή ποτίστρα νερό. Κάνει αυτό ή να πάρω και εγώ αυτό που πήρε ο φίλος stzark. Για την ποδάγρα δεν έχω γράψει ακόμα γιατί δεν έχει τελειώσει η θεραπεία.

Καλησπερα, αν μπορεις σκαναρισε τις οδηγιες χρησης να στο μεταφρασω η αν θες πες μου πως ακριβως λεγεται το πολυβιταμινουχο τη ςταμπερνιλ (τοταλ?) μηπως το εχω για να σου το στειλω στα ελληνικα, οκ?

Φιλε Σταυρο δεν θα την ελεγα λεπτη κιτρινη σκονη ακριβως :) αλλα χυμα ειναι, δεν ειναι συσκευασμενη και καποιας ετεριας. Θ ανεβασω φωτογραφια να δεις γιατι μου κανει εντυπωση που ρωτας και θα θελα να μαθω το λογο για να χω το νου μου γενικως αλλα και ειδικως. (foto 1)

Τωρα οσο αφορα τη δοση μου ειπε 2 σταγονες την ποτηστρα αλλα οι οδηγιες μεσα λενε 5 με 7 αν το πουλι ειναι μεγαλο φανταζομαι σε ηλικια και οχι σε μεγεθος 🙄 η κανω λαθος; για πρωτη φορα του βαλα 3

Ααα οσο για τη διατροφη του, του δινω μια φορα τη βδομαδα το φρουτακι του, μια φορα το πρασινο του συνηθως μαρουλι και μια φορα αυγο και βεβαια εχει παντα μεσα αμμο και βιταμινες σε σκονη χυμα. Δεν ξερω αν κανω καλα η χρεαζεται κατι ακομα η και σε πιο μεγαλη συχνοτητα, τι λετε;

Φιλε dkard δε ξερω τι θεραποια κανεις για ποδαγρα αλλα εγω με την epithol ειχα πολυ καλα αποτελεσματα και αμεσα. Βεβαια εχει να κανει παντα και σε τι σταδιο εχει φτασει η ποδαγρα και φανταζομαι απο πολλες αλλες παραμετρους.

Συνημμένα

• kardmat4.webp
    kardmat4.webp
    10,2 KB · Προβολές: 82
Καλημερα φιλε Σταυρο καλο ειναι να μην αγωραζεις οσο ειναι δηνατον χιμα τροφες η οτιδιποτε αλλο ειναι για τα καναρινακια για τους εξεις λογους:
1) ειναι εκτεθημενες σε σκωνη η οποια κανει κακο οταν καταναλοθει με την τροφη
2) ειναι εκτεθημενες σε ολλα τα υπταμενα εντομα και φισικα στης ακαθαρσιες τους
3) ειναι εκτεθημενες σε ποντικια και κατσαριδες και φισικα στηςακαθαρσιες τους
4)το οτιδιποτε ειναι σε σακουλακι χιμα μπωρει να εχει λειξη αλλα για να μην το πεταξει το εκαστοτε μαγαζι να το βαζει σε σακουλακια και να το πουλαει
5)οτι προιων ειναι εκτεθημενο στον αερα για πολες μερες μπαγιατεβει

αυτοι ειναι μερικοι λογοι για να μην περνουμε οτιδιποτε πανε να μας πασαρουν και ειναι χιμα καλητερα να δωσουμε λιγα παραπανω και να παρουμε σισκευασμενα παρα να μην ξερουμε τι περνουνε

Πριν λίγο καιρό μου σύστησαν ένα βιταμινούχο το Tabernil και δεν ξέρω αν κάνει και για αυτή τη δουλεία που κουβεντιάζουμε. Τέλος πάντων. Του δίνω κάθε μέρα 5 σταγόνες σε μισή ποτίστρα νερό. Κάνει αυτό ή να πάρω και εγώ αυτό που πήρε ο φίλος stzark.
Γράψε εάν θέλεις για ποιο σκεύασμα ακριβώς πρόκειται όπως σου λέει και η Κατερίνα γιατί η μάρκα μόνο δεν αρκεί.

Οποιοδήποτε πολυβιταμινούχο μπορεί να κάνει τη δουλειά του. Υπάρχουν 5 - 10 γνωστές εταιρείες που θα μπορούσες να εμπιστευτείς εξίσου, όπως υπάρχουν και κάποια σκευάσματα που διατίθενται αποκλειστικά για την πτερόρροια, αν και προσωπικά δεν βλέπω κάποιο λόγο για να πάρεις τέτοιο, ειδικά εάν τους δίνεις παράλληλα και πρωτεΐνες (αβγοτροφή).

Να τους δίνεις όσο ακριβώς γράφουν οι οδηγίες και με τον τρόπο που αναφέρουν.
Θ ανεβασω φωτογραφια να δεις γιατι μου κανει εντυπωση που ρωτας και θα θελα να μαθω το λογο για να χω το νου μου γενικως αλλα και ειδικως.
Αυτό που φαίνεται στη φωτογραφία μοιάζει με αβγοτροφή, να προτιμάς όμως συσκευασμένη. Προσοχή στην ημερομηνία λήξεως και ειδικά στον τρόπο που αναγράφεται. Εάν δηλαδή είναι τυπωμένη - «χτυπημένη» πάνω στη συσκευασία ή εάν βρίσκεται γραμμένη πάνω σε αυτοκόλλητο. Σε αυτή την περίπτωση ρίξτε μια ματιά και κάτω από το αυτοκόλλητο.

