Φροντίδα Μήπως τα εγκατέλειψαν οι γονείς τους (μικρά περιστέρια)

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Bikos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Bikos

PB New Member
Εγγραφή
23 Μαϊ 2009
Μηνύματα
2
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους. Θα μπω κατευθείαν στο θέμα λόγω βιασύνης.
Πρίν δύο μήνες 2 πουλία κάνανε φωλιά κάτω από την μονάδα του air-condition στο μπαλκόνι μέσα σε ένα φαρασάκι. Γέννησαν διο αυγά τα εκόλαπταν εναλλάξ. Στην πορεία το ένα λιγόστεψε τις επισκέψεις του. 2 βδομάδες μετά την γεννα (σήμερα) Τα μικρά είναι πολύ μεγάλα κ τα βλέπω που μία είναι μεσα στι φωλιά και μία κάπου απέξω, όμως δεν έχω εντοπίσει την μάνα τους το τελευταίο τριήμερο να έρχεται να τα ταίζει και άρχισα ν'ανησυχώ. Είναι η αφορμή συμετοχής μου ο παραπάνω λόγος και θα εκτιμούσα αν μπορούσατε να μου πείτε αν πρέπει να τα ταϊσω ίσως ή γενικά να κάνω καμια ενέργεια.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!

Κωνσταντίνος 🙂
 
Τιποτα μην κανεις... Αν τρεις μερες δεν ταιζοντουσαν θα χαν ψωφησει τωρα. Ερχεται και τα ταιζει και δεν την εχεις δει. Μονο μην βγαινεις συχνα στο μπαλκονι και τρομαζει η μητερα.
 
Η μάνα είχε εξηκειωθεί με την παρουσία μας. Μόλις παρατήρησα ότι υπάρχουν κάτι πολύ μικρά ζώυφια που περπατάνε πολύ γρήγορα γύρω γύρω από την φωλιά.
 
Ισως πρόκειται για δεκαοχτουράκια:) Εκεινο που μπορείς να κανει αν θελεις, είναι να βαζεις ενα μπωλάκι με τροφή, καλαμπόκι, σιτάρι, ψωμάκι, σουσάμι και οτι άλλο μπορέις και ενα μπωλάκι με νερό για να βρισκουν οι γονεις να τα ταίζουν. Συντομα πιστευω που θα ξεπεταρδισουν και θα πορχωρήσουν στην επόμενη γέννα.

Τώρα σχετικά με τα μυγάκια...😕🙄
 
τα πουλάκια ειναι μια χαρα και ερχεται ο πατερας και τα ταιζει. τη μάνα δεν τη βλέπεις γιατι έχει καινούργια αβγα σε άλλη φωλιά και κλωσσάει. έπειτα, η θηλυκια μετά τα καινούργια της αβγά αραιώνει το τάισμα στα προηγούμενα πουλιά της. τα ζωυφια στη φωλιά θα έκαναν κακό αν τα πουλάκια δεν είχαν πουπουλα. Οπότε μην ανησυχεις. αν θες όμως μπορείς να βαλεις το μπολάκι με σπόρους... φιλικά. κώστας
 
πιασε τα πουλακια και κοιτα κατω απο τα φτερα, αν εχουνε ζωυφια ειναι ψειρες. Πηγαινε και αγορασε ψειροσκονη γιατι θα τα παρατησουνε τα μικρα, ετσι γινεται συνηθως οταν πιανουν ψειρες.
 
Back
Top