Αναπαραγωγή Μήπως τα Budgie μου είναι έτοιμα για αναπαραγωγή;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Niki 79
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Niki 79

PB New Member
Εγγραφή
14 Αυγ 2015
Μηνύματα
17
Πόλη
Κόρινθος
Γεια σας! Χαίρομαι που είμαι μέλος της παρεας. Έχω δύο μικρά παιδάκια που ήθελαν πολύ παπαγαλακι. Το είχαμε αρκετό καιρό μόνο του. Ώσπου άρχισα να ενημερώνομαι σχετικά με τα παπαγαλακια όταν διαπίστωσα ότι το πουλάκι μας είναι πολύ ανήσυχο όταν ακούει αλλά πουλάκια το πρωί που το έβγαζα στο μπαλκόνι. Σημειώνω ότι το παπαγαλάκι ζούσε με πολλά άλλα σε ένα κλουβί στο Pet Shop. Αλλά τότε δεν γνώριζα σχεδόν τίποτα για αυτά. Έτσι πήραμε κ ένα θηλυκό. Ζούνε μαζί περίπου2 μήνες. Είναι σχετικά καλή συμβίωση. Τελευταία όμως το θηλυκό είναι λίγο επιθετικό. Πάντα ήταν πιο ζωηρό πουλί. Το αρσενικό είναι πολύ ήρεμοκ ήταν από την αρχή. Υπάρχουν όμωςκ στιγμές που ταϊζονται κλπ. Αναρωτιέμαι αν θα πρέπει να βάλω φωλιά μέσα στο κλουβί. Γιατί τοθηλυκό από την ώρα που το έβαλα στο κλουβί σκίζει το χαρτί στον πάτο του κλουβιού σε λωρίδες και κάνεικάτι σαν φωλιά με αυτά. Στην αρχήδεν το είχα καταλάβει. Είναι δυνατόν να το κάνει αυτό; Μήπως για αυτό είναι τόσο νευρικό! Εγώ αλλάζω το χαρτί και καθαρίζω. Στην φωτογραφία προφίλ είναι ταπαπαγαλάκια μου. Το θηλυκό είναι τοκίτρινο. Μήπως είναι ετοιμα για αναπαραγωγή;
 
Νομιζω πως δεν ειναι ετοιμα για ανπαραγωγη, επισης δεν ειναι εποχη αναπαραγωγης απο Φθινοπωρο και μετα.
 
Νομιζω πως δεν ειναι ετοιμα για ανπαραγωγη, επισης δεν ειναι εποχη αναπαραγωγης απο Φθινοπωρο και μετα.
Αυτό το γνωρίζω. Απλώς αναρωτιέμαι γιατί αυτή η συμπεριφορά τελευταία. Επίσης δεν γνωρίζω αν αυτό που κάνει με το χαρτί είναι απλά ένα παιχνίδι. Θα ήθελα να μάθω αν κάνουν φωλιές όταν περιμενουν απογόνους ή απλά όταν είναι η εποχή αναπαραγωγής. Δεν γνωρίζω πολλά και θα ήθελα να μάθω. Δεν θα ήθελα να κάνω κάποιο λάθος. Κ αν είναι έτοιμα τελικά για αναπαραγωγή δεν ξέρω τι ακριβώς πρέπει να κάνω. Θα τα βρω σκούρα...
 
