Ασθένειες Μήπως είναι άρρωστο;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Marina21
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Marina21

PB New Member
Εγγραφή
17 Μαρ 2014
Μηνύματα
296
Πόλη
Λαμία
Καλησπέρα. Παρατήρησα σήμερα στο κλουβί των μπατζι μου συγκεκριμένα στο δεύτερο ζευγάρι κάτι παράξενες κουτσουλιές ''πρασινοπες'' θα τις έλεγα κι επισης εχουν και σπορους απο την τροφη! Υποθέτω του αρσενικού θα είναι του βάζω και EPITHOL για τα ακαρεα και την ποδαγρα δεύτερη βδομάδα συνεχόμενη, και βλεπω αποτελεσματα. Αυτό με τις κουτσουλιές 4 χρόνια που έχω μπατζι δεν μου έχει ξανατυχει! Ανησυχώ και γι'αυτο θα ήθελα την βοήθεια σας.

rsz_img_20140914_192830.webp
 
Μόνο μία είδες; Αν είναι μόνο μία δεν αξιολογείται σοβαρά απλά να παρακολουθήσεις και να προσέξεις ποιο από τα δύο κάνει αυτές τις κουτσουλιές. Επίσης τι περιείχε το διαιτολόγιό τους τις τελευταίες ημέρες;
 
Οχι ειδα πολλες αλλα αυτη φαινονταν πιο καθαρα. Τις τελευταιες μερες τους εβαζα κανονικα τροφη, φρουτα και νερο με βιταμινες (οχι καθε μερα).
 
Για να εχει σπορους στις κουτσουλιες σημαινει οτι το πουλι δεν χονευει την τροφη πολυ καλα, αμμο με οστρακα τα εχεις μεσα;Εκτος και αν ειναι μια παθηση και για αυτον τον λογο δεν χονευει καλα την τροφη. Οσο για τις κουτσουλιες δεν ξερω και πολλα.
 
Μαρίνα μπορείς να ανεβάσεις φωτογραφία της κοιλιάς του;
 
Συγνωμη δεν μπορω να βγαλω φωτογραφιες την κοιλια του πουλιου, μου ειναι πολυ δυσκολο κι εκτος αυτου δεν θελω να το παιδεψω.. Εβγαλα καποιες φωτογραφιες αλλα δεν φαινονταν τιποτα... Εψαξα ομως λιγο την κοιλιτσα του και βρηκα καποιες πληγουλες με αιματακι, ειχαν επουλωθει. Πολυ μικρες ισα ισα που φαινοντουσαν και μονο δυο.
 
Κοιταξε Μαρινα σε αυτες τις καταστασεις δεν κοιταμε τοσο το αν το στρεσαρουμε αλλα κοιταμε να το θεραπευσουμε!Για να το θεραπευσουμε πρεπει να το δουμε την κοιλιτσα του. Εγω πρωσοπικα δεν μπορω ακομη να καταλαβω και πολλα πραγματα με τα πτηνιατρικα θεματα αλλα εχει ειδικους μεσα στο forum που ξερουν απο τετοιες καταστασεις αλλα και παλι χρειαζεται να διξεις φοτο που να φαινεται το σημειο, αυτα τα πραγματα δεν ειναι αστεια!
 
Θα προσπαθήσω να ξαναβγάλω αλλά πλέον το πουλάκι κάνει κανονικές κουτσουλιές οπότε δεν νομίζω να υπάρχει θέμα.. Στην αρχή έκανε 2-3 μετά έκανε κανονικές οπότε λογικά κάτι θα το πείραξε εκείνη τη στιγμή.
 
Το πιθανότερο και το εύχομαι. Παρακολούθησέ το και δώσε προληπτικά ριγανότσαγο, ή τριών βοτάνων ή σκορδόνερο.
 
Καλησπερα σας. Το θηλυκο μου μπατζι και το ταιρι του κανουν κατι κουτσουλιες διαλυμενες με πολυ νερο και αγχρωμες (προς το πολυ ανοιχτο λαχανι). Τους εφτιαξα ριγανοτσαγο τι αλλο μπορω να κάνω;
 
Τρώνε καλά; Τα έπιασες να δεις αν είναι αδύνατα; Αν φαίνεται το κόκκαλο στο κέντρο του στήθους, η καρίνα; Καλύτερα το βράδυ ετοίμασε σκορδόνερο να δώσεις αύριο και 3-4 μέρες. Ίσως φταίει και η υγρασία του καιρού. Γενική τους εικόνα πως είναι; Τι άλλο δίνεις εκτός από σπόρους; Σπόρους δίνεις συσκευασμένους, δεν θυμάμαι αν σ' έχω ρωτήσει.
 
Ναι μια χαρα τρωνε τα παπαγαλακια οχι δεν ειναι αδυνατα αλλα κανονικα σε βαρος. Το σκορδονερο μηπως μπορεις να μου πεις πως να το κάνω; Μαλλον η υγρασια θα φταιει. Γενικα θα τα χαρακτηριζα δραστηρια αλλα οκ. Τους δινω φρουτα και οι σποροι ειναι
συσκευασμενοι.
 
Δώσε χόρτα, σπανάκι, μπρόκολο τέτοια και μείωσε κάπως τα φρούτα.
Σήμερα το βράδυ, θα βάλεις σε ένα μπουκάλι του 1,5 λίτρου 4-5 καθαρισμένες σκελίδες σκόρδο και θα το αφήσεις όλη την νύχτα. Το πρωί θα βάλεις από αυτό στην ποτίστρα. Αν δεν πίνουν νερό και μπορείς, δώσε τους με ένα σταγονόμετρο 3-4 σταγόνες στο στόμα.
Βάλε το υπόλοιπο στο ψυγείο και τις επόμενες μέρες ξαναδώσε από αυτό το νερό αφού αφήσεις την ποσότητα της ποτίστρας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
 
Ενταξει, σε ευχαριστω Μαρια.:)

Ααα και κάτι άλλο τα παπαγαλάκια τώρα κάνουν κανονικές κουτσουλιές αλλά το θηλυκό κάνεις διπλάσιες από το κανονικό μέγεθος, γιατί;
 
Συμβαίνει στα θηλυκά αυτό. Έχουν αρχίσει να ζευγαρώνουν; Μήπως σου ετοιμάζει τίποτα αυγουλάκια.
 
Ναι τα είχα πετύχει να ζευγαρώνουν μια φορά. Είναι το δεύτερο ζευγάρι το οποίο είναι μαζί μήνες. Να μου ετοιμάζει αυγουλακια;
 
Δεν είναι απίθανο. Σουπιοκόκκαλο οπωσδήποτε στο κλουβί. Χορταρικά απαραιτήτως και τότε μην δώσεις σπανάκι. Δώσε και λίγους σπόρους ωμό σουσάμι. Φωλιά έχεις βάλει; Αυγοτροφή δίνεις;
 
Φωλιά έχω βάλει (εσωτερικά). Τα έχω σε ζευγαρωστρα, αντί για αυγοτροφη τους έχω βάλει αυγό και κάτι βιταμίνες στο νερό 2 φορές τον μηνα. Τους έχω σουπιοκοκκαλο.
 
Back
Top