Διατροφή Μέχρι πότε να δίνω καθημερινά αυγό σε νεοσσούς 40 ημερών;

hrpapanik1

PB New Member
Εγγραφή
17 Φεβ 2009
Μηνύματα
66
Πόλη
Πάτρα
Καλημέρα σε όλους σας;
Έχω τέσσερα πουλάκια 40 ημερών ΄σε μια ζευγαρώστρα. Επιτρέπετε να τους προσφέρουμε καθημερινά μισό αυγό; Και για πόσο;
Εκτός από το αυγό τους δίνω μήλο, αυγοτροφή και σπόρους.
Ευχαριστώ.
 
χρηστο δεν ειναι αναγκη να τους δινεις συνεχεια πλεον γιατι θα σου παχυνουν. Βαλε 2-3 φορες την εβδομαδα. Μπορεις να προσθεσεις και αλλα στην διατροφη σου οπως π.χ. Νιζερ, πυριλλα,chia αλλα και καποιους αλλους σπορους.
 
Προσωπικά το κρατάω το αυγό μέχρι την πρώτη πτερόροια. Σε τόσο μικρή ηλικία δύσκολο να παχύνουν είναι ακόμη στην "ανάπτυξη" και χρειάζονται πρωτεΐνες. Πάντως και αυγό και αυγοτροφή ταυτόχρονα το βρίσκω πλεονασμό αφού κάνουν το ίδιο πράγμα. Φρούτα σιγά σιγά δοκίμαζε να τους δίνεις και διαφορετικά. Οι σπόροι Chia δεν υπάρχουν στην βασική τροφή και μπορείς να τους δίνεις (κάνουν καλό στο εντερικό), τους άλλους τους έχει το μίγμα σου.
 
στο μειγμα που δινουμε η chia δεν υπαρχει και ουτε η πυριλλα. Επισης η μαγια μπυρας δεν υπαρχει. Το αυγο πρεπει να το δινουμε εναλλαξ με την αυγοτροφη. Και οτν αρχιζουμε να κοβουμε το αυγο μπορουμε να δινουμε σε μια ταιστρα νιζερ που ειναι και λιπαρος σπορος και τα πουλια των τρωνε πολυ.
 
Ο σπόρος chia είπα και πιο πάνω ότι είναι καλός για το εντερικό των πουλιών και μπορούμε να βάζουμε. Όταν λες πυρίλα φαντάζομαι εννοείς Περίλλα έτσι; Κάποια μείγματα έχουν μέσα είναι σπόρος που πρέπει να υπάρχει στο βασικό μείγμα μας και όχι να μπαίνει ξεχωριστά. Σπόροι οφέλιμοι που μπορούμε να δίνουμε είναι chia, Foniopaddy και Καμελίνα. Αυτούς μπορούμε να τους δίνουμε οποιαδήποτε εποχή και όχι απαραίτητα μόνο κατά την αναπαραγωγή ή μόνο στους νεοσσούς. Στο νίζερ επίσης είμαι αντίθετος να το δίνουμε χωριστά σαν σπόρο. Είναι πολύ πιο εύγευστο από τους υπόλοιπους και τα πουλιά θα τρώνε υπερβολικό νίζερ σε βάρος του βασικού μείγματος. Προσωπικά εμπιστεύομαι το βασικό μείγμα που δίνω στα πουλιά μου και τις αναλογίες του. Αν δεν έβρισκα σωστές τις αναλογίες θα άλλαζα βασικό μείγμα αντί να προσθέτω σπόρους χωριστά. Η μαγιά μπύρας που αναφέρεις μπαίνει στην αυγοτροφή και όχι στους σπόρους. Είναι πραγματικά πολύ καλό συμπλήρωμα διατροφής και στην προετοιμασία για αναπαραγωγή αλλά και για τους νεοσσούς. Αυγοτροφή και αυγό εναλλάξ για ποιο λόγο; δεν κάνουν την ίδια δουλειά;
 
Back
Top