ή απλά όταν είναι η εποχή αναπαραγωγής
Στην πραγματικότητα τα budgerigars εδώ στην Ευρώπη δεν έχουν καθορισμένη εποχή αναπαραγωγής. Μπορούν να αναπαράγονται μέχρι εξάντλησης, εάν το επιτρέψετε. Αυτά τα πουλιά προέρχονται από την Αυστραλία όπου οι εποχές είναι ακριβώς αντίθετες με αυτές του βόρειου ημισφαιρίου.
Θα ήθελα να μάθω αν κάνουν φωλιές όταν περιμενουν απογόνους ή απλά όταν είναι η εποχή αναπαραγωγής
Η συμπεριφορά που περιγράφεις δείχνει ότι υπάρχει διάθεση για αναπαραγωγή, τουλάχιστον στο ένα από τα δύο πουλιά.
Τα budgies δεν κάνουν φωλιά οπουδήποτε. Χρειάζονται ειδική φωλιά που τοποθετείται στο κλουβί και την χρησιμοποιούν κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής τους. Τέτοιες φωλές υπάρχουν σε όλα τα Pet Shops.

Βασική προϋπόθεση για την αναπαραγωγή των πουλιών είναι να έχει προηγηθεί διατροφική προετοιμασία για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν σωματικά στη διαδικασία. Αυτό που έχει όμως μεγαλύτερη σημασία, είναι εάν θέλεις εσύ να μπεις σε αυτή τη διαδικασία και να τα υποστηρίξεις. Σε αυτή την περίπτωση, το πρώτο που θα χρειαστεί είναι μια φωλιά για το συγκεκριμένο είδος πουλιών.

Τέλος, ανέβασε μια φωτογραφία των πουλιών που να φαίνεται καθαρά το πρόσωπό τους και συγκεκριμένα η περιοχή πάνω από το ράμφος, γιατί το κυριότερο από όλα είναι ότι για μια πετυχημένη αναπαραγωγή θα πρέπει να έχεις ένα αρσενικό και ένα θηλυκό πουλί.
 
Στην πραγματικότητα τα budgerigars εδώ στην Ευρώπη δεν έχουν καθορισμένη εποχή αναπαραγωγής. Μπορούν να αναπαράγονται μέχρι εξάντλησης, εάν το επιτρέψετε. Αυτά τα πουλιά προέρχονται από την Αυστραλία όπου οι εποχές είναι ακριβώς αντίθετες με αυτές του βόρειου ημισφαιρίου.

Καλημέρα. Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Η αλήθεια είναι ότι διάβασα επιπλέον πράγματα γιατί θέλω να είμαι έτοιμη για ότι πρόκειται να γίνει με τα πουλιά κ δεν γνωριζα πολλά. Διάβασα λοιπόν για την διατροφή που πρέπει να τους κάνω κ ήδη έχω κάνει την λίστα με τα απαραίτητα. Δεν θα βάλω φωλιά ακόμα λόγω ζέστης. Όμως θα προμηθευτώ μια. Επίσης θα αλλάξω κλουβί γιατί αυτό είναι μικρο κ βαμμένο κ ήδη έχουν αρχίσει κ τρώνε την βαφή από τα κάγκελα. Ελπίζω να μην έχουν πάθει τίποτα. Έχω κάνει ήδη έρευνα για το κατάλληλο κλουβί. Νομίζω ότι αυτα είναι αρκετά για αρχή. Αν πρέπει να γνωρίζω κ κάτι ακόμα παρακαλώ ενημέρωσε με. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα φάω τέτοιο κόλλημα με τα παπαγαλάκια μας! Εχθες στο ίντερνετ διαβαζα όλη μέρα. Η σελίδα εδώ προσφέρει πολύ καλές πληροφορίες. Ευχαριστώ!

Όσον αφορά το φύλο τους θεωρώ ότι δεν έχω κάνει λάθος. Το μπλε αρσενικό το έχω από τον Μάρτιο. Δεν ξέρω πόσο χρονών είναι ακριβώς αλλά ήδη θα φαινόταν αν είναι θηλυκό. Εννοώ ότι θα είχε καφέ χαλινο. Σωστά; αυτό είναι μπλε όχι πολύ σκούρο αλλά ούτε και ανοιχτό. Για το θηλυκό δεν έχω καμία αμφιβολία. Το έχω από τέλη Ιουνίου δεν ξέρω κ αυτό πόσο χρονών είναι γιατί δεν φορούσε δαχτυλίδι ούτε αυτό. Αλλά ο χαλινος είναι καφέ. Ελπίζω να μην έχω κάνει λάθος. Θα προσπαθήσω να στείλω μια καλή φωτογραφια. Είναι λίγο δύσκολο όμως γιατί φοβούνται κ όλο κουνιούνται κ δεν θέλω να τα ταραζω. Θα στείλω κ θα μου πείτε κ εσείς τι πιστεύετε για το φύλο. Ευχαριστώ!
 
