Ασθένειες Μήπως είναι άρρωστο το κοκατίλ μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης cdadam
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

cdadam

PB New Member
Εγγραφή
9 Απρ 2019
Μηνύματα
40
Πόλη
Καβάλα
Καλησπερα παιδια ανυσηχω για το κοκατιλ μου μηπως ειναι αρρωστο η αρρωστενει..
τον εχουμε 12 χρονια ποτε δεν τον πηγα σε πτηνιατρο, αλλωστε στην περιοχη μου δεν γνωριζω και κανεναν
ποτε δεν μασ εδειξε νομιζω κατι σοβαρο.
ειναι ανυπομονος πολυ με το φαγητο, θελει να δοκιμασει απο αυτα π φτιαχνουμε για εμας σχεδον παντα, ειδικα οταν μασ βλεπει ν φτιαχνουμε μακαρονια αυγο ρυζι κτλ. τρωει μακαρονι αυγο ρυζι λιγο πατατα καροτο βρωμη, διαφορα γενικα αλλα οχι γλυκα κ αλμυρα. επιπλεον σιγουρα τρωει απο την τροφη του αρκετα κ μαλιστα οταν καθομαστε να φαμε πηγαινει κ αυτοσ κ τρωει απο την τροφη του η ερχεται στ τραπεζι.
το παπαγαλακι μου ειναι μαθημενο με την πορτα του κλουβιου παντα ανοιχτη πεταει μεσα στ σπιτι αμα θελει οποτε θελει κ επιπλεον του εχουμε φτιαξει μια φωλια απο κουτι απο παππουτσια εδω κ χρονια κ την περναει εκει αρετεσ ωρες, μαλιστα δεν μασ αφηνει να πλησιαζουμε κ πολυ εκει.. Δεν θελει! Η φωλια ειναι πανω απο το κλουβι.

τις τελευταιες μερες εχω την εντυπωση οτι δεν εχει αρκετη ορεξη. αρχικα ξυπναει μασ μιλαει λιγο τρωει λιγο κ πηγαινει στην φωλια κ μην σασ πω δεν βγαινει, η τουλαχιστον δεν θελει να βγει καθολου εως το βραδυ που επιστρεφει η μητερα μου κατα τς 8-9, οπου βγαινει κ ερχεται εκει που καθομαστε τρωει σπορια το χαιδευουμε λιγο και πηγαινει κ κουρνιαζει.

αυτο που νομιζω ειναι οτι δεν εχει ορεξη τελευταια οπως ειχε, βεβαια ισως ειναι κ με τις μερες τους και αυτα..;
ανυσηχω μηπως ειναι αρρωστο, αν μπορει κανενας ας βοηθησει ευχαριστω!
 
Γιατί έχεις φωλιά στο πουλί; Απο εκεί ξεκινούν τα προβλήματά σας τα οποία δεν είναι όσο σοβαρά θα μπορούσαν να είναι. Αφαίρεσέ το κουτί άμεσα είναι η γνώμη μου.
 
θα μπορουσατε να μου αιτιολογησετε την απαντηση σας. Αρχικα πρεπει να κατανοησω και τον λογο που ξεκινουν τα προβληματα ετσι. επισησ πρεπει να προσθεσω οτι ακομη και να αφαιρεσω την φωλια θα ψαχνει μερος να κουριαζει και να βολευετε και θα το κανει στεκι, για αυτο μηπως πρεπει να αλλαξω και κατι ακομη; Επισης εαν αφαιρεσω την φωλια θα γκρινιαζει για να την παρει πισω δυστηχως ειναι μαθημενος τουλαχιστον 3-4 χρονια ετσι
 
Να σου πω την αλήθεια ούτε κι εγώ καταλαβαίνω για ποιο λόγο πρέπει να έχει φωλιά ένα πουλάκι μόνο του. Θα πρέπει το κλουβί του να είναι σε τέτοιο σημείο ώστε να νιώθει ασφάλεια εκεί.

Έχω κι εγώ δύο κοκατιλ λίγο μεγαλύτερα από το δικό σου.
Το ένα από τα δύο έχει ηρεμήσει αισθητά σε σχέση με τα προηγμένα χρόνια (είναι 14 περίπου τώρα) ενώ το άλλο είναι ζωηρό όπως ήταν μικρό.
Μετά από τόσα χρόνια που είναι μαζί σου νομίζω πως εσύ καλύτερα από όλους μπορείς να αντιληφθείς εάν αυτό που κάνει είναι μια αλλαγή στη συμπεριφορά του ή εάν υπάρχει περίπτωση να κρύβεται κάτι άλλο. Εμένα δεν μου φαίνεται λογικό να μένει σχεδόν όλη την ημέρα στη φωλιά. Θα την αφαιρούσα κι εγώ, όπως σου είπε και ο Ανέστης, και θα έβαζα νέα παιχνίδια στο κλουβί ή γενικά στον χώρο ώστε να έχει ερεθίσματα να ασχοληθεί με κάτι.
 
