Φροντίδα Μήπως είναι μεγάλο το κλουβί για μπάτζι;

valasia

PB New Member
Εγγραφή
19 Ιουλ 2018
Μηνύματα
388
Πόλη
Νέα Φλογητά
Γεια σας και παλι...
Αφου τελικα, μετα απο την βοηθεια σας, καταληξαμε να παρουμε παπαγαλακι μπαντζι για τον μικρο ηρθε η σειρα του κλουβιου.Βρηκαμε ενα γνωστο που εχει πετσοπ και μπορει να μας δωσει ενα κλουβι 0.50 χ 0.50 χ 1.0 σε παρα πολυ καλη τιμη.Αυτο που με προβληματιζει ειναι πως το κλουβι ειναι πολυ μεγαλο για ενα τοσο μικρο ειδος και ηθελα να ρωτησω αν θα κανει πιο δυσκολη την εκπαιδευση του παπαγαλου. Εννοειτε πως την προσφορα του κλουβιου δεν θα την χασω και θα το παρω αλλα μηπως για αρχη θα επρεπε να παρω και ενα μικροτερο;
 
Καλημερα!

Γενικά ισχύει το όσο μεγαλύτερο τόσο καλύτερο! Αυτό που θα έπρεπε να σε προβληματίζει είναι το κενό που έχει ανάμεσα από τα κάγκελα, συνήθως αυτά τα κλουβιά έχουν μεγάλο διάκενο το οποίο μπορεί να είναι επικίνδυνο και να σφηνώσει το μικρό σου με ολέθριες καταλήξεις ή αν είναι πολύ μεγάλο να μπορεί να το σκάει από κει.

Προτεινόμενο ασφαλές διάκενο για budgie είναι 1.27cm. Αν αν το κλουβί είναι εντάξει από αυτό θα σου έλεγα να το πάρεις.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Γενικά στα κλουβιά ισχύει το μεγαλύτερο ειναι και το καλύτερο. Όμως στα κλουβιά των παπαγάλων κάποιες πλευρές συχνά έχουν και οριζόντια κάγκελα ώστε τα πουλιά να αναρριχώνται σε αυτά με ράμφος και πόδια.
Επίσης κάτι σημαντικό ειναι και το διάκενο ανάμεσα στα κάγκελα να ειναι τέτοιο, ώστε να αποκλείει το σφήνωμα του κεφαλιού του πτηνού μέσα σε αυτό.
Τέλος, ό,τι κλουβί κι αν αγοράσετε, καλό θα ήταν, έστω κι αχρησιμοποίητο να ειναι, να απολυμανθεί σωστά, ειδικά αν προέρχεται από πετσοπ που φιλοξενεί ζώα ή πουλιά.
Για το ερωτημά σου σχετικά με μικρότερο κλουβί και εκπαίδευση, η γνώμη μου ειναι, ότι δεν ειναι απαραίτητο.
Μήπως να μας έβαζες φωτό του κλουβιού;
 
Ακομη δεν το εχω αγρασει, αυριο θα παω να το δει και ο γιος μου και θα σας στειλω φωτογραφια.
Με ποιον τροπο μπορω να το απολυμανω; Καπου διαβασα με νερο και ξυδι μονο... Ισχυει;
 
Με ποιον τροπο μπορω να το απολυμανω; Καπου διαβασα με νερο και ξυδι μονο... Ισχυει;
Βαλασία, για αυτή την ερώτησή σου η συζήτηση γίνεται εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Πως-θα-απολυμάνω-το-νέο-κλουβί.33236/

Μπορείς όταν με το καλό πάρεις το καινούργιο κλουβί, να μας το παρουσιάσεις με μερικές φωτογραφίες εδώ στο θέμα που βρισκόμαστε τώρα.
 
Back
Top