Το έχω διαβάσει. Το υπάρχον κλουβί τηρεί τις διαστάσεις αλλά είναι βαμμένο. Είναι σε καλή κατάσταση αλλά είναι ένα δυο σημεία που τα έχουν ξυσει τα ίδια με το ράμφος τους. Σκέφτομαι να πάρω ένα μεγάλο κλουβί για να είναι πιο άνετα και να χωράνε κ αλλά πουλιά αν έρθουν. Ένα 40× 40× 60. Τα νίκελ σε αυτές τις διαστάσεις είναι πολύ ακριβά. Σκέφτομαι ένα με ειδική βαφή κ κομπλέ εξαρτήματα γνωστης εταιρείας. Έκανα έρευνα αγοράς ήδη. Τους έχω βάλει κ ένα ξύλο για πάτημα το οποίο βρήκα στην παραλία. Τους αρέσει πολύ. Το είχα πλένει πολύ καλά και το είχα τριψει κ με βούρτσα με ξύδι. Με ξυδονερο καθαρίζω κ τα εξαρτήματα του κλουβιού κ τα σκουπιζω καλά. Πιστεύω να μην είναι λάθος! Θεώρησα ότι είναι μια φυσική λύση απολύμανσης. Τώρα το καλοκαίρι τα έχω έξω. Ολη μέρα κ νύχτα. Δεν κινδυνεύουν γιατί έχω τέντες μέχρι κατω. Δεν τα βλέπει ούτε ήλιος ούτε μπορούν αλλά πουλιά να πλησιάσουν. Φαίνονται να είναι μια χαρά.
 
Οι καλύτερες που μπορούσα να πάρω. Δεν ξέρω αν βοηθούν στη αναγνώριση του φύλου.
 

Συνημμένα

  • 20150815_131841-1.webp
    20150815_131841-1.webp
    6,2 KB · Προβολές: 64
  • 20150815_131831-1.webp
    20150815_131831-1.webp
    10,3 KB · Προβολές: 67
  • 20150815_131822-2.webp
    20150815_131822-2.webp
    8,1 KB · Προβολές: 73
  • 20150815_131841-1.webp
    20150815_131841-1.webp
    6,2 KB · Προβολές: 61
  • 20150815_131822-2.webp
    20150815_131822-2.webp
    8,1 KB · Προβολές: 63
  • 20150815_131626-1.webp
    20150815_131626-1.webp
    3,2 KB · Προβολές: 59
Κιτρινο θυληκο μπλε αρσενικο.👍
Έτσι πιστεύω κ εγώ. Κ έτσι μου είπαν όταν τα πήρα. Επίσης διάβασα ένα άρθρο που έλεγε για συμπεριφορά θηλυκού και αρσενικου. Κ αντίστοιχα ταιριάζει στα δικα μου. Δηλαδή το αρσενικό συνήθως τραγουδάει ενώ το θηλυκό κράζει. Επίσης το θηλυκό είναι αυταρχικό και όταν μπήκε στο κλουβί ιδιαιτέρως επιβλητικό και διεκδικητικο όσον αφορά την θέση που προτιμούσε να κάτσει. Πήρε λίγο καιρό για να συμβιώσουν αρμονικά κ το αρσενικό να μάθει να μην υποχωρεί κ να αφήνει την θέση του σε αυτην.
 
Back
Top