εχω προσπαθησει κανα δυο φορες να του παρω την φωλια αλλα γκρινιαζει παρα πολυ κ την θελει πισω.. Οταν την ειχα αφαιρεσει πηγαινε καπου ψηλα και κουρνιαζε με αποτελεσμα να μην μπορει να τον παρει και να τον βαλει στ κλουβι η μητερα μου.
παρακατω ειναι η φςτογραφια με το κλουβι το ξερω ειναι λιγο μεγαλο αλλα μπορει να κινηθει ανετα γυρω γυρω
 
Οπως σου ειπαν η φωλια δε χρειαζεται κ κακως του ξεκινησες αυτη τη συνηθεια! Οπως κακως κατα τη γνωμη μου ειναι η πορτα του κουβιου μονιμως ανοιχτη! Πρεπει να υπαρχει προγραμμα! απο κει κ περα οσο μεγαλωνουν πιθανον κι αυτα να παραξενευουν 😀! Θα ελεγα να τον παρατηρησεις κ να δεις! Δλδ ολη μερα δε τρωει αρα καθεται στη φωλια;
 
Δεν αφήνουμε τα πουλάκια να κάνουν ότι θέλουν... Εμείς θέτουμε τα όρια για το καλό όλων μας και για να μην έχουμε στο μέλλον προβλήματα που δύσκολα θα μπορέσουμε να διορθώσουμε.
Εγώ από την αρχική σου περιγραφή κατάλαβα ότι το πουλάκι ακολουθεί το πρόγραμμα ενός αρσενικού κατά τη περίοδό της αναπαραγωγής. Δηλαδή μπαίνει στη φωλιά το πρωί και εκτελεί τη πρωινή βάρδια στο κλώσημα των αυγών. Κατά το απογευματάκι και πριν το σούρουπο εγκαταλείπει τη φωλιά και αναλαμβάνει το θηλυκό.
Μια τέτοια συμπεριφορά είναι καλό να αποτρέπεται και να μην αφηνουμε τα πουλακια να ζουν με τη ψευδαίσθηση οτι ειναι σε αναπαραγωγική φαση.
Ισως το πουλί έχει επικεντρωθει στη φωλια και αμελει το φαγητό του... Τον εχεις ζυγίσει; Παρακολουθεις γενικα το βαρος του;
 
Αν και σου εξήγησε ο Βαγγέλης στο προηγούμενο ποστ ξεκάθαρα γιατί η φωλιά σας δημιουργεί πρόβλημα, θα προσθέσω ότι τα πουλιά απο την φύση τους δεν κοιμούνται σε φωλιές παρά μόνο κατά την περίοδο της αναπαραγωγής τους. Οι σκοτεινές κρυψώνες ενεργοποιούν την αναπαραγωγική διάθεση και το αποτέλεσμα είναι αυτό που έχεις.
 
Καταρχην σας ευχαριστω ολους που με στηριζετε..

Δυστηχως το πουλακι ειναι μαθημενο ετσι αρκετοο καιρο. κανει οτι θελει οτι ωρα το θελει. Δεν ειναι κ τοσο ευκολο να του αφαιρεσω την φωλια και να του κλειδωνω την πορτα, θα γκρινιαζει πολυ θα στεναχωριεται.
εχει μαθει να πεταει οταν θελει και να ερχεται να βλεπει τι μαγειρευουμε.

Καταληγω, με αυτα που λετε.. Οτι ισως να μην μπορω να κανω τιποτα πλεον!
δεν μπορω να κλειδωσω ενα πουλακι μεσα, απο την στιγμη π εξαρχης ειναι ετσι. μπορω να τον κλειδωνω οταν ειναι ηδη μεσα, μα οταν θα θελησει να βγει θα φωναξει θα πηγαινει γυρω γυρω θα θελει να βγει! Που πολλες φορες βγαινει ανεβαινει και πηγαινει στην φωλια για να την τσεκαρει.
Ακομα κ εαν του βγαλω την φωλια και αφου γκρινιαξει κ οολαα αυτα, αργοτερα θα βρει ενα σκοτεινο μερος να αραζει, σε ενα σπιτι υπαρχουν τετοια μερη, κ ετσι θα εχουμε παλι το ιδιο αποτελεσμα γιατι η μητερα μου δεν θα μπορει να τον μαζευει κ να τον βαζει πισω στο κλουβι.

Ισως αρχικα να βαλω την φωλια μεσα στο κλουβι και ν διαμωρφωσω κ εναν χωρο ωραιο για αυτον.
επειτα μετα απο αυτην την εποχη της αναπαραγωγης που δεν θα περναει ωρες στην φωλια να τολμησω να την αφαιρεσω!

vagelis76 Φοιβος σας ευχαριστω για την αναλυση που κανατε και τους υπολοιπους εννοειται..
τωρα πλεον γνωριζω οτι το πουλακι καθεται ολη την ωρα στην φωλια για αυτους τους λογους

Εαν προτεινετε κατι, παρακαλω πολυ ευχαριστως..
 
και να ερχεται να βλεπει τι μαγειρευουμε
Αυτό θα μπορούσε να είναι πολύ επικίνδυνο!
Γενικά θα μπορούσες να ξεκινήσεις σταδιακά αλλαγές στο πρόγραμμά του, ώστε να έχει περίοδο προσαρμογής.
 
Back
Top