Μερικές φορές όταν κάποιος πελάτης ζητάει ένα προϊόν κάπως αόριστα και «απονήρευτα» παίρνει κάτι άλλο από αυτό που ζήτησε. Σου το λέω γιατί έχει παρατηρηθεί αυτή η λεπτή χύμα σκόνη σε κίτρινο, κόκκινο, πράσινο ή ό,τι άλλο χρώμα να πωλείται έως αβγοτροφή ή «βιταμίνη» αναλόγως την περίπτωση.
Τωρα οσο αφορα τη δοση μου ειπε 2 σταγονες την ποτηστρα αλλα οι οδηγιες μεσα λενε 5 με 7 αν το πουλι ειναι μεγαλο φανταζομαι σε ηλικια και οχι σε μεγεθος 🙄 η κανω λαθος;
Προφανώς κάνεις λάθος. Αν κοιτάξεις προσεκτικά γράφει:
Μικρά πουλιά (καναρίνια κ.λπ.)
Μεγάλα πουλιά (μάινες κ.λπ.)
3 σταγόνες είναι η δόση για καναρίνια καρδερίνες κ.λπ.
Ααα οσο για τη διατροφη του, του δινω μια φορα τη βδομαδα το φρουτακι του, μια φορα το πρασινο του συνηθως μαρουλι και μια φορα αυγο και βεβαια εχει παντα μεσα αμμο και βιταμινες σε σκονη χυμα. Δεν ξερω αν κανω καλα η χρεαζεται κατι ακομα η και σε πιο μεγαλη συχνοτητα, τι λετε;
Η συχνότητα είναι καλή. Αβγό - αβγοτροφή τουλάχιστον 2 φορές, αυτήν την εποχή. Τα λαχανικά εναλλάξ με μπρόκολο, αντίδι, λάχανο, σπανάκι κ.λπ. Η… «βιταμίνη» σε σκόνη χύμα που λες είναι αυτή στην οποία αναφέρομαι πιο πάνω. Μια πολύ καλή ιδέα είναι να τη βγάλεις εντελώς από τη διατροφή τους. Άσε που θα σου μείνει και ένα σκεύος ελεύθερο!

Ετσι ακριβως ειναι Σταυρο οσο αφορα την υποτιθεμενη βιταμινη (χυμα λεπτη και ψιλοκοκκινη) και εκανα αυτο ακριβως που ειπες την εβγαλα και εβαλα στη θεση της αβγοτροφη μιας και εχω και αλλο ενα σκευος μεσα στο κλουβι με αμμο, να μη γεμισει και ο χωρος :)
Ευχαριστω πολυ!

καλησπέρα,

μια ερώτηση μόνο...

γιατί να παίρνουμε σκεύασμα αυγoτροφής από pet shop?
το απλό σπιτικό αυγό δε κάνει; Εγώ δεν έχω πάρει ποτέ τίποτα απο pet shop΄(με αξαίρεση τους σπόρους)
δε ξέρω αν κάνω καλά, αλλα του βάζω να φάει ότι υπάρχει σπίτι μου... λαχανικά.. Κτλ.

γιατί να παίρνουμε σκεύασμα αυγoτροφής από pet shop?
το απλό σπιτικό αυγό δε κάνει; Εγώ δεν έχω πάρει ποτέ τίποτα απο pet shop΄(με αξαίρεση τους σπόρους)
δε ξέρω αν κάνω καλά, αλλα του βάζω να φάει ότι υπάρχει σπίτι μου... λαχανικά.. Κτλ.
Πολύ καλά κάνεις. :)

Εξάλλου ο στόχος είναι η χορήγηση πρωτεΐνης, ο οποίος επιτυγχάνεται και με τους δύο τρόπους. Η επιλογή εξυπηρετεί πρακτικούς σκοπούς.

Σταύρο, έτσι ακριβώς είχε γίνει και η δική μου καρδερίνα τέλη Ιούλη. Φοβήθηκα πολύ γιατί "φίλος" εκτροφέας μου είχε χαρίσει τότε ένα κανάρι που δεν είχε καθόλου φτερά στο κεφάλι και στο σβέρκο. Μου είπε ότι έχει πτερόρροια αλλά το πουλάκι πέθανε χθες αν και προσπάθησα πολύ να το γιατρέψω. Η καρδερίνα μου τελικά είχε απλώς πτερόρροια. Της έδωσα πολυβιταμίνες και τώρα είναι μια χαρά. Μάλλον δεν πρέπει να ανησυχείς. Εύχομαι να γεμίσει γρήγορα με πούπουλα!

Σ ευχαριστω Αλεκα μου, η ελπιδα πεθαινει παντα τελευταια :)
Το θετικο και στο οποιο στηριζω τις ελπιδες μου ειναι οτι ειναι πολυτ κινητικο και κελαηδα και τρωει στα φυσιολογικα επιπεδα.

Χαιρετώ όλη την ομάδα.

Είχα προβλήματα με το Internet και γιαυτό χάθηκα.
Έχω μείνει και πολύ πίσω στο διάβασμακαι πρέπει να τρέξω να σας προλάβω.
Έχετε γράψει ένα κάρο πράγματα.

Σας ευχαριστώ για τις απάντήσεις που μου δώσατε ορισμένοι.

Ελπίζω να είμαι σε θέση σε λίγο απαντήσω

Τελικα μετα απο 1 μηνα αγχους αρχισε σιγα σιγα να βγαζει φτερακια και παλι και να καλυπτονται σιγα σιγα οι γυμνες περιοχες του πουλιου. Τελος καλο ολα καλα τελικα, τσαμπα ανησυχουσα μην εχει τιποτα αλλο :)
Υπομονη χρειαζεται και επιμονη στη καλη διατροφη